• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Priključci za motokultivatore

mikser

Član
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
322
Nema reduktor to ti je inventitor na onom srafu prebaciš kad okrenes ručke da imas 3 u drugom pravcu,nemaš potrebe komplikovati nista kačis na ona dva šrafa samo odradi na strugu ploču koja ima tačnu rupu ona ti sve drzi plus šafovi samo dotegnu.
Ako imaš ovakog sepa.

Ja sam snjim nosio tarup od 70kg,bez problema.

Tomo1987

Član
Tu od
4 Kol 2010
Poruka
616
Isprike ne reduktor nego inverter...
Hvala, znaći samo da nasjedne cijelom površinom, i šliceve za šarafe da priljube i stegnu.
Nać cijev istog promjera i napravit uha za šarafe.

Našo sam jednu sliku kopčanja prije remonta. Evo i jedna cilindra i klipa :(.

Prilozi

• S5034961.jpg
    S5034961.jpg
    38.9 KB · Pregleda: 132
  • S5032961.jpg
    S5032961.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 133

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Tak ti ima Agria/IMT507 priključak.

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Eto mada i nema puno zainteresiranih,moram se jednostavno pohvalit kako sam uspio "sklepat"snjeznu frezu ,do snjega,bice sitnih prepravaka ,ali snjeg je cistila .
Istina po mraku pa cu sutra probat jedan video napravit,posto snjeg pada konstantno,sitno al pada,,,,,
Ljep pozdrav,mozda sad kad padne snjeg ,tema postane zanimljiva.

Posljednje uređivanje:

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Odlična je. Svaka ti čast. I to mi je želja napravit kad završim sadašnje akcije...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
SRETNA 2016 GODINA SVIM FORUMASIMA I POSJETITELJIMA FORUMA.
Evo par slika snjezne freze koja je pri kraju,treba doradit spanere za lance i remen,probno vrti al lanci klaparaju pa nema jos video .
Dao si si jako puno truda i ovo meni izgleda jako dobro. Čestitam ti na trudu i na rezultatu, da nam je takvih što više, gdje bi nam bio kraj. :)

lp

nebica933

Član
Tu od
8 Svi 2011
Poruka
33
Poštovanje svima na ovoj temi, iskreno tek sam par dana ovde posetioc otkada sam kupio Labina SS sa punom prikolicom priključaka i koječega.. Pročitah dosta toga interesantnog i naravno za mene novog, ali nisam našao ništa o bočnoj kosi. Imao sam je na TV732 i tamo na toj temi su mi i dosta pomagali oko Tome, ali sad kad imam drugu,ova talijanska na mnogo slabiji labinac nisam siguran kako će se pokazati, a čikica od koga sam je kupio mi je nahvalio..... za sve novce! :D:
Jel ima neko od Vas ovakvu za mtk da prenese neki utisak?

2016-01-06%2013.42.11_1.jpg

2016-01-06%2000.49.37.jpg

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Osobno nemam iskustva sa kosama za labin progres,ali moje mišljenje je ovakvo:
-ako ti treba za po ravnom puno će ti bolje bit nego sa običnom jer ćeš se voziti i nema štopanja na srednjem prijenosu kose kod obične koja je direktno kopčana na mtk

-ako ti treba za nagnuti teren mislim da neće ići jer je labinac dosta lagan da vuče na travi
Imam samo voziček za se voziti za labincem sa frezom i čim je uzbrdica na zelenoj travi ide dosta teško i sa blokiranim diferecijalom,a kamoli neće još sa kosom jedino ako možda imaš dosta utega:p:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Onda vjerojatno nećeš imati problema,ali svejedno stavi utege i gas,bit će sigurno bolja od obične,jer se tamo po pričanju ljudi koji ih imaju nabire sijeno i djetelina pogotovo ako je veće,ja imam drugačijih kosa trktorsku i samohobnu na tri kotača i znam da to meni nebi odgovarlo jer je teren brdovit

Ako sam dobro vidio nemaš na njoj noža za rezanje,već su samo zubi?

