• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Ma da je taj sistem pedala kuplunge na fiksnom traktoru, to nema problema ali na zglobnom je baš glupo :scratch . Na fiksnom je onda uvijek na istoj poziciji što u ovom slučaju na zglobnom nije.
Za zglobaša je stari sistem bolji.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Da firemanpetre u potpunosti se slažem sa tobom,
na zglobnom traktoru to je čisti promašaj, nije mi ni jasno iz kojeg su ga razloga
montirali gore.
Jer ovdje ispada da je skoro pa neupotrebljiv kada je traktor smota,
kad smotaš traktor u desno odmakne se od poda,
a kad ga motaš u lijevo ulazi u pod i može da zdrobi nogu, nije mi ni jasno
kako su za to dobili atest..

Da stari sistem sa mali modifikacija je puno bolji na zglobnim traktorima.

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Ajd što beži ručica kvačila, napred - nazad...a još uz to,,, i gore - dole :lol: prava umetnost da se pritisne u šumi i po zeznutom terenu...još da nedaj bože!,,,neka frka ispadne - treba ti žiroskop u cipele ugraditi, da je nahvataš... :lol:
Al verujem, da se vlasnik navikao na takvo rešenje,,,jer posle toliko radnih sati, nije ništa preradio! Ako je njemu dobro...nama još bolje...
A u one ladice (manjerke) na zadnjim blatobranima... :scratch može stati 2x6 pive ladne...ako dobro vidim... :lol:
Pozdrav Joe! :mrgreen:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Koji vam je "bas" , kaj ovo nije bolje od starog sistema gdje moraš svki put kad silaziš s traktora (ovo traktora zvući presmješno) stati na pedalu kvačila ili još bolje svaki put zakvačiti cipelu na pedali ? Ili vi imate dijecje cipele 42-43?

G

GROF

Guest
Malo čišćenja snijega:

[youtube:38ujm9av]BM_mmPCgLg0[/youtube:38ujm9av]

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
pOgledaj @petare , GROF ne špara na gasu
29qazo8.gif
1zgwdpu.gif
...
Vid naslova :Cleaning snow with Prima TT 830 SP power by GROF
2mqj1hc.gif

Ja vjerujem da će to pregledati 200iljada amera i 100iljada rusa
166hoig.jpg
..da pojedinacno ne imenujem čajnize i hošimote
r9g66w.jpg

B

Bobo

Guest
Ako ovaj utovarivac na "Primeku" nije do sad pucao ni jedan put, uskoro ce spominjat seks i jeza u istoj recenici...

Jako se puno mota, a Grof ga ne spara ni malo, u jednom trenutku cosak ralice zapne za fugu izmedju betonskih ploca na dvoristu... Meni se cini da je utovarivac pre slab za ovakav posao...

Grofe?

G

GROF

Guest
... e moj narode!., dobro čovik "ispade" na sliki kad zna da ga slikadu., ma onda se nekako i pripremi., a ja uvik imam nekakovu "dektivu" oko sebe ka me uvik prati i snima., kako u mome blesavom poslu., a tako i u privatnoj zeki-peki!., zval me moj rodjo VRANIĆ da malo očistim snig u dvorišću., ma moj narode!., ma ovo ni snig, je bele boje ko snig., ali ovo vam je čisti led ča je pal sa krova kuće i garaže, još utaban - zbijen, težak ko sam vrag.-

... prijatelju moj, susjede, rodjo, prezimenjače VRANIĆ-u! fala doneba na vome orginalnom snimku skrivene kamere!

... fala prijatelju - forumašu zbalija na muki i trudu oko keljenja voga filmića na net, da more narod i svit vidit!

