• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

ćelo

Član
Tu od
6 Kol 2011
Poruka
661
posjedujem tv od 76". Trenutno imam primu 30 iz 2004 kupljenu u BIH.
zamijenio sam sva četiri ležaja točkova,sve one ukrasne plastike sam pobacao,sijalice na instrument tabli su poispadale,prekidač svijetala ne radi,papučica kočnice zapinje za trap kad motaš desno kao kvačilo u starog tome iz 76",uzak prostor između blatobrana i kotača osobito naprijed,hauba se urezuje u instrument tablu, sve na 1ooo radnih sati. Još radim s 523tv koji je nepoderiv srećom na ovom novom nisu uspjeli sjebat motor
znam dosta ljudi sto imaju primu i jedan tu forumaš naš ličan GROF i svi su pre zadovoljni,,,,po mom zaključku lose si odrzavao stroj :rolleyess:

G

GROF

Guest
., mišljenje, daje se ...

posjedujem tv od 76". Trenutno imam primu 30 iz 2004 kupljenu u BIH.
zamijenio sam sva četiri ležaja točkova,sve one ukrasne plastike sam pobacao,sijalice na instrument tabli su poispadale,prekidač svijetala ne radi,papučica kočnice zapinje za trap kad motaš desno kao kvačilo u starog tome iz 76",uzak prostor između blatobrana i kotača osobito naprijed,hauba se urezuje u instrument tablu, sve na 1ooo radnih sati. Još radim s 523tv koji je nepoderiv srećom na ovom novom nisu uspjeli sjebat motor

., dobro nam došal novi forumaš drax! ...

., evo odma na samom početku mog pisma, heheheee., najprije sam se dobro nasmijal., :lol: ... ., moje skromno mišljenje., primu baci u prvu vodu kadi je vidiš., jer kako i sam pišeš?., niš nevalja!.-

., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
drax, daj malo fotki nabaci... ovo me baš zanima kak se traktor raspada sam od sebe,
čak ni karlovački komunalci još nisu uspjeli rastepst primu ko ti svoju...

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
ma nije strasno niti zlo ako neko nije zadovoljan snecim.verovatno clan drax,ne pise to zbog toga sto ima nesto protiv tome vinkovica...jos na pocetku je napisao da ima tv od 76 godine,a d aje snjim bas zadovoljan...predpostavljam da se manje vise isto stara o odrzavanju oba njegova traktora...to je samo njegovo iskustvo snovim traktorom.i kako se vidi, nije zadovoljan.pa covek ima pravo biti nezadovoljan ako ima razloga za to...a zamislite one koji pljuju po traktorima koje uopste i nemaju... e njihove komentare ne opravdavam.tak da kometare poput kolege staffmen,ne odobravam,jer ovde smo da razmenimo iskustva:partyman:

D

drax

Guest
opet ja

Nemoj te se naći uvrijedjeni,posjedujem tv418 iz 76" i tv523 iz "87 oja sam ba u ispravnom stanju s Bog zna koliko sati rada. Ne pricam divlju misu, ja sam doduse iz vau-vau drzave BIH pa smo dobili i takve traktore. U mom selu ih je kupljeno 7-8 komada na svim su mijenjani navedeni lezajevi ,kod nekih u garantnom roku u prvoj godini o trošku firme.
Traktor dobro vuče ,ore i freza, ali hidraulika dize samo s pola gasa a ono s papucicom kocnice je stvarno istina kod motanja u desno zaglavi se u trapu jos ako vam ne ulovi nogu dobro ste prošli.
Talijani Primi na motor daju garanciju 3 godine a oni kupcu 1 godiniu.

