• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ne radi se tu o visini prikolice, već kako upariti pogon traktora sa prikolicom i koje gume idu na prikolicu. Možda je likson kupio najjeftinije ne gledajući put koji prođe kotač traktora, a koji kotač prikolice
Moj komsija je imao imt 533 i napravio sebi karetu sa pogonom ,pa reko kako to ide nemas medjureduktor da to uskladi.Kaze on jbg upalim kardan preko mjenjaca i ona kroz blato vuce ,okrece ali nije mu to dugo bilo prodao je 533 sad trazi drugi traktor ...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Svaka čast, ali kak sam rekel meni je to previsoko, i to jako.
A to, takav teret i ja na svojoj niskopodnoj vozim, kaj ne? Npr u šumi stim ja niš nemrem, pa kak bi nametal?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Svaka čast, ali kak sam rekel meni je to previsoko, i to jako.
A to, takav teret i ja na svojoj niskopodnoj vozim, kaj ne? Npr u šumi stim ja niš nemrem, pa kak bi nametal?
Pa to je normalna visina za složiti dva reda bez neke muke, ak je visoko jedan red se uvijek može složiti a gore grane.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Malo bliže neg od tebe 🤭
...nekih 7...8km, ali ovaj put ne prek 25km/h.
Sanduk je izvana 3x1,8m mislim; znači na podu je 2950x1750.

Pa to je normalna visina za složiti dva reda bez neke muke, ak je visoko jedan red se uvijek može složiti a gore grane.
Kak ti Jocc veli, tu složiš jedan red umjesto da na nisku šasiju slažeš dva reda (drugi ti bu viši neg ovaj prvi na "mojoj").

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
I onda kaj sam dobil stim? Idem prazni doma, to meni netreba. Takvu prikolicu imam doma od koltivatora. Za mebe je to previsoko.
Malo bliže neg od tebe 🤭
...nekih 7...8km, ali ovaj put ne prek 25km/h.
Ipak je to teret, kak je išel same, osjeti to dobro ili? 🙂Pa i štore to vleče?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ne bi se usudil toliko voziti sa Štoreom.
Em prikolica (još) nema kočnice, em je vertikalno opterećenje ruda bilo blizu 1500kg.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
I onda kaj sam dobil stim? Idem prazni doma, to meni netreba. Takvu prikolicu imam doma od koltivatora. Za mebe je to previsoko.

Ipak je to teret, kak je išel same, osjeti to dobro ili? 🙂Pa i štore to vleče?
Ne može se prikolica od kultivatora koja je valjda metar sa metar uspoređivati s ozbiljnom prikolicom. Dok se kiperica dobro napuni bome se i treba malo pomučiti

• Like
Reactions: ZJ
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ne bi se usudil toliko voziti sa Štoreom.
Em prikolica (još) nema kočnice, em je vertikalno opterećenje ruda bilo blizu 1500kg.
Zakaj, cesta loša, bregi, jarki ili? Ja misim da bi to štore vlekel. Istina teret je bogme veliki ovaj put.

Ne može se prikolica od kultivatora koja je valjda metar sa metar uspoređivati s ozbiljnom prikolicom. Dok se kiperica dobro napuni bome se i treba malo pomučiti
Pa to ti govorim? Ili je tebi lakše zdigat na metar visinu i više nego na pol metra.?
Ja sve sam delam i gledam da mi lakše, a lakše mi je kad netrebam visoko zdigat. A isto se složi ko na visoku.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ja nažalost moram daleko ići do šume i moram puno voziti jer mi se drukčije ne isplati ići, pa ne dižem ni ja visoko, 80 mi je do poda ak se točno sjećam. Nabacam par komada kad tovarim i odmah ih prebacujem na visinu, pa ko bi to dizal kad bi slagal red po red. Dolje uvijek stavim deblje a gore tanje da je što manje muke.

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
@Kupljenec, ako nečes zdigati drv, onda si naredi traktorski plato (kiblo) koju kopčaš na trotočkovni sistem i dovozis do drv, spustis na pod i drva kotaš na plato. A onda ih dovezes kuči i ako ima kip sistem jih skipaš.
Ima temu na forumu o platojih??

Prilozi

• hidravlicni-plato-krpan-200x100-slika-6260092.jpg
    hidravlicni-plato-krpan-200x100-slika-6260092.jpg
    39.6 KB · Pregleda: 20
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Meni su sad kotači od poda 80,i ja bi moral na 90 iti ako očem ići iznadan kotača, kaj to nije visoko? A di je nametanje onda još. Znači jako visoko moram zdigat. A drva nisu lagana baš. Ja kaj sad idem u šumu nije mi daleko, a imam još šume kaj imam skoro dve vure vožnje do tam, a tam nejdem jer mi dalko, ali sad možda i pem. Zato si bi olakšal kaj se da, pa isto se na tovari na niskopodnu ili na ovak visoku kaj ne?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ima temu na forumu o platojih??
Pri nama se ti priključci baš i ne koriste. Nekak više traktorske gajbe (košare) i "stočne" prikolice.
Iskreno ne znam ni kak ni čemu to zapravo služi, no zanimljiv mi je to priključak.
Znam da se zove kip-mulda ;)

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
I u šumu se ne bi trebalo ići sam, dok imam nekog uz sebe ja budem išao. Ja sam nastradao s motorkom i da nije bilo majke kaj mi je zavezala nogu ne znam kak bi bilo, a imao sam sat vožnje do doma. Šuma je rekreacija ali nije za jednog čovjeka. @ZJ kiblu mi koristimo puno za lokalne dvorišne poslove, kad treba šoder razvoziti ili kad otkapam zemlju da ne trebam s kipericom se zezati.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Nije bilo ni kod nas , susjed i ja smo ih napravili i sad u zadnje dvije-tri godine ima ih u cijelom kraju možda 5, isto su prije gajbe koristili ali i to već rijetko vidim. U susjedovu stane oko kubik i treba to nositi, u moju s nadogradnjom pol kubika, al se lako zeznuti da traktor ide prednji kraj u zrak.

Najnoviji postovi

Na vrh