• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice iz kućne radinosti

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ako govorimo o osovinama, ono drugo i nije (doslovno) samogradnja, jer je korišteno nepromijenjeno kamionsko podvozje ;)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,553
Pogledaj prethodni filmić.
X je kad su lijevi prednji i zadnji desni kotač u zraku (nailazak na dva panja ili grabe).
Ako su osovine spojene lisnatim federima, moguća je, osim torzije (uvijanja) i uzdužno savijanje.
Na tvojem ovjesu je vidljivo da si cijevima riješil torziju (poprečno zakretanje), ali mi nije jasno kak je riješeno uzdužno zakretanje ako nema gumenih elemenata (osim velikim luftom).

Isto kao i poprečno. Okrugla cijevi jedna u drugoj ( nosači). Prilikom rada postoji još jedna dimenzija koja je promenljiva, kada na jednoj osovini točak ode u zrak dolazi do pomeranja rastojanja tandemskog nosača po osovini, naravno na jednoj strani se fiksira a druga slobodna.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ovo je moja nova investicija. Slijedi uređivanje. Da li netko zna čija je to proizvodnja? Jer šasija je dosta hrđava pa ne mogu ništ pronaći trenutno dok se ne opjeskari. Čak ni bivši vlasnik nije siguran koje papire da mi da…

10677971-2490-4648-B1B5-2126ECD9666D.jpeg E5DBBDEF-B383-44B2-9405-A8D99E61A27E.jpeg AEA4EDA6-2356-4FFE-88BC-680ECF9054E3.jpeg

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ti , kao ekspert za kamione, bi trebal znati čija je to prikolica pošto je kamionska.

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Iz bivše juge je sigurno. Samo neznam čija. Rekel mi je čovjek da ima papire od ITAS-ice ali nije siguran da je to to. Inače imaju kamione i voze špediciju a ovo je jedna od prvih prikolica koju su kupili valjda u 80-ima i nije se koristila valjda 15 ili 20 godina nego je stajala u trnju…
@NEWHOLLAND Prvo pjeskarenje. Onda budemo vidli u kakvom je stanju pod sanduka. Mislim da je ok. Mislim da budu ostale ove stranice. 😜 Stranice planiram staviti od 1m pigane. Gume nove (malo rabljene kamionske), predihtavanje cilindara kipera, provjera ležajeva na kotačima, farbanje komplet, struja. Kočnice budem stavil hidraulične pošto imam takvu instalaciju. Ako nađemo papire, registracija…

Posljednje uređivanje:

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Prednje su 12-20 a zadnje su 22,5. Nađe se po oglasniku. Razmišljam da stavim 19,5 ili 22,5 cola široke. Da nebudu dupli kotači. Npr. 455/40 R22,5 i 455/50 R19,5.

Na vrh