• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

G

GROF

Guest
Prima je danas bila na probnoj vožnji. Kuplung lagan,lijepo odvaja, milina. Za koji dan će na pravi test - u brazdu.:supz:

., lip TI pozdrav forumašu teškar!

., baš mi je drago da ste lipo sve to složili i da traktorić ide bolje negoli prije!., svakako očekujem ku slikicu - slikanoga materijala od oranja ili ča se već bude delalo., da neispade ko samo ja keljim slikice!, ajte i VI malo.-

., aj Bog!, čitamo se ...

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
I na mojem TV 732 iz 86. god nikad kuplung otvaran nije bio... neznam za njega. Pukla mi samo jenput sajla...
od 86-te do sada samo jednom si promenio sajlu?:?:.ja sam na moj TV-420 od 87-me do sad promenio bar 4-5 sajli.nakon promene prve originalne sajle,koristim sajle od rucne kocnice stojadina.deblja je i izdrzi duze.pase taman u kosuljicu originalne sajle.al ipak mislim da sajla ima svoj vek trajanja u smislu trenja gde je ona rupa na pedali kumpluga.tu gde zavrsava kosuljica sajle i gde se fino steluje.meni se uvek tu pokida sajla jer je trenje tu naj israzenije.podmazivao sam taj deo i mascu...al sve jedno posle odredjenog vremea sajla se poce kidati bas na tom mestu.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Prosao je moj tomo svašta, bez puno kvarova.,.. prva se baš tu otkinula, a sad je druga pri kraju.... bolje ti je uzeti nešto dužu sajlu pa ju ne cvika recimo od Labinprogres kuplunga....

strongboyy

Član
Tu od
2 Stu 2010
Poruka
389
Prosao je moj tomo svašta, bez puno kvarova.,.. prva se baš tu otkinula, a sad je druga pri kraju.... bolje ti je uzeti nešto dužu sajlu pa ju ne cvika recimo od Labinprogres kuplunga....
sajla ne moze biti duza...u stvari moze da bude duza i ta duzibna bude kod bloka motora....jer kad se pokida,samo je privuces ka pedali i stavis opet granicnik...naravno pre toga oslobodis stegace koje drze sajlu na polugu kod bloka.a inace duza salja nemoze nikako jer je kosuljica tolika kolika je...

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Prima je danas bila na probnoj vožnji. Kuplung lagan,lijepo odvaja, milina. Za koji dan će na pravi test - u brazdu.:supz:

Ako se stavi novo onda nemože drugačije ni bit. Tako sam ti i ja rekao.

Kupi novu korpu, ugradi, naštelaj i vozi. Bit če OK.

One poderane- istrošene capice vjerujem da su uzrukovale da je bio kuplung tvrd i opet tu trpi i sajla. A da ne pričam za šofera, kako na njega to utiče.
Da si kemijao nešto drugo i popravljao staro, rezultati bi bili upitni.
Drago mi je čuti ono "sad je milina" :D.

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
One poderane- istrošene capice vjerujem da su uzrukovale da je bio kuplung tvrd i opet tu trpi i sajla. A da ne pričam za šofera, kako na njega to utiče.
Da si kemijao nešto drugo i popravljao staro, rezultati bi bili upitni.
Drago mi je čuti ono "sad je milina" :D.[/QUOTE]

Ali ja ću ipak one odstojnike napraviti druge, samo još ne znam koje tvrdoće. Kupit ću nove potiskivače i skinuti srednje federe te jednom prilikom isprobati s tom tako modificiranom korpom.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Možeš to isprobati ali meni bi bilo šteta vremena da to radim. Opruge moraju biti sve unutra jer je motor jači od onih koji imaju manje opruga u korpi.
Moglo bi se čak pokazat da sve u redu radi u tom testiranju ali pravi realni rezulteti bi se pokazali na dugi vek.

