• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kupljenec ti si trebo kupit onu pogonsku za male novce se prodavala i bio bi baja u selu...sve drugo je promasaj naspram nje
Pa čekaj, daj ti meni reci kaj bi ja snjom? Pa jesam već par put napisao da meni prikolica netreba, nego si ju iz zajebancije radim jer imam materijal.
Da ona meni treba odavno bi ja nju složio, mislim ja mogu vozit 5m drva 10 dana, i 20 čak, ja to sve imam ko neku zanimaciju.
I ova kad ju napravim bu doma stajala, dobro možda i nebu, snjom se bum vozil okolo, po vreću kuruze, po sanduk vode kisele, vreću zemlje za cvijeće🙂
Ono bitno da ja guštam snjom.
Tako da ne vidim zabijat novce u nešto kaj mi netreba.
Svaka s otpada je bolje kvalitete ;)
A o cijeni da i ne govorimo.
Je baš je bolja, ovo se nisam nadal od tebe.
Ovu su talijanske osovine sa atestom i brojem za registraciju.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Radio bih neku univerzalnu za početak. Da vidim hoće li se prodati. Ove rosi su 4000 kn komplet s kotačima. Malo preskupo ali nisu valjda još od repe rađene? Meni treba nova osovina unutarnji raspon 1200mm, po mogućnosti s kotačima, nosivosti oko 1500 - 2000kg. S papirima...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kod Rosia su sve sa papirima, a cijene su takve kakve jesu. Svi koji rade prikolice za atest i prodaju tam kupuju. Leško tam kupuje sve osovine.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ne vjerujem da Leško tam kupuje. Ja sam u prošloj firmi naručival osovine i poluosovine i to direktno iz tvornice u Italiji. Cijene su bile na pol od ovih u Rosiju.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Mislim da ovi kupuju tam, neznam kak su drugde cijene, ali on ih uvaža i znam svi ovi kaj delaju prikolice kupuju kod njega.
Moj prijatelj kaj dela kalače sve tam kupuje, i on ima sve drugačije cijene nek mi kaj kupujemo na komad.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ja zbilja nisam pametan kaj da delam, imam neki osjećaj da mi šasija preuska.
Ovo je sad 270x90

Dal da delam novu ili da ovu malo dodelam, tj sa sa svake strane dodam 25cm cijevi iste takve.?
Tak da mi bude 300x140,nebi išel prek kotača, nadam se da bu dost visoko ovak.
Ovo sad na mobitelu malo obilježil.
Tome niš ne fali, samo ruda do kraja po sredini da to bude čvrsto, eventualno još element po dijagonali, struktura rešetke, al nepotrebno. Gore napravi širu konstrukciju za kipanje i to je za Raketu neuništivo. Sanduk napravi kakav hoćeš.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
I kaj sad snjom? Pogle kak je visoka? Kak ju nametat sa drvima? Kaj lojtre moraš imat u šumu.
To je više za dopeljat kubik, do 2 šudra spotoka doma ak ti kakva kombinirka nameće gore🙂
Meni je to previsoko.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Hahhaha, dobar si dobar🤭🤣🍺💪🍻
Možda nekome su dobre visoke, al meni običnom fizičkom radniku kaj sve na ruke delam su visoke🙂
Zato ja gledam niskopodnu napravit🙂

I iskreno sad jedva čekam da ju završim, a opet nemam kaj snjom vozit🙂

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,935
Ne radi se tu o visini prikolice, već kako upariti pogon traktora sa prikolicom i koje gume idu na prikolicu. Možda je likson kupio najjeftinije ne gledajući put koji prođe kotač traktora, a koji kotač prikolice

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
pa ako če taj pogon koristiti samo na mekoj podlogi neka manja odstupanja nemaju veze.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Ak se ne varam to je prikolica za gnoj i pogon osovine ima samo kad se potegne nekakva rukča, mislim da ne može biti cijelo vrijeme uključen tak da mu to ni ne smeta jer je samo za pripomoć ako ne može negdje izići. Sličnu je imao prijatelj ili možda čak i istu i tako mi je on objasnio da radi kod njega.

Najnoviji postovi

Na vrh