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
Nemoj te se naći uvrijedjeni,posjedujem tv418 iz 76" i tv523 iz "87 oja sam ba u ispravnom stanju s Bog zna koliko sati rada. Ne pricam divlju misu, ja sam doduse iz vau-vau drzave BIH pa smo dobili i takve traktore. U mom selu ih je kupljeno 7-8 komada na svim su mijenjani navedeni lezajevi ,kod nekih u garantnom roku u prvoj godini o trošku firme.
Traktor dobro vuče ,ore i freza, ali hidraulika dize samo s pola gasa a ono s papucicom kocnice je stvarno istina kod motanja u desno zaglavi se u trapu jos ako vam ne ulovi nogu dobro ste prošli.
Talijani Primi na motor daju garanciju 3 godine a oni kupcu 1 godiniu.
to je druze...na zalost.meni je stvarno zao sto se neko ne naraduje novom traktoru...vec odmah pocnu problemi.a nema srecnijeg poljoprivrednika, od onoga kome nova masina radi kako treba...bez kvarova...sto se i ocekuje od nje...pogotovo kad re rec o novom traktoru.al eto...pojave se neke serije ili neka serija koja nije bas uradjena kako bi trebalo.to je propust fabrike...steta je kod kupca...al jos vise stete ce pretrpeti fabrika.jer...lep glas se daleko cuje.al los glas jos dalje.

D

drax

Guest
Kupio sam ga u Čapljini. Neznam kakva vi imate iskustva ali sve te plastike su počele zvoniti nakon mjesec dana. Cak sam morao ispirati i rezervoar u kojem je bilo nekih baja i buba mada prije filtriram gorivo. Mozda smo mi ovamo dobili drugu klasu. Kakva su vam iskustva sa Hittnerom?

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
Kupio sam ga u Čapljini. Neznam kakva vi imate iskustva ali sve te plastike su počele zvoniti nakon mjesec dana. Cak sam morao ispirati i rezervoar u kojem je bilo nekih baja i buba mada prije filtriram gorivo. Mozda smo mi ovamo dobili drugu klasu. Kakva su vam iskustva sa Hittnerom?
nije mi poznato da se kod nas u makedoniji uvoze prima traktori...nema ni hitnera...ni slovenackog AGT...ranije su uvozili tomo vinkovic,al posle raspada jugoslavije,vise nema nit jednog hrvatskog traktora.bar meni nije poznato da ima.
a ja imam tomicu 420 od 87 godine,kupljen nov,i imam samo pohvalne reci za njega.do dan danas bez ikakvog kvara,ekonomican, snazan za svoju velicinu...jako kvalitetno izradjen...a radio i naradio se bas mnogo...fabricki nema brojac radnih sati,pa ni ne znam koliko ih ima do sada.samo znam da sam do sada potrosio dva dvobrazdna pluga(naravno daske pre zamene krpljene koliko se krpiti moze)...lemesa ko zna koliko...prve gume su mu se skoro sasvim potrosile i popucale...pa sam stavio neke dobre polovne...i te su potrosene, i sada pre nekoliko godina sam stavio sve 4 nove gume.klinci na drljacama su potrosene vec 50%...tako da sa traktorcicem sam se posteno naradio.jedina mu je mana sto ima vec veliku luftu na sredini...al ti se moze piksirati,i nadam se da cu na prolece to srediti.al sto se tice menjaca...motora...elektroinstalacije...to sve radi i dan danas isto kako je radilo i kad je bio novi.e sad... nikad nisam stedeo na masti,na ilja...podmazivan redovno,menjanje ulja redovno...procistaca goriva...i uvek je bio pod suhom...opterecivao sam ga optimalno...nek bude malo i sporije , samo da ne trpi traktor...al kako sam od pre nekoliko godina kupio IMT,a sada skoro i jedan vladimirac,tako za moj tomica ima sve mamnje posla...da ne kazem nikakvog.al sve jedno...za tomo vinkovic samo reci hvale.

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
pozdrav Drax i dobro nam došao!
kao što kažeš u drugu sporu i polako...

ajde dečki što ste navalili,tek je došao a vi bi ga već otjerali,napisao je svoje iskustvo,a vi reagirate kao da je dirnuo svetu kravu :lol:

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
dsc02958qp.jpg

dsc02960s.jpg

dsc02961e.jpg

dsc02962yc.jpg

dsc02963v.jpg

dsc02964ar.jpg

dsc02965s.jpg

dsc02966jx.jpg

dsc02967u.jpg

dsc02968g.jpg

G

GROF

Guest
., evo nekoliko slikic o mjerama prednjega utovarivača; UP.-

., lip pozdrav svim cjenjenim forumašima i forumskim prijateljima! :heart: ...

