• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Na tv sam vidio da su napravili samo u jednoj brzini ali ne znam koliko je ni u tom slučaju usklađen odnos jer tv nema tu opciju na kardanu

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Koliko se ja razumijem trebalo bi provjeriti koliko se okrene kardan za jedan okretaj točka ,pa to pasovati i računati sa međureduktorom da bi uskladio isti okretaj točkova na prikolici.

snjego10

Aktivni član
Tu od
3 Lip 2012
Poruka
112
TV nema opciju kardana prek brzina,ja sam isto razmišljal u jednoj brzini . Trebalo bi baciti neku računicu. :)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Jako komplicirano...imaš na yt video tv pogonska, pitaj covijeka sta ti treba pa ne moraš računat

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Samo još uredi i kočnice na prikolici , jer ako ti vuča iz bilo kog razloga otkaže u sred ovog brda imaćeš problem da se zaustaviš u mjestu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Hocu hocu samo kazem ti prvo moram semeringe mjenjat na difu, vidio si na videu da je cijela felga masna koliko pušta, a tad cu vjv i ležajeve, al to cu na jesen sad više ne stižem to riješavat, napravit ću kočnice preko sajle i ručke koju ću selit sa traktora na prikolicu kad mi ne treba

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki još malo i prikolica bu gotova, ali nažalost nejde sve po špagi, nemrem se odlučit koje dimenzije da napravim.
Dvoumim se između 300x130x50 van kotači da budu, ili 300x160x40 iznad kotača da je truga🙂evo neznam i neznam i već bum poludel od toga.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Na sanduku iznad kotača s tom širinom sanduka ne buš mogel bočne stranice odpirati. Delaj nižu varijantu ili napravi višu kaj se buju mogle bočne stranice odpreti. ;)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kak. :unsure:
Ako 130 ide med kotače onda je nutarnja mera kotačov barem 140. Dodamo li 2 kotača po min 19 cm cm (7,5"), dobije se 178 cm.
Ako koza laže, rogovi (matematika) ne laže. 🤭

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Kaj svaki put meriš z drugim metrom? :hahah::hahah::hahah:
Zemi već jemput pravi meter pa zmeri nutarnji i vanjski razmak kotača na osovini koju buš upotrijebil. ;)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Pa jednostavno je. Jednu stran metra nasloniš na unutarnji rub jednog kotača, rastegneš do drugog kotača i očitaš koliko je do unutarnje strane tog drugog kotača.
Onda ponoviš ali od vanjske do vanjske strane, ;)

Samo pazi da ne zemeš metar koji na sebi ima i cole pa bi nutarnja mera mogla biti veća od vanjske. 🤣

Najnoviji postovi

Na vrh