• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prikolice za razbacivanje stajnjaka

Z

ZORAN BUKUR

Guest
Kupio sam ga prosle godine zbog samog kamiona a ne zbog kempera posto ja nemam stoke ali mi se isplatilo posto sam nabavio stajnjaka za male pare i natorio par hektara zemlje inace kamion je presao 30 000 km samo i platio sam ga 2900 eura

strojnik

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
174
jel dobro ide po jivi nije mu meko a kad je prazan nije problem sto je iza lagan pa da kotaci ne okrenu

Z

ZORAN BUKUR

Guest
Nije on lak ni prazan ima 6000 kg i nema problema ni kad je prazan da ide u njivu po blatu

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Kupio sam ga prosle godine zbog samog kamiona a ne zbog kempera posto ja nemam stoke ali mi se isplatilo posto sam nabavio stajnjaka za male pare i natorio par hektara zemlje inace kamion je presao 30 000 km samo i platio sam ga 2900 eura

imali zadnji kardan za vitlo,od toga možeš još korisnih priključaka napraviti.da ima još više hidraulike bio bi ravan malom unimog-u.

110ka je super vozilo. 6000 kubika,prava mrcina.inače imam knjigu o 110ci i 150ci. sanjao sam da sebi kupim jednu pa me zapao samo pinz,ali ko zna ovih kamiona ima još pa možda se nešto i nađe.

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606

Kolko ti troši taj kamion? I koliko možeš natovariti tereta?

nedavno sam kod jednog švercera strojevima vidio orginal Deutz kamion,kljunaš, sa duplim pogonom, preuređen za drva, prava stvar za šumu.

Z

ZORAN BUKUR

Guest
Natovarim na njega 8 tona stajnjaka a netrosi mnogo sipao sam mu 10 litara i odneo 3 ture stajnjaka na solidnoj razdaljini i nije potrosio svih 10 litara

Ruddy

Član
Tu od
17 Ožu 2009
Poruka
212
..evo malo i mene,završavam sa tim đubretom već mi je na vrh glave...
dsc00080be.jpg

By ruddy19 at 2011-03-01
..naravno muzika ubija dosadu...
dsc00075.jpg

By ruddy19 at 2011-03-01
..ali uvjek postoje specijalci koji se vozaju po tiđim njivama i evo rezultata..
dsc00080be.jpg

By ruddy19 at 2011-03-01

dsc00081xv.jpg

By ruddy19 at 2011-03-01

dsc00079sp.jpg

By ruddy19 at 2011-03-01

Z

ZORAN BUKUR

Guest
Kada bude otoplilo slikacu malo detaljnije inace na menjacu gde je bio pogon vitla tu je uzet pogon za kemper ili gde ostali kamioni pogone pumpu za kipovanje a kemper je od zmajevke stavljen na njega samo su malo rotori preradjeni

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
ja imam kroneovu prikolicu kombiniranu za gnoj i samoutovarnu za sijeno i pokazala se dobra

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
ja imam kroneovu prikolicu kombiniranu za gnoj i samoutovarnu za sijeno i pokazala se dobra

nisam dobro razumio ovu rečenicu, ako je ono sto je meni prvo palo na pamet točno zanima me kako krave jedu to sijeno...?

Ova zadnja slika mi je tipična odlika lijenih ljudi,teško im je razvezat balu pa i špagu bace a onda se sve te špage namotaju na valjke

Predprošle sam godine kupio kod čovjeka cijelu hrpu gnoja,20 prikolica, bilo je tu špage,deka,komada krpa i šlag na kraju veterinarovih kondoma,one dugačke rukavice,pa koji su to biseri

Posljednje uređivanje od moderatora:

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
nisam dobro razumio ovu rečenicu, ako je ono sto je meni prvo palo na pamet točno zanima me kako krave jedu to sijeno...?

kak ne kužiš, naprijed ima bubanj za sijeno,a iza ima valjke za gnoj. mi tak i tak nemamo krave, a i da imamo prikolica se očisti i ništa ne smeta. :madmana::madmana:

S

slavek

Guest
kak ne kužiš, naprijed ima bubanj za sijeno,a iza ima valjke za gnoj. mi tak i tak nemamo krave, a i da imamo prikolica se očisti i ništa ne smeta. :madmana::madmana:

nije to kombinirana prikolica tj nije za gnoj nego ti valjci su za razbacivanje sjenaže ili zelene mase po silosu ili hranidbeni stol u staji.stavi slike:eek::eek:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
nije to kombinirana prikolica tj nije za gnoj nego ti valjci su za razbacivanje sjenaže ili zelene mase po silosu ili hranidbeni stol u staji.stavi slike:eek::eek:

A i nemora biti, bila je jedna takva prikolica kod nas u susjednom selu, imala je dolje pick-up ko klasična samoutovarna i straga visoke ograde za sijeno, a mogla su se skinuti zadnja velika vrata i visoke stranice i stavil je čovjek straga jedan veliki spiralni rasturač i trpal je gnoj i normalno razbacival na zemlju, kad je izvozil gnoj skinul je rasturač dolje, opral prikolicu, vratil stranice i zadnja vrata i dalje koristil prikolicu za sjeno.
Sve je to tak imal s njom original tvornički, znam kad sam mu ja tovaril gnoj :)
Mislim da je bila marke KRUGER.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
A i nemora biti, bila je jedna takva prikolica kod nas u susjednom selu, imala je dolje pick-up ko klasična samoutovarna i straga visoke ograde za sijeno, a mogla su se skinuti zadnja velika vrata i visoke stranice i stavil je čovjek straga jedan veliki spiralni rasturač i trpal je gnoj i normalno razbacival na zemlju, kad je izvozil gnoj skinul je rasturač dolje, opral prikolicu, vratil stranice i zadnja vrata i dalje koristil prikolicu za sjeno.
Sve je to tak imal s njom original tvornički, znam kad sam mu ja tovaril gnoj :)
Mislim da je bila marke KRUGER.

To je prastara prikolica onda?

Ima i u mom selu nekaj takvoga,veličine je ko SIP 40 za gnoj prikolica,isto ima pick-up,i iza se stavljaju valjci kad se ide gnoj vozit..

Najnoviji postovi

Na vrh