., joekiki!., evo smo poslikali ovaj moj prednji utovarivač traktora tome!., aj TI vidi sa svojim Madjarskim prijateljem dali je to dobro?., pa mi; rodjo VranićD i ja, još dodamo slikanog materijala., ako snježno vrime dozvoli poslikat ćemo jutra korpicu i probaćemo napravit video uradak., danas video ni uspil., jako je zima; - 15., more se samo nešto popit; :partyman: ...
., rodjo VranićD!, fala za slikanje i keljenje., probaćemo jutra bolje! ...

., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Bez uvrede, ali slike poput ove http://img829.imageshack.us/img829/6730/dsc02960s.jpg
a ima takvih više, bolje ne stavljaj na forum. Ne vidim smisao takvih slika. :(

Istina da su neke slike mutne ali mislim da i imaju smisla , jer da bi nekome dočarao što si mjerio NE vrjedi samo pokazati koliko piše na metru jer od tih mjera ništa , ali ako vidiš što je mjereno a nakon toga sliku izmjerenog pa makar i mutna znaš o kojoj se mjeri radi , a ako neko pokušava nešto sam raditi onda je svaka pomoć dobro došla , ja shvaćam tako mutne ove slike , a kritika SLIKARU , neka potegne još koji LIČKI , JER da se ruke smire , SOKIĆ NA MINUS 10 ima krivi efekat , eeeeeeeee VRANIĆI :finga:

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
., lip pozdrav svim cjenjenim forumašima i forumskim prijateljima! :heart: ...

., joekiki!., evo smo poslikali ovaj moj prednji utovarivac traktora tome!., aj TI vidi sa svojim Madjarskim prijateljem dali je to dobro?., pa mi; rodjo VranicD i ja, još dodamo slikanog materijala., ako snježno vrime dozvoli poslikat cemo jutra korpicu i probacemo napravit video uradak., danas video ni uspil., jako je zima; - 15., more se samo nešto popit; :partyman: ...
., rodjo VranicD!, fala za slikanje i keljenje., probacemo jutra bolje! ...

., aj Bog!, citamo - pišemo se ...

A joooj, hvala puno na fotkama!:supz:
Evo sad cu da javim Madaru u Madarsku, pa da i on prostudira slike, i sklopi sliku precizniju u glavi, nego što je imao do sad!
Po meni sve je kristalno jasno što se tice glavnih dimenzija, a ostalo ako bude bilo neke frke, budem pitao...;)
Ovom prilikom ti se zahvaljujem u njegovo ime (i moje) tebi @GROF i @Vranicu D na trudu, i dobroj volji za pomoci!

Bez uvrede, ali slike poput ove...

ne ne...nisi razumeo, po meni fotke su baš na mestu -prijatelj mi tražio fotke utovarivaca, pa sam zamolio @GROF a da poslika.
I u principu vrlo je jasno, jest slika kakva takva - al se vidi šta je mereno
( od-do), pa na sledecoj slici vidi i mera na cološtoku! Dobro odradeno...

živi bili...:partyman:
Pozzz joe!

G

GROF

Guest
., mišljenje, daje se ...

Bez uvrede, ali slike poput ove ... ,,,

., lip TI pozdrav forumski prijatelju teškar! ...

., nima UVREDE ili ljutnje nimalo! ... :mrgreen: ... ., samo volim pokazat zubiće ko vaj smiško!
... ., pa ča Vam ja ličim na neku pišuljicu NE!, ka bi se odma uvredila ili naljutila NE???! ...

., već sam napisal tisuću puti i jopet ću ponovit - napisat!!!., svaka kritika ovakova ili onakova, ALI, iskrena, na mestu je, svaki ima moj rešpekt i naklon do poda!., vjerujte moj Narode!., moj rodjo VranićD i ja dok smo ovo slikali?, u mojoj kolnici - garaži bilo je oko 18:00 sati i zima; -15., doslovce šteka foto-tehnika, čak nismo mogli snimit filmić., prstići su nam se smrzli i ako smo lagano tukli po Ličkom viskiju!., van kolnice - garaže, bilo je oko -18., evo samo toliko da otprilike znate u kakovom smo iskušenju bili???., evo danas; 02.02.2012.g., oko 13:00 h., ponovili smo slikani materijal korpice i video uradak prednjega utovarivača., vani je; -6.- ... :supz: ..

., lip pozdrav svim odreda mojim dragim forumašima., aj Bog!, čitamo - pišemo se ...

Na vrh