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
Evo jedan zanimljivi video vadilice krumpira za male traktore :D

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=Kob-NqAVLEo&feature=related[/YT]

G

GROF

Guest
., lip pozdrav svim forumašima!

., rodjo VranićD! fala TI za vaj lipi filmić!, odlično!., predpostravljam da je vo traktorić Češke proizvodnje!, nekakova kemija našega tome i njiovoga, noga maloga - zglobnoga zetorića sa Talijanskim motorom Lombardinijem od 30 ks, dva celindra ko moj!., lip je!, samo mi se nedopada hauba - pokrov motora.-

., narode moj!, Bog!, čitamo se ... PRIMA! PRIJATELJ MOGA DOMA!!!

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
zanimljiv stroj...a kakav je to zelenko, to neka češka proizvodnja?

Ja imam takvu vadilicu na mio hondi 620. Radi savršeno jedino me netko treba šlepati...:)

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Ja imam takvu vadilicu na mio hondi 620. Radi savršeno jedino me netko treba šlepati...:)

Koliko košta ta od Honde i jel bi se dala prepraviti na Tomeka?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
nisam siguran dal su Češki ili su Mađarski

Verovatno nije Mađarski...nepričaju mađarski na video klipu...
Verovatno Česki...
Stroj je dobar,,, ali zemlja izgleda slabo rađa, ni trava ne raste...neće se najesti pomfrita...

Jozef

Član
Tu od
17 Ruj 2010
Poruka
413
Verovatno nije Mađarski...nepričaju mađarski na video klipu...
Verovatno Česki...
Stroj je dobar,,, ali zemlja izgleda slabo rađa, ni trava ne raste...neće se najesti pomfrita...

ili možda stroj ne iskopa sve

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Bi se dala prepraviti, koštala je 3000 kn prije 4 godine... kupuješ?

Najljepše zahvaljujem na informaciji.
Istini za volju razmišljam o nekoliko varijanti. Od običnog pluga do prave male vadilice. Čak sam tražil po Njuškalu, i našel prihvatljivu vadilicu "sunce", a onda sam pročital da dosta natuče krumpir, pa sam se malo ohladil.
Čini mi se dobra ona od Kralja s rotirajučim rešetkastim bubnjem, ali je to za moje potrebe preveč penez.
Ovakav sistem sa šipkastim transporterom mi se također čini dobar, krumpir se prilično očisti i nije razbacan preveč širom. Zato me zanimala cijena. Samo ak je prijenos pogona transportera remenski, to onda dodatno diže cijenu zbog prilagodbe na kardan. Ova češka je dobra, osim možda samo ralo, ali je puuuno preskupa (mislim da je oko 1700 E).

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Kupiš priključak za 1500 kn ili manje i prerihtaš s nekim kutnim prijenosom koji bi mogal biti zaj... jer ti se taj transporterček treba sporo vrteti... ali radi ko vura samo kaj je motokult prelagan...

kistraktor

Novi član
Tu od
4 Ožu 2011
Poruka
13
Najljepše zahvaljujem na informaciji.
Istini za volju razmišljam o nekoliko varijanti. Od običnog pluga do prave male vadilice. Čak sam tražil po Njuškalu, i našel prihvatljivu vadilicu "sunce", a onda sam pročital da dosta natuče krumpir, pa sam se malo ohladil.
Čini mi se dobra ona od Kralja s rotirajučim rešetkastim bubnjem, ali je to za moje potrebe preveč penez.
Ovakav sistem sa šipkastim transporterom mi se također čini dobar, krumpir se prilično očisti i nije razbacan preveč širom. Zato me zanimala cijena. Samo ak je prijenos pogona transportera remenski, to onda dodatno diže cijenu zbog prilagodbe na kardan. Ova češka je dobra, osim možda samo ralo, ali je puuuno preskupa (mislim da je oko 1700 E).

njegova cena sa porezom zajedno je :

47 880 CZK = 1.93186 EUR

Najnoviji postovi

Na vrh