• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Nemoj samo da te to zavara pa da povećaš dimenzije prikolice (6x3 m) ;)
Ma znam, nije to problem za raketu oćeš reći, kaje to njoj, ali meni je probelm jer iskreno neznam kakvu da napravim više, celi sam se pomotal i nezmam stvarno kakvu da sklepam.
Probem je u tome kaj imam pravu osovinu, i sad nebi htel da napravim prikolicu za 2 tone samo.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,725
Ma znam, nije to problem za raketu oćeš reći, kaje to njoj, ali meni je probelm jer iskreno neznam kakvu da napravim više, celi sam se pomotal i nezmam stvarno kakvu da sklepam.
Probem je u tome kaj imam pravu osovinu, i sad nebi htel da napravim prikolicu za 2 tone samo.
Izgleda da si moraš najprije razjasniti za koju osnovnu namjenu ti treba. Da sam na tvojemu mjestu ja bih ju dignul iznad kotača jer ti ionak ne voziš metrice nego furčeke, a to moreš nahitati i nije problem. Predlažem ti dimenziju 1,8 x 3 m). To ti za raketu bude puna kapa. Ako bude podignuta izbjegavaš rizik da ti bude nasjedala po šumi/grabama, a onda možeš ispod poda staviti i rezervnu gumu (nikam bez rezerve).

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Kako ce nasedati prikolica ako je sanduk nisko,najniza tacka je osovina i ruda i ako osovina nasedne sanduk moze biti i 3 metra podignut nece nista znaciti

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Raširi osovinu i imat ces prikolicu za prijevoz specijalnih tereta, rampe iza i to je to.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,725
Kako ce nasedati prikolica ako je sanduk nisko,najniza tacka je osovina i ruda i ako osovina nasedne sanduk moze biti i 3 metra podignut nece nista znaciti
Evo kako. Imam jednoosovinku koja je priključena na gornjoj vuči (pod je podignut 85 cm od zemlje). Kad idem iz šume na glavni šumski put moram priječi kroz grabu, a glavni put je povišen za cca 50cm. Ispod poda imam rezervnu gumu čije je postolje dignuto cca 10cm iznad zadnje osovine. Prilikom prolaska uvijek mi postolje malo pohobla po cesti. Da ja imam prikolicu, kao što ju namjerava napraviti kolega Kupljenec, najvjerojatnije bi tu nasjel i onda nikud nikam.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki ali ja nebi iznad kotača išel, kak sam rekel onda bu mi visoko za nametat drva u šumi, jer sad su mi kotači na 80 cm, znači ja moram ići na 90 ako idem iznad kotača, a to je dosta visoko onda. Osovina do poda je 37 cm, i tu je najniža točka prikolice, tak da nevidim kaj bi dobil ako dižem šasiju, pošto sam delam u šumi gledam da si olakšam sve.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki odluka je pala, dela se 300x140, to bu meni dost za raketu i moje poslove. 🙂
Kaje tu je, ja bum rijetki koji vozi na osovini kaj drži 10 tona vozil 2tone🙂
Inače svi voze pretovare, mene strah toga pa neću riskirat, ko neki kaj im osovina za 5 tona a voze 6 tona, bolje iti više put po malo i biti siguran kak spada. 🙂
Inače ko nezna ja mogu 5 metri drv iz šume vozit 10 dana, ja netebam sve u jednom popodnevu dopeljat doma🙂

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Eto vidiš, to meni nije jasno zašto tako voze puno,? Čemu to? Ovo se moglo na 2x dopeljat, a je ovako riskirat, mučit i uništavat traktor, nedaj Bože da se desi nešto?

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
taj video nije ništa posebno. tu se primjeti daje put idealan (suh i tvrd). nagib je jako gadan kada skrečeš. realno tu izlati bilo koji traktor od 70+ plus konja bez pred prednje vuče sa dovoljno utega napred. taj zetor bi isto izašal bez prednje vuče . možda bi malo teže skrenal. mogo bi i slabiji traktor samo niža brzina ali glavni faktor je težina vozila. vidi se da malo zadnji kotači kao proklizuju ali to je zanemarivo. e da je osovina na prikolici više napred onda bi zadnji kotači proklizivali više i onda bi bilo interesantno.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Pa kaj nije bolje smrdit po nafti i znoju i mahat sa 500€ pred konobaricom u lokalnom biffeu nego voziti dva puta dok se birtija ne zapre, vrijeme je novac... 🤭🤭🤭

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa bolje je, al kad se nekaj dogodi onda ti penezi niš ne značiju, bolje par put iti i siguran biti i u subotu celi dan konobaricu gledat 😉

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,725
Pa bolje je, al kad se nekaj dogodi onda ti penezi niš ne značiju, bolje par put iti i siguran biti i u subotu celi dan konobaricu gledat 😉
Treba iskoristiti svaki pogodan trenutak jer konkurencija nikada ne spava. Petstotina eur-a u svakom pogledu povećava konkurentnu prednost (y)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Sve to stoji, ali malo ko razmišlja jel se bu kaj dogodilo ili ne, a kad se dogodi onda je kasno.
Možda sam u krivu al tak ja razmišljam.
Ja idem bolje više put nego da se kaj prehiti, ili da hgreznem u blatu. Ili nedaj Bože da potira traktor hjarek.
Baš bil primeni bil prijatelj i veli da je šteta ove osovine za tak nekaj kaj meni treba, kaj nebi napravil neku poštenu prikolicu 400x200 jer nikad se nezna kaj bum vozil, ali ali meni to neteba, za moju raketu bu ovak taman kak si zamislil, 300x140 i još neke stranice više denem i vozim se ko gospon.

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Sve to stoji, ali malo ko razmišlja jel se bu kaj dogodilo ili ne, a kad se dogodi onda je kasno.
Možda sam u krivu al tak ja razmišljam.
Ja idem bolje više put nego da se kaj prehiti, ili da hgreznem u blatu. Ili nedaj Bože da potira traktor hjarek.
Baš bil primeni bil prijatelj i veli da je šteta ove osovine za tak nekaj kaj meni treba, kaj nebi napravil neku poštenu prikolicu 400x200 jer nikad se nezna kaj bum vozil, ali ali meni to neteba, za moju raketu bu ovak taman kak si zamislil, 300x140 i još neke stranice više denem i vozim se ko gospon.
Znači niš od onih 10,12 tona😪

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
pa složi 400x200 ako imaš materijala. nemoraš punu voziti. piše u knjigi da je 533 dugačak 2972 mm i širok 1625 mm sa normalnim gumama. pa kada pokvariš 539 onda ga staviš na svoju prikolicu i posudiš neki traktor da prepeljaš onesposobljeno vozilo.

Najnoviji postovi

Na vrh