• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Je tak bi trebalo bit da je vremena, ali kak mi se čini ovu godinu ni nebum stignul u šumu iti, jednostavno ne stignem.
Ovak nikad nisam bil prezaposlen. Nekad mislim da sanjam, ali ipak nije san.
Nemam vremena i moran se pomirit stim.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Kako si krenuo odgađat i tempo koji imas ja cu bit sretan da za 5 godina odes u šumu :hahah:
A onu pogonsku sta sam ti poslo sta se prodavala za 1000€ si mogo vec otplatit da si je tad uzeo a nije bila nista losija od te tvoje planske...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Pa kaj nisu te 4 cevi još prošlo prolječe bile u vinkl metnute, nije križna mera pasala ili :unsure:

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Pa ta prikolica za šumu je već skoro gotova
Ti u jednom danu počneš i završiš
Samo da zavariš rudu i staviš gume s felgama i to je to :unsure:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
A evo dobro si to rukni (zapeo , puno napraviti odjednom), to što si napravio u jednom vikendu je za svaku pohvalu. Dobro pripreme su trajale malo duže, ali ako se dobro pripremi i isplanira posao ide samo tako. Još nekoliko ovakvih vikenda oko prikolice i bude ona spremna za šumu još ovog proljeća. (y) 💪

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Znam najvažnija je priprema, posle ide sve lako, ali vreme je isto probelm.
Jučer sve izrezal, pošvasal, osovinu stavil gore i rudo.
Nego ova moja bu slična ovoj, e sad me zanima kakve bi tu ručiće napravil da se te bočne strane dižu van? Mislim sam kupit 60x60 cijev ali košta 650 kuna. Neznam kaj tu zmislit.

skodilac

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
84
Imam doma prikolicu od freze, kiperica je, al old school, koristi se ljudska snaga da bi je podigao da kipa. E sad, ja bi ju pojačao, promijenio osovinu i ugradio hidrauliku, dok bi samu kipu pomjerio prema naprijed tako da bude i kraća i da može bolje izkipat. Što se tiče zadnjih vrata za kipanje, za to imam riješenje, ali zanima me hidraulika.
Gledao sam već po internetu solucije, ali nigdje ne mogu odgonetnuti kako se bira hidraulični cilindar. Napravio bi je da može do 2t (2.000 kg tereta + prikolica) tereta kipati, sad je na 900 kg. E sad, ne bi bio trostrani kiper nego samo zadnji, i sad me zanima izbor teleskopskog cilindra, koliko [t] tona nosivosti i koliko visoko mora kipati..?

skodilac

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
84
A kako odrediti mjesto upora? razumijem ovo za kut (2) i duljinu DP, ali kako odrediti gdje ide na prikolicu? tipa oznaka 1 i duljina 3 na fotki?

Prilozi

• načrtovanje tel.cil. sl.11.png
    načrtovanje tel.cil. sl.11.png
    28.9 KB · Pregleda: 28

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Gdje ti paše, kad je samo kipanje u natrag. Može biti i ispred sanduka, ko na kamionu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo danas si konačno napravil i u profile kaj bum zašvasal na šasiju, a ti u profili buju za ručice kaj buju na stranicama, tak da kompletne stranice mogu spuknut van,ručice su 50x50x5 u profil 8mm, joj kaj sam vesel kaj ide kraju to sve👍al se bum vozil po selu, brmmm brmmm 🚜🚜🚜🚦🚥🪂

Najnoviji postovi

Na vrh