... forumašu; deva!., pa pitaš me za voga moga kucića - psića., dali je to? bigl!., pa iskreno ti moram reć da neznam njegovu marku ni vrstu., ime mu je; TINKI ima 6 godin i dosta je blesav, na gazdu.-

... ej forumašu Bobo!., poštovanje!., pa ovaj sistem čišćenja sa tovaračem je dosta dobar., sa njim snig čistim sada već šestu godinu i zadovoljan sam. Zgodno je ča se sa ovim rukama od tovarača more ralica dignut višlje, pa onda mogu nagurat veće rpe - hrpe sniga., pogotovo kada ga ima obilo ko i ve godine pa doslovce neznaš kamo ćeš sa snigom?
Pitaš koliko je čvrsto?., pa dosad sam nekoliko puti znal poprekidat one spone na ralici., a ča god je na ovome svitu napravljeno sve se poprekida i polomi., tako da svaki komentar po tome pitanju je suvišan. Isto ko i komentari po pitanju gasa i štednje!., pa moraš mu dat gas., nerazumim ča se more štedit ili ne štedit., pa napravljen je da dela i svaki komentar po tom pitanju je beskorisan i suvišan. Kako god netreba štedit da se motoru da novo ulje svaki odredjeni broj sati odradjeni, kvalitetno gorivo - nafta, mazivo, da se očisti i opere, dotegne - prišarafi., isto tako kada treba delat nima štednje., nego daj gas i po gasu., netreba tamo pipkat kadi netreba?!., pa ni žena u pitanju!!!

Aj Bog! moji forumaši., čitamo se... P.s. samo pitajte!.-

B

Bobo

Guest
Zahvaljujem na odgovoru.

kad sam rekao da ga ni malo ne sparas, mislio sam na utovarivac. Dosta velike hrpe guras s njime i cijeli se mota kad se recimo zeletis u hrpu. Ako radi bez greske, onda svaka cast, jer mi preko ovog videa ne daje neki dojam velike cvrstoce.

nek on tebe samo sluzi dobro, a dalje je lako ;)

G

GROF

Guest
ej! Bobo legendo!

... ma ni problem samo pitaj ča ti ni jasno?., ma te moram samo ispravit., očito si dobil krivi dojam sa ovoga videa - filmića ili neke prikeljene slikice., ma poluge tovarača nemotaju se ni malo., to je očito zbog snimke ili nekoga kuta snimanja., jedino se ponekad dobi dojam koda se motadu - pigadu., ali u stvari prva kraj traktorića ide u zrak., nastavlja se na zadnje kotače - razapinje, ko pravi parip - konj!., pa očito ti dobiš dojam, a i ostali dragi naši forumaši da se poluge tovarača pigaju - motaju., ma nepigaju se fala Bogu!., dobro je skovana gvoždjurija., tako barem ovde ni problema nego samo po gasu i loži ga, loži! stric Mladene!.-

aj Bog! dragi naši forumašići!., spremamo kolekciju slikica samo da Bog! da vremena???., čitamo se...

S

sedo

Guest
pozdrav svima evo i mene na vasem forumu imate dobre teme i moze se svasta novo saznat :D

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
1000375x.jpg

1000376b.jpg

1000377g.jpg

1000379e.jpg

1000380z.jpg

1000381g.jpg

1000382b.jpg

malo sa Priminog štanda u Gudovcu proljeće 2010 god.....

…..ujedno se zahvaljujem u svoje osobno ime, kao i ostalih članova
iz moje ekipe sa kojima sam bio na sajmu u Gudovcu na srdačnom gostoprimstvu i
Ugošćenju na Priminom štandu gdje nas je gazda Ante počastio sa pićem i hranom….

G

GROF

Guest
ej prijatelju!; Batek!., ma pišeš gluposti ko obično., ali tebi je sve oprošteno., ti si moj prijatelj!

ej prijatelju!; zbalija!., pa kada će doć još ka slikica iz priminog štanda o novitetima i izboljšanjima!., a mogal bi sročit i ku besedu o iću i piću!., ma bilo je skromno ali iz dubine duše i od srca!!!

ej prijatelju!; Bagudina!., pa čekamo slikice i iz tvoga pofaljenoga aparata., a neću se ljutit ni na filmić!!!

Bog!., čitamo se...

A

Alen

Guest
Gledajuči Grofov video baš nisam zadovoljan izradom prednje hidraulike. Htio sam napraviti takav sistem na mom Tomi al poslje ovog definitivno odustajem od ove verzije i idem na orginalnu verziju TV......

