mikula
Aktivni član
- Tu od
- 5 Ožu 2008
- Poruka
- 348
Ja ju imam napravljena je 1971 godine i prikolica je stvarno čvrsta i kvalitetno napravljena, prije nekih 6 g. sam ju kompletno renoviral i sad je kod šogora na korištenju. Glavni problem su lanci jer kak je Zvonko napisal ona ima galove lance, ali ja sam si dao truda i izmjenio sve "štifte" jer je na karikama bilo lufta pa sam uzeo ako se dobro sječam 12 mm šipku od poboljšanog čelika i sve karike izbušio na 12 mm (mislim da su original 3/8 ) ali to nije ni čudno nakon 40 g. a kako smo ju zajednički kupili ja i brat navozila se godišnje gnoja više nego neke u pet godina. Dosta je jednostavno napravljena tak da se večina popravki može napraviti bez problema doma, a koliko su kvalitetni zupčanici sam vidio kad sam je to renovirao jer je vjerojatno prilikom montaže netko krivo zavario graničnik za getribu pa su dva glavna zupčanika bila uzubljena samo do cca polovice utora (na dnu utora je bilo još originalne boje) i na njima nije bilo uopće tragova pohabanosti. One inače mogu i vračati gnoj unatrag i to me je nekoliko puta spasilo jer sam je ja tjerao sa 533 pa kad je sav teret na zadnjem kraju 533 ima problema s okretanjem tj. guranjem u rikverc onda sam vratio gnoj i okrenuo se, .