• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
niska je nasel buš.ako buš sa njom vozil gnoj i zabiješ ju unazad na gnoj reci bay bay. onda na gnoj moraš staviti planjke da prikolica ne potone. to postaviti na gnoj je jako gadno. realno u idealnim uvjetima sa rakettom nemoj vuči više od 5m. idealni uvjeti ne postoje. sused je vukal 6m divljački pa se raspal diferencijal. moja prikolica je 3 metra dugačka.osovina je na pola metra od zadnjeg kraja. na njoj vozim široko koliko zadnje gume široke na 533. visoko oko 1m nekada više nekada manje. to ti je optimalno da dugo traje i voziš dosta tereta. stime da ja vozim dosta dobrim uvjetima 2 km max. na videu ovaj vozi 3-4 metra više ne. stime da drva unutra nisu složena.

Posljednje uređivanje:
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Moja bu 3metra duga ali još neznam kak bu visoka, nisam još gledal kak da stranice napravim.
Ali imam nacrt baš po peeseu kak mora biti de osovina.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
jeli to osovina od senatora (sip 3)? to sa osovinom ti je vrlo šafrapantna filozofija. ako ju staviš više iza bolje pritiska traktor i bolje ide traktor. i osovina ti bude "jača". ali imaš veči ajnšlag. ako je više napred onda osovina nosi više . to je dobro za malu prikolicu koju želiš gurati po dvorištu brzo otkopčati kada ideš po travu za krave ili vožiš nutra freza ili ženu. za silu osovina ide nazad.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neznam od čega je, mislim da je čak od neke cisterne.
Nacrt je tu, pa pogle malo.
I osovina.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
810
a gle nacrt je simpa ako imaš sve te cijevi i to. bum ti poslikaj jutri kak meni izgleda spoj osovine i nosečeg platona. ovaj na nacrtu kao slovo v izgleda komplicirano, nešto slično tako ima sip 3. sused radi prikolice stalno. i nacrt se uvijek mijenja zavisno o dostupnom materijalu. meni su nosivi uzdužni elementi 3 šine od uskotračne pruge. ova A ruda izgleda gadno za napraviti. staviš samo napred ravno U profil u njega staviš četrvtastu cijev koja ti paše i u to diretkno zavariš rudu. tako imam ja. kada namečem gnoj i bacam jako onda mi prikolica vibrira. ati no ne puca

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Imam sve cijevi i materijal, al nemam vremena to sve složiti, jedva sam i ovo malo šasije spojil, ali nadam se da bu sad vremena kad dolazi jesen i zima, htel bi si to završiti.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,797
Evo, nema odgovora pa sam prionio na posao. Majstori u firmi su bili izvođači, moji su nacrti. Dim 2100x1260, L profil 80x80x8, ruda 88.9x5.0, osovina na 1/3 dužine, Fiat ducato R16. Na godinu me čeka dosta zalijevanja pa sam se sad modernizirao koliko je to bilo moguće. Sad s ovim kapacitetom mogu svaku livadu zaliti bez dopunjavanja rezervara. Još ću napraviti pod od fosne ili daske da malo dobijem na visini. Montirati ću dvije slavine 1 col, sa svakog rezervara po jednu, i zalijevati kantama. Taj sistem mi se pokazao najbržim.
Nemaš brige za nosivost nosi to puno više samo pojačati rudo gdje se piga kod prvog kraja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,049
Je, od ovih.
Ali moraš biti brz, ostalo je još samo par komada i tandemka.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Volja je stalno, da nenam volje nebi bilo ni pisanja, a kamoli kaj drugo, znaš i sam da meni netreba mi prikolica ni kola, al si očem to sklepat.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,511
Kad već spominjete volju i vrijeme, ja bih dodao i besposlenost...
Višak kotača od Kia pride, glavčine iz TA, i distance za drugi raspon rupa. Dim 205x120cm od unp35 osovina unp50.

Prilozi

• IMG_20211002_144732.jpg
    IMG_20211002_144732.jpg
    67.7 KB · Pregleda: 30
  • IMG_20211001_180032.jpg
    IMG_20211001_180032.jpg
    43.8 KB · Pregleda: 30
  • IMG_20211001_181114.jpg
    IMG_20211001_181114.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 30

Najnoviji postovi

Na vrh