Ove "ruke" se vijaju i pri guranju velike količine snjega podižu prednji kraj u zrak gdje se gubi na gripu jer je prednji kraj puno teži od zadnjeg i samim time nemože gurati količinu koju gura sa orginalnim TV hidraulikom.

ALI.......
"Što je pjesnik htio reči"..... Ovaj sistem je ovakav baš zbog utovarivača koji na TV sistem nema funkciju jer nediže visoko.....

G

GROF

Guest
Alen kaže:
Gledajuči Grofov video baš nisam zadovoljan izradom prednje hidraulike. Htio sam napraviti takav sistem na mom Tomi al poslje ovog definitivno odustajem od ove verzije i idem na orginalnu verziju TV......

Ove "ruke" se vijaju i pri guranju velike količine snjega podižu prednji kraj u zrak gdje se gubi na gripu jer je prednji kraj puno teži od zadnjeg i samim time nemože gurati količinu koju gura sa orginalnim TV hidraulikom.

ALI.......
"Što je pjesnik htio reči"..... Ovaj sistem je ovakav baš zbog utovarivača koji na TV sistem nema funkciju jer nediže visoko.....

... ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA!!!
ovaj sistem ralice na rukama od tovarača idealan je., nema nikakvoga piganja i savijanja!., a što se traktor diže ili propinje na zadnjim kotačima?., /pa izmedju ostalog na zadnjem kraju traktora imam tegova - utega oko; 400 kg.-/., a to je isključivo zbog tvrdoće sniga koju sam u datom trenutku gural., u prednjem postu sam napisal., a sada ponavljam., sabijen snig i led na zemlji od oko 30 cm, a preko toga pal snig i led iz krova kuće i garaže., ISKRENO SAM bil uvjeren da sa mojim traktorićem to niti neću moć gurat kako je bilo zbijeno., ali sve sam zgural i celo sam dvorišće očistil!!!., ali jebi ga!., kada god su mene bećarine moje snimale?., nisu snimale idealne prilike!., /kako to narod ovdeka na forumu zna sve snimit samo lipo i idealno!!!/., da točno je odma 100 komentara minusaaaa!., a imal sam na tomi klasičnu i orginalnu ralicu Slovenske proizvodnje od firme; "musič - mengeš"., ako sam dobro napisal?., traktor je isto jako dobro čistil., ali sam imal problem sa visinom sniga., nis ga mogal visoko zgurat., ali sada fala Bogu! i mom prijatelju Anti!., kupil ja tovaračić i te muke više nimam!!!., a moj tovarač ruke more podignut iznad traktora., ko i svi Primini traktori., a to je jako dobro kada se okrićeš negdi u tesnobi da ti tovarač ili ralica ne smeta!., more se pogljedat na prednjim stranicam kadi se vidi prikopčana ralica podignuta iznad traktora., dok sam bratu šlepal jedan veliki kamen ča ni mogal pošlepat sa zekanom zbog male količine prostora za manevar!!!...

p.s. e da!., pa forumašu i bivši vridni administratore Alen!., pa poslal sam ti nekoliko privatni poruka da se javiš ili da mi pošalješ broj mobija pa da se najdemo na cugi u tvome Bjelovaru., pa da malkice izminimo iskustva i spoznaje oko ti naši makina!., ali otebe niš., nejavljaš se., REKLI BI MOJI LIČANI! ... ko ni cigan iz zatvora!., aj nemoj pizdit., ma moram se malo našalit., a ujedno ću te i pofalit!., ma narode moj!., čovik o tomicami zna gotovo sve!., ali jebi ga škrt ja da to svoje znanje i spoznaje podili sa svimi nami!!!

Bog!., čitamo se...

A

Alen

Guest
Hehehehe...... Grofe...... nisam škrt ;)
Eto proteklih dana sam mjenjao lamelu i malo se igrao sam mehanikom na Tomi.....

p.s. sad sam gledao u poruke...... nešto sam zbrljao da mi poruke nedolaze al to je sad riješeno ;)

Najnoviji postovi

Na vrh