• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
kako se ponasa? naglo se samo ugasi ili pocne prvo da zeza, gubi snagu, nema odziva na gas, zadimi crno, bijelo....?
jesi probao odvrnuti cijevi visokog pritiska pa zaverglati?
kako se ponasa kad "ocepis" gas do kraja, na mjestu bez opterecenja, tako drzis nekih 5-10 s
Malo prije samogašenja uočim oko njega, kao ispod haube malo plavičastog dima. Zatim počinje krepavati kao da mu je prekinut dovod goriva. Nema nikakvog pojačanog dimljenja iz auspuha. To mi se događa samo kod oranja i frezanja. A i kod frezanja mi izbacuje vratilo iz pogona.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Bemu sve pa to je onda oprostite na izrazu šrot... pa to na 732 nikad nisam vidio i doživio... motor radi ko vura nafrezal se i naoral ohoho.... a nikad u životu mi izbacio iz brzine nije...

rajnski

Član
Tu od
22 Svi 2010
Poruka
184
ja sam imao tv821, kupljen nov...
što se tiče motora odličan stroj, nikad ništa nismo pipnuli na njemu,radi koliko hočeš s njim motor nikad da bi zakazao...
za oranje i vuču isto odličan...
ali pri radu s frezom,malčerom,cirkularom mi je izbacivao ručicu od kardana.U početku rjeđe da bi kasnije stalno izbacivao i nisam više mogao raditi s njim...
Zvao sam majstore iz Bjelovara zamjenili mi zubčanike koji pokreču kardan,bili su skroz pojedeni...
nakon što su mi majstori to promjenili savjetovali su mi da ne radim više tako teške poslove s malčerom,a ja sam im rekao da mi se to događalo i sa frezom i cirkularom ranije dok još nisam ni imao malčer, na što su se začudili. Onda su mi svejedno rekli da malčer više ne koristim za tako teške poslove, a ja ih nisam poslušao i stvar mi se ponovila...
ponovno sam promjenio te zubčanike i prodao tomeka,bilo mi je žao,dobro me je služio dok nije počelo to s kardanom...

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=L3OqvZJlavU[/YT]

svaka vam čast! najžešći ste! Kod vas u Jezeranama uvijek ima nekog posla, ali i zabave! Samo tako nastavite, nemojte da vas netko urekne! A i djeci je to doživljaj!

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
ho ho ho, ja se sa fergijem tu ne bi usudio,
osim ako kakvo sidro vučem za sobom...

za takve snjegom prekrivene nizbrdice niