• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
A gle sad od njih napravil šasiju 270x90,i sad na nju bi stavil drugu 300x160,pa to bu ok?
Pa El nisi rekao da ćeš pravit onakvu kao što onaj s fergusonom vuče po livadama? Ono ti je najbolja varijanta. Ili ćeš vozit uslužno šoder po selu pa ti treba kiperica?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dok se ti primiš prikolice dotle cijevi budu 98x98x3 tak da .... no sikiriki 🤭
🤣🤣Imaš kavu za ovo, al znam da se šališ.
Pa El nisi rekao da ćeš pravit onakvu kao što onaj s fergusonom vuče po livadama? Ono ti je najbolja varijanta. Ili ćeš vozit uslužno šoder po selu pa ti treba kiperica?
Pa rekao sam, ali kaj da sad napravim kad mi je uska šasija? Moram ju proširit ako me kužiš? Ili samo da na ovu neku stavim proširenja do kotača?
Hahaha vidis da ga posao pritiska i balans stange na kamionima ,doci ce i prikolica na red a valjda nekad i gumenjak 🙂
Bude, samo da imam vremena, ali to je problem. 🙂🍺

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ako imas još tih cijevi, napravi novu šasiju a ovu sačuvaj za neke buduće planove, a znaš i sam da voliš imati neke planove.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ne trebaju niti kugle. Dovoljno je napraviti pante od pločevine iza. Ionak je bočno kipanje rijetkost.

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,500
Istina, samo šasija na šasiju i puno je jeftinije kad je kipanje samo natrag.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja zbilja nisam pametan kaj da delam, imam neki osjećaj da mi šasija preuska.
Ovo je sad 270x90

Dal da delam novu ili da ovu malo dodelam, tj sa sa svake strane dodam 25cm cijevi iste takve.?
Tak da mi bude 300x140,nebi išel prek kotača, nadam se da bu dost visoko ovak.
Ovo sad na mobitelu malo obilježil.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ne trebaju niti kugle. Dovoljno je napraviti pante od pločevine iza. Ionak je bočno kipanje rijetkost.
Ne pamtim kad sam kipao nesto iza, cesto nemam ni visine, ni prostora za kipat iza.

senpai

Aktivni član
Tu od
23 Lip 2020
Poruka
807
to ti je dobro . sada kako si napravil tak je. samo podigni iznad kotača i napravi klanfe kak sam ti pokazal da ti postolje nebu zavareno za osovinu. napraviš da je dolje na šerafe pa ako pukne osovine samo digneš postolje i staviš drugu. na to samo staviš poprečno neke drvene nosače(neznam kakve ako stavljaš slabije onda gušče ako staviš jače onda rjee tako ima jedan sused) i te drvene nosače možeš sa stegama pritegnuti za šasiju ili možeš kroz šasiju. onga gore na to staviš daske i imaš pod. za stranice na te drvene staviš vertikalne nosače za stranice. ako imaš željeza onda na one poprečne na koje stavlješ vertikalne za stranice napraviš od željeza. uzmi u obzir visinu tih drvenih ili željeznih poprečnih kada dižeš postolje.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    216.1 KB · Pregleda: 17
Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kužim te sve, ali zakaj da idem iznad kotača? Previše bu mi onda visoko za nametat u šumi drva, i sad je zajeb totalni kaje osovina šira od traktora, traktor je 160 a osovina 180. Nutarnja je 140,pa sam mislil tak do nutarnjeg ruba napravit sanduk.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ideju ideju🙂
Ali i prikolicu polako delam, samo kad sam doma bi se nekaj napravil a još sto drugih poslova delam pa niš ne stignem.

Nemrem skužit od čega je to osovina, teška je ko sam vrag. I nekak si gledam da idem do guma a ne iznad guma, nekak mi se bu visoko činilo, visina guma je 78cm.

Najnoviji postovi

Na vrh