Jedan čovjek kod nas ima nešto slično,jedino je priključena na goldoni 518,18 ks koji je puno teži i rekao je da mu je za njegove potrebe sasvim ok:icon_pai:

stjepan168

Aktivni član
Tu od
6 Ožu 2013
Poruka
973
Evo za one koji su pratili izradu,nadam se ovih dana slozit rucke ,da nemoram to obavljat klececi:icon_scratch:,.
Snjega malo ,ali smrznutog na dvoristu ,pa eto kratki filmic......
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=Dv6uMEtbQbM[/YT]

Posljednje uređivanje od moderatora:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Dobija sam danas nekoliko priključaka od labina 12ks, ili 14ks, neznam točno, labin je prodan ovo je ostalo.
Plug okretač, na onom adapteru, šta se montira di je i vučna freza.
Za isti adapter ima i vadilica krumpira, i ima jedan razgrtač, neznam jel od istog mtk ili od druge freze koju je bivši vlasnik isto proda prije nego je otiša ća.
Probat ću nać po netu sliku takve da se vidi, šta je to.
Imao sam namjeru napravit kakav "adapter" da se to može koristit na hondi, f620, šta mislite isplati li se to radit ili da sve stavim na njuškalo pa da trampim ili prodam?

Imam ja i mutu univerzalku, ali se bojim da je slaba za ove priključke...

Razgrtač je ovakav;(ili vrlo sličan)

attachment.php

Ali naprid ima samo onaj komad lima navaren ostalo nema.
Pa sam ga mislija nekako prekrojit i napravit ga da se kači za onaj adapter kao plug okretač i vadilica krumpira.

Posljednje uređivanje:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
To je plug za labinca koji se kači direktno na frezu labinca zato nema adapter,ako ga želiš prodati javi se na pp,možda se i dogovorimo:(party):

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Sorry prika, al zasad nisam namjerava.
Sa "priključka od labinca" sam skinija onaj prvi dil, za na 2 vide zakačit, i osta mi je onaj "U" profil, i ono iza.
Paše na hondu namisto crtala, s mrvu lufta, mislim odlično.(samo rupa traži mrvu da se proširi).
Prvi dil se odvoji samo na jedan bolcen, mogu ga bilo kad vratit.

Ovo šta je ostalo ima mi lipo podešavanje po visini, kut, i svidja mi se i šta se više stvari da ukačit na njega samo na jedan štift.
I vadilica za krumpir, i plug , a ovo sa slike ide u razradu.
Bit će napravljeno da se i ono kači di i ova dva druga dila, i na isti način.
Ja na Muti imam napravljen takav priključak koji zavidam iza vučne freze.
Ovaj će bit "klik, klak".

Samo me malo brinu razlike visina Mute i Honde, i oće li Hondi smetat ako bude radila nageta put nazad, i oću li morat prekrajat ove komade da pašu na Hondu.

Ovaj komad će bit napravljen da mu se može visina štelovat.(i ostali ako za to bude potrebe).
Plug mi još dosad nije zatriba, a za mutu imam plug od agrije malo prepravljen, i on mi je dosad služija samo vadjenju krumpira, i to je radija uredno.
Pored Hondinih freza plug baš i ne triba...
Ali, ako zatriba tu je i on.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Mlin za f620

Ekipa jel netko probao napraviti nekakav mali mlin za sitnije (i manje sitno:icon_mrgreen:) granje, da se može iskoristit prednji prihvat i slobodna remenica od motora...

Imam masline, i gomiletinu sitnjeg granja koje zasad palim, ali bi ga volija samlit u piljevinu i da ostane na njivi..
Mlin nebi smilo bit komplicirano napravt.
1 komad željeza recimo 30x30mm dug cca 400mm, i na njega zavidat 4 nekakva noža, a krajeve otokarit za ležaje i remenicu.
Bravarija jednostavna, malo lima za neki koš, ponešto ispod njega da noži budu unutra, da ne uvate prste nekom..Meni:(giggle):

E sad od čega, i di tražit,/radit 4 noža,(možda i peti na kućištu), i koliki bi to bija trošak otprilike?

Ima sam u bivšoj firmi sličan mlin za plastiku, ima je 3 noža jedno 15mm debela zaoštrena na nekih 60tak stupnjeva...

Traži se da može mlit granje do nekih 2 prsta debljine...
Šta mislite kakav čelik tražiti za to?

Sory ovo je "možda" tribalo "u priključke", pa ako ne može ostat tu, molim admina da temu centra u za to predvidjen "koš"...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Re: Mlin za f620

Nema dovoljno snage za tako nešto, samo za usporedbu roto kosa za taj model je na granici da je pogoni u malo većoj travi.
Da, ovo se može prebaciti u temu " priključci za motokultivatore".:icon_biggrin:

Najnoviji postovi

Na vrh