• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A nemam ga jako di stavit, sve je stisnuto a pogon mi je bitniji to je mala prikolica 220x130 lako se skipa
Kak ti je sanduk dosta viši od donje šasije, imaš mjesta za škare ili lanac ;)

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Reduktor sam imo ludu srecu da sam kupio polovan u tocnom prenosnom omjeru koji mi je trebo on je od neke govnjarke za razbacivat, i stavio sam jače gume, felge su tako original na prikolici bili to je od Goldonija prikolica od 14ks ista stvar ko i LabinProgres... ZJ ma nije problem stvarno kipat, stavio sam ovu autodizalicu za pomoc onaj kriticni dio poslje je sa jednom rukom prebacim...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Reduktor sam imo ludu srecu da sam kupio polovan u tocnom prenosnom omjeru koji mi je trebo
To je dobro i može da služi ako sa dobro pazi koliko se tereta vozi i pod kojim uslovima. Predviđeno je za malu snagu I poluosovine su potanke na tim diferencijalima su poluosovine od 22 do 24 mm. Za gume 6,50 i 7 50 za maksimalnu nosivost i otpor kada ih tjera veća snaga trebaju poluosovine debljine od 32 do 35 mm. Problem prave krivine ili zavoji kada točak od prikolice nabira. Bolja je varijanta kad je prikolica (točkovi) malo sporiji, potpomaže traktor u klizavim podlogama, a u krivini kompenzuje. To su neka moja mišljenja, ali i ova tvoja varijanta može služiti mnoga uz oprezno rukovanje.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
I taj dio sam riješio sa pritiskom u gumama, kad bude teret one će leć i za 5cm po okretu bi prikolica tada trebala bit sporija, a sada na prazno je 0, klin kada traktor vozi je slobodan, jučer sam probo klin mogu izvadit iz kuke i prikolica nastavi normalno vozit znaci da se krece neovisno, ne vuce je traktor i ona ne gura traktor.
Ma ova prikolica nece vozit vise od 2m2 drva, toliko sam vozio i sa frezom toliko cu i sad sa ac, stvar je samo da je sada nezamislivo lakse...i trebat ce bit samo na jednom dijelu šume za izać cca 30m

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Za 2 metra drva na toj prikolici treba biti nakrcana 1 M u visini, to je onda (ako je drivo sirovo) 1500 kg, dok nosivost te prikolice je 750 kg. Možeš ti nakrcati i 2m3 ,to je onda 2145 kg. Pošto ja znam kakova su drva po Krku, ako nakrcaš 1 M (u visinu), onda tih krčkih drva stane ti 1,3 m drva.:unsure:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma kakvi nema ni pola koliko si reko, moja drva kad ih vozim uvijek je oko 2m2, i ne ide metar visine kad je sanduk 220x130
Toliko sam vozio i sa frezom i nema niti tonu tereta, tako da nema problema, kad budem koristio pogon cu simulirat voznju freze tih 30m puta a poslje opet po gasu bez pogona...ovo je čisti luksuz mogo bi i bez toga ali onda treba čekat uvjete.
Mtd...nije jer je ovo original goldoni a oni su imali uže verzije u ponudi imali su čak i oroginal pogonsku od metra širine i metar i pol dužine

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Svakako 2m2 to sigurno "čento per čento", čak i više točno 2,60m2 (to ti je površina prikolice u tlocrtu!). I sad uzmeš jedan karton u kvadraturi 2,60 m 2 (ne treba biti deblji od 1 mm) i imaš navedenu količinu.
Dok za 2 prostorna metra drva, malo prekosutra!:ROFLMAO:

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Mani se mjera drva nije to za tebe :hahah: ja sam ih se naslago i namjerio, uglavnom fulo si i za težinu ali nema veze, do sad je radila dobro ovo sam napravio samo da si olakšam, a za detalje ću znat kad krenem radit sa njom

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
A di je semering poluosovine? Ako je to takva ili slicna? Znam da su to granično dobre prikolice ali za moje potrebe je dosta odnosno gledo sam kupit novu pogonsku za AC ali je problem dimenzija, jednostavno su prevelike za moje uvjete i široke za puteve koje ja imam a ograđeni su suhozidima, svi imaju 150x250 najmanja opcija i takve su nešto preko 6000e okej da mi može poslužit dao bi, ali prevelika je za u šumu a u vrijeme berbe mi je mala, nikako nisam mogo zadovoljit niti taj dio osim njenih dimenzija...i jbg onda sam uzeo za berbu leško 4t a ovi za drva pogonsku sam složio, do sada sam s njom i frezom izvuko sigurno 300m3 drva i preživila je sa suhim difom, nikad nije bilo manje od 2m3, a sad ćemo vidit, drvima se vise ne bavim treba mi samo za doma cca 10m3

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Semering ostaje u trubi diferencijala. To su slični i od lade pa oko negdje naleti uzmi za rezervu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Doso mi je kardan odlicna stvar motam kao da nije pogonska, jedino kad smotam do kraja koliko ide onda malo zastruže po kuki

A pitanje je dali je isti prijenos mislim da je ovo od nekog fiata dif...ovih dana cu u šumu sad kad imam kardan nakrcat ju i vidit kako će to radit..
20220216_171129.jpg 20220216_171141.jpg

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma ispalo je sve stvarno skoro bolje od očekivanog, danas sam isprobo sve moguće manevre i nagibe dok je prazna sve ide ko pjesma, i sad mozda vec sutra odem u šumu nakrcat je da vidim kako to ide pod teretom.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085

Evo i proba, oduševljen...na videu se ne vidi stvarni nagib al od pocetka videa do kraja videa sam se digo za tri kata kuce, lani bez pogona sa svim blokada nisam mogo pola ovoga izvuc uz čupanje a sad ide na ler gasu bez blokada i bez uništavanja puta, moram još semeringe riješit i onda sam gazda...5 ovakvih prikolica meni za cijelu zimu.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,085
Ma meni ovo znači sve...kad je blato ne mogu u polje a prije nisam mogo ni u šumu i gubiš vrijeme, sad mi je jedino bitno da ne pada dok sam u šumi nema da ne ide.

Na vrh