Re: Prima tt traktori - nasljednik - ORGINAL "tomo vinković"! ...
., lip pozdrav SVIM, preponosnim!;
Vlasnicima - imaocima, posjednicima, korisnicima, ljubiteljima - štovateljima tog i takovog NAŠEG malog i "ružnog" traktora "tome"! ...
., Sve VAS skupa molim da zajedno potražimo; slike, video-zapise, kataloge, prospekte, ... traktora tome vinkovića ki su napravljeni, ALI u maloj količini - seriji!?., o čemu je reč?, reč je o traktorima;
., tv od 45 ks, iz 1986. godine., motora od torpeda 45 ks, zrakom ladjen, tri celindra, kopčanje i tri točke, kotači 24 cole - sva četri kotača jednaki, zglobni, pofarban u boje ŠTOREA - smedja ili neka braun, hidro-volan, težine oko 1600 kg bez utega, maska - pokrov motora - hauba i blatobrani isti ili slični ko kod ŠTOREA, napravljeno - proizvedeno izmedju 16 i 26 komada protutipova., poslani u SVE dijelove bivše nam YU države na testiranje, pokazali se ODLIČNI sa sitnim nedostacima, ALI preskupi, odustalo se od proizvodnje., imal sam punooo materijala o njimi!?, nažalost, materijali završil u krivim rukami, ...
., tv od oko 20 ks, iz 1980. godine., motor lombardini, jednocelindrični, klasičan tome, ALI, vozi se na "rikverc", sic - sjedalo - sidi se na haubi - pokrovu motora, volan - upravljačko kolo je na mestu sica - sjedala, još dosta sitnica i "SMIŠNE" izvedbe., napravljeno ji oko 100 komadi, delali su širom bivše države YU i to?; čistili snig, kosili travu po parkovima i nogometnim igralištima., ALI i uglavnom po velikim gradovima! ...
., jako interesantno i jednostavno napravljeno! ...
., Narode moj!, pogljedajte i pregljedajte, pitajte NAŠE starije, uslikajte, pokeljite slikice da Narod i Svit vidi ča se nekada delalo? ... - ove dane i ja idem u ozbiljniju potragu za istim! ...
., lip pozdrav SVIMA!, aj Bog!, čitamo - pišemo - pomažemo se ...