• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
GROF kaže:

prima2010treimj104.jpg

Ako se ne varam ovdje se radi o izradi cirkulara???

G

GROF

Guest
zbalija kaže:
Ako se ne varam ovdje se radi o izradi cirkulara???

... NE, NE, nevaraš se!., napokon dugo očekivani cikular!!!

Cikular koji se počimlje delat nakon čekanja - pauziranja od puni 30 godinica!!!

Pa dragi moji inžinjeri, majstori, bravari, strojari, lakireri, ... sam Bog! vas sve skupa Blagoslovil!

G

GROF

Guest
dsc00014ws.jpg

dsc00015kc.jpg

dsc00016f.jpg

dsc00017j.jpg

dsc00018we.jpg

dsc00019gv.jpg

dsc00020kh.jpg

dsc00021ug.jpg

... evo par slikica iz moje Like - Jezeran - Sertićevo polje!!!., pa da vidite kako se ja sa mojim traktorićem zabavljam!
Oranje, brananje, sijanje,...

ddalibor

Član
Tu od
21 Lip 2009
Poruka
189
svaka čast Grofe, ne vjerujem da itko osim tebe ne cijeni i poštuje ove male traktoriće (mog su u selu zvali tv-ćiro) do tebe...vidim da si skoro sve priključke pribavio za njega i ravnopravan je radnik kao i veliki...
uvjek nas ugodno izneneadiš sa dobrim fotografijama.....

G

GROF

Guest
... lipi pozdrav forumašima najboljeg poljoprivrednog - foruma!

Pa ki o čemu?., a ja o vim našim malim traktorićima!., fala na pozitivnim komentarima i dobrim vibrama dragim forumašima!; ddalibor-u i seljačić-u!!!

... pa moj narode! evo smo prikeljili ovdeka par slikic sa obrade ove naše Ličke ledine!., oral sam ovde i nis baš zadovoljan sa oranjem., jako je bilo blato., a na voj zemlji je pred neki 10-set dan bila voda., a na sred ovoga zemljišta postoji i izvor ki prodela samo kada padadu velike kiše i kada je velika podvodnja., ovako na oko izgljeda zemlja predivno., ali gori prema cesti je živi kamenjar, doslovce dok se ore moraš nogu držat na kvačilu da se nešto ne polomi u kamenu - živoj i pješčanoj steni.
"Brane" - drljače su trokrilne od IMT-ea i tomica ji vuče bez problema, čisto solidno ravnaju zemlju., primjerice kada je zemlja doniklje laganija za obradu?, kada se pobrana?, izgljeda ko gredica!., koda sam išal sa frezom!
Rasipač umjetnog djubra dela ko nov!., evo i vom prilikom se zafaljujem našeme nadasve vridnome forumašu i bivšema administratoru /onako jako strogom!/ Alenu! ča mi je dal? nekoliko korisni savjeta, kako se sa njim dela., onako, rekli bi iz prve ruke!

aj Bog!., čitamo se., a slikica ima puno, puno!!!

P.S. ... a ti prijatelju moj darkohittner-u!!!., ma mogal si i ti mene malo pofalit u voj mojoj muki od posla., ne me samo kudiš i još mi cigaru guraš uzube, spominješ ženicu!., fala Bogu!., ovo ne čita!., /ko neke ženice moji forumaša!/., i još lipo pišeš kako sam prijatelju Arijanu ukral cigaru???., ma nis je ukral!., dal mi čovik da je pripazim., pa kud ću sa njom?., ona gori i dimi!., pa isti kur.., gorila u ruki ili u zubi!!!..., /sad ispada koda VI niste nikad niš u svome životu pušili ili popušili!!!., ma ono!!!/., ako smo mali nismo dica!., ej prijatelju moj! Darko!!!., pozdrav tebi u ravnu i zlatnu Slavoniju!., ljubi svoju predivnu obitelj!!!..., a sada će biti red, kada bude neki novčića?., a biće ji!., da nešto kupiš i u "Primi"!!!., NE???...

G

GROF

Guest

... moj narode!., evo jednoga "tome vinkovića" iz 1996.godine proizvodnje tt., a sada iz Primine kuinje; tt-826-sm sa prednjom ralicom ča se koristi za čišćenje sniga u krugu tvornice., evo, i na vi slikica se vidi sve ča se delalo pred puno, puno godin!!!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
GROF kaže:

... moj narode!., evo jednoga "tome vinkovića" iz 1996.godine proizvodnje tt., a sada iz Primine kuinje; tt-826-sm sa prednjom ralicom ča se koristi za čišćenje sniga u krugu tvornice., evo, i na vi slikica se vidi sve ča se delalo pred puno, puno godin!!!

E na taj traktor bi se mogli i sad malo ugledati uvi u proizvodnji kako u tvornici Prima TT tako i Hittner te ne bi škodilo da i sadašnji modeli maji mogućnost podešavanja položaja upravljača!!

S

seljakbj

Guest
Velik pozdrav svim članovima i posjetiteljima ovog foruma, a posebno teme prima tt kao i Tomo Vinković!

Čitam vas već neko vrijeme i napokon imam dovoljno vremena za pristup internetu da vam se pridružim.

Trenutno sam bez traktora, prodao sam stari i sad nemogu odlučiti koji bi uzeo, primu ili hittnera ili možda agt.
Koliko vidim prima nije loša, a najviše me na njega privlači stroj kao od cijenjenog Člana Grof-a.

Nadam se da će te mi pomoći u odluci. Sve vas pozdravljam, do idućeg čitanja.

P.S. Cijenjeni grofe, gdje su točno ta Jezerana/Jezerane, kako li već, nikako ih ne mogu smjestiti prema govoru? Znam nekolicinu ličana, ali niti jedan se ovako ( izvorno ) ne izražava?

G

GROF

Guest
seljakbj kaže:
Velik pozdrav svim članovima i posjetiteljima ovog foruma, a posebno teme prima tt kao i Tomo Vinković!

Čitam vas već neko vrijeme i napokon imam dovoljno vremena za pristup internetu da vam se pridružim.

Trenutno sam bez traktora, prodao sam stari i sad nemogu odlučiti koji bi uzeo, primu ili hittnera ili možda agt.
Koliko vidim prima nije loša, a najviše me na njega privlači stroj kao od cijenjenog Člana Grof-a.

Nadam se da će te mi pomoći u odluci. Sve vas pozdravljam, do idućeg čitanja.

P.S. Cijenjeni grofe, gdje su točno ta Jezerana/Jezerane, kako li već, nikako ih ne mogu smjestiti prema govoru? Znam nekolicinu ličana, ali niti jedan se ovako ( izvorno ) ne izražava?

... pa svakako i tebi poštovanje nadasve cijenjeni forumašu!; seljaku iz Bjelovara!; seljakbj!!!

Ta moja i naša Jezerana / Jezerane!!! nalazidu se u Ličko-senjskoj županiji!., znači LIKA, općina Brinje., a točno su smještena izmedju planine; Mala Kapela i Maljen, ispod tunela; "MALA KAPELA", ispod vijadukata; "MOKRO POLJE" i
"JEZERANE"!., malo i znamenito mjestašce!
U Jezeranama je rodjen prvi hrvatski admiral! pl.Janko Vuković podkapelski barun!., nekada jako industrijsko, šumarsko, trgovačko, obrtničko, vojničko - graničarsko, kočijaško, obrazovno - školsko, vjersko - KATOLIČKO, ... SREDIŠTE!., sa prvom poštom u Liki i cijelom okrugu!., izmedju ostalog sa proizvodnjom električne struje i pare za pokretanje Jezeranske industrije, pilana, ciglane. Izmedju ostali, električna struja se koristila za rasvijetu mjesta., a para za grijanje stambenih kompleksa gospode.
Iz Jezerana ima Narodnih Heroja!., kako iz onih ratova., tako i iz Domovinskoga rata!., u Jezeranama je rodjen prvi hrvatski carinik!., i kako se kaže? u mome Ličkome narodu za moju i našu Liku!., Lika i Jezerane celi svit naselile!., al se nisu raselile!., prije 100 i malo godina u Jezeranama je živilo oko 10 000 /desettisuća!/ življa!., a sada nas ima sa vikendašima oko 500 /pesto!/.- ... eto malo da se zapiše, da se nezaboravi!., kod nas se divani sa čakavicom!!!.-

... toliko ovoga puta!., čitamo se...

... p.s. koliko god budem u mogućnosti za pomoć!., voljan sam pomoć!., tako ča god da ti ni jasno???., prijatelju moj neznani!., javi se!!!., lipi pozdrav svima skupa!., Bog!., čitamo se...

S

seljakbj

Guest
Hvala na ovako iscrpnom izvještaju o tvom porijeklu, nadam se da će tako biti i o mojim nedoumicama vezenim za novog ljubimca u mom dvorištu.
Upravo sam gledao na karti Lijepe nam naše i pronašao tvoje mjesto. Imam par prijatelja koji su radili na autcesti kroz Liku, jel to ta sadašnja koja prolazi kroz tvoj kraj.
Putovao sam dosta i družio s s raznim ljudima, ali još nisam vidio ovakve čakavice i ljubavi prema zavičaju. Svaka čast kako ste uspili očuvati svoju kulturnu baštinu.

Pozdrav do nekog drugog čitanja i pisanja!

G

GROF

Guest
seljakbj kaže:
Hvala na ovako iscrpnom izvještaju o tvom porijeklu, nadam se da će tako biti i o mojim nedoumicama vezenim za novog ljubimca u mom dvorištu.
Upravo sam gledao na karti Lijepe nam naše i pronašao tvoje mjesto. Imam par prijatelja koji su radili na autcesti kroz Liku, jel to ta sadašnja koja prolazi kroz tvoj kraj.
Putovao sam dosta i družio s s raznim ljudima, ali još nisam vidio ovakve čakavice i ljubavi prema zavičaju. Svaka čast kako ste uspili očuvati svoju kulturnu baštinu.

Pozdrav do nekog drugog čitanja i pisanja!

... pa svakako fala tebi na tvojim lipim komentarima o mom mestu i o mojoj malenkosti!!!

TOČNO!., novi auto-put DALMATINA ide preko moji Jezeran!
Moram još i ovo dodat., Jezrana!!! kako se nekada i zvalo moje mesto! znači; "jezera rana" zbog vode ka sve poplavi i potopi rano u proliće i rano u jesen., voda je od "zuba do zuba"., a samo mesto nalazi se na jezeru!., a u ovo novije vrime!., pred neki 60 godin!?., jime mesta minja se u Jezerane!., onako malo pič.....!!!., ali Bože moj!., ča je?., tu je???..., idemo dalje!!!

... i za kraj moga pisma o TRAKTORIMA!!!.,
evo javno predlažem starog tomu vinkovića od serije 700 pa ga generalno uredit, ili novi traktor iz prime;, orginalne kuinje staroga tomice!!!

ili kvalitetni traktori iz uvoza; Italija!!!., po redu; paskvali, bertolini, ferari, goldoni, lombardini, rudjerini, bcs, antonijo,
... ili iz Njemačke!!!., hatc, dajc, fend, ...

Bog!., moj narode čitamo se...
p.s. veliki pozdrav iz moje predivne Like svim forumašima., a pogotovo seljakbj-lovaru!!!., sretno ti sa odabirom!.-

G

GROF

Guest
... evo moj narode! još nekoliko slikic traktorića i priključaka iz priminog proizvodnog ciklusa!
Sve je spremno za proljetni sajam u Gudovcu; 03./2010., /čekadu na utovar!/.-

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,374
zbalija kaže:
...

E na taj traktor bi se mogli i sad malo ugledati uvi u proizvodnji kako u tvornici Prima TT tako i Hittner te ne bi škodilo da i sadašnji modeli maji mogućnost podešavanja položaja upravljača!!
Ne samo to, nego i zglob naprijed.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
ZJ kaže:
zbalija kaže:
...

Ne samo to, nego i zglob naprijed.

Upravo tako ZJ!

Koliko sam uspio vidjeti na sajmu u Gudovcu.
Taj sistem trna i čahure na prednjem dijelu traktora kakav koristi taj
Tomo Vinković" iz 1996 se ugrađuje i na zglobne traktore Hittner i AGT,
a što nije nimalo čudno pošto za sva ta tri proizvođača odljevci stižu iz iste ljevaonice
Bjelovar nekadašnja ljevaonica željeza "Tomo Vijković".

Najnoviji postovi

Na vrh