ivan33 kaže:
GROF kaže:
... lipi pozdrav forumašima najboljega poljoprivrednoga-foruma!!!
Grofe, imam pitanje. Koliko ti je jak traktor i dali mu je taj plug imalo problem? Ja gledam za svog Hittnera 30 plug, pa ni sam ne znam šta bi uzeo. Kod mene je zamlja na jednom većem dijelu jako gadna(ilovača) , kad smo imali imt539, orali smo sa jednobraznim plugom, mogao je sa dvije, ali se jako patio. Šta bi mi ti i ostali forumaši savjetovali, dali jednobrazni od 12 coli ili neša poput tvog pluga? Hvala, živjeli!
... ti pitaš ja odgovaram!., ALI moje mišljenje i iskustva!., tvoj traktor i moj su "braća"., motori isti lombardini, 30 ks i da ti ne nabrajam., vuče moj toma te plužiće bez problema!!!., problem imam veliki jedino sa kamenom i žilama, kako od stari voćaka, tako od raznog drveća, šepukovine, lijana, trnja, ... Plugovi su; kako sam već i pisal? dvobrazdni, deset coli i moj traktorić ore sa njimi bez problema!., tebi savjetujem ako ideš na takove plužiće da obavezno moraš na svoga žuću metnut utege - tegove na kotače., i to minimalne od; 25 kg po kotaču!!!., isto ti tako preporučavam svakako! kupnju pluga od; 10 ili 12 coli jednobrazdnog za bolje zaoravanje biljnih ostataka., i svakako nakon par godina urednog oranja i frezanja - održavanja zemljišta., biće ti sve laganije za delat!!! ...
... E da! na ovoj slikici uz ovoga novog - starog tomu dobro se vidi., a još je i sa strelicom upereno U dobar - odličan prenosnik - getribu., ma mogal bi reć da je to još neiskorišten potencijal!!!
Bog!., čitamo se ... p.s. sretno ti sa odabirom!!!., znam nećeš pogriješit!.-