• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
To nikad nebi delal, šteta je.
Mislim da bum tak ostavil, to kaj malo šira od traktora ne smeta niš.
Bar bu stabilnija.
Al sad kad već delam najbolje bi bilo napravit 300 x140, ili čak 400x200 ali onda moram iznad kotača sa šasijom i bojim se da bu mi to previsoko za tovarit drva u šumi.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,725
Pa ja ne vozim metrice 🙂
Jebate trag je veći od traktora, ovo je 180 🙂
Bude ti prikolica stabilnija, jedino kaj si bude morala delati trag jer bude šira od traktora. No, to je bitno ako je teren mekan (bude izgledalo kaj da je prešel 300-konjaš). Po tvrdome ti bude ok. Neka bude šira, nemoj ju suziti. Možda budeš kupoval drugi traktor i onda odabereš takav kaj bude po širini pasal prikolici ;)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,725
Nebum niš ja skračival, ostalo bu tak, ali evo neznam koju dimenzije sanduka da napravim.
Ni skraćivati, ni sužavati. Ako ju nebudeš dizal iznad kotača onda ti je mjera zadana postojećim razmakom između guma. Ako ju budeš dizal iznad kotača onda ju možeš proširiti (npr. 200 cm -unutarnja dimenzija između stranica).

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Pa to velim, neznam jel bi išel iznad kotača ili ne, ako idem iznad onda bi mogla biti 400x200, ako nejde iznad onda bu 300x140.
E kaj sad napravit nisam panetan. 🙂

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
A gle za 2x godišnje u šumu bum išel, ili jedanput, a polje ko zna, jenput ili nijemput.
Tak da neznam kakvu da složim. Iskreno nisam pametan.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Baš me zanima koliko bi mogao u šumi kroz ono blato sa prikolicom 400x200 otpeljati...

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma dobro, ljude koji neznaju kaje raketa misle da je to tak, a raketa nema prepreke, kaj ona zna jel vleče 5 ili 10 tona, ona samo vleče, zna da joj to posel i da mora iti.
A ja bi htel kad već delam sad, kad već imam tak jaku osovinu da napravim kak spada, da to bude knečemu.
Mislim da je idealno za raketu 400x200 i visina stranica negde 60cm,plus ako treba još se i nastavci deneju, al to meni nebu trebalo..
I napred si složim kutiju za pile, gablec, lance, sajlu i te stvari. 🙂

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,725
Pa ono mi je za trsje blato, a šumu kad idem nema takvog blata, a kaj smeta blato kad traktor to vleče.
Prijatel, razmišljaš li o kočnicama (kompresor imaš) na prikolici. Nije bitno samo da li traktor to more voziti, još je bitnije kak stati/prikočiti kad treba. Posebno ako se moraš spuštati niz dol, teret je veliki, a traktor je pre/lagani. Imam puno lošeg iskustva. Nadam se da ga ti nisi i da ga nebudeš moral imati. (y)

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Imam ja i kočnice na ovoj osovini, sve sam to već mislil na zrak spojit kad imam mogućnost, ali tek kad bu prikolica gotova.
Ja sam ti do sad samo kola vozil fala Bogu nisam imal loše iskustvo. Ali sam svjestan kaj se može dogoditi. 🍺😉

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ovo ti se u startu nikako ne uklapa, trag kotača širi od traga traktora. I zašto si išao raditi ovaj okvir (skoro duplo ) uži od razmaka između kotača? :rolleyes:

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ovo ti se u startu nikako ne uklapa, trag kotača širi od traga traktora. I zašto si išao raditi ovaj okvir (skoro duplo ) uži od razmaka između kotača? :rolleyes:
Pa tak je na tehnostroj prikolici, okvir je 90,a razmak između kotača unutra 140.
A onda si zemeš nekog sa sobom u šumu, ti piliš on tovari
A je teško je najti svaki put nekog, zato gledam kak bu meni lakše kad idem sam.

Najnoviji postovi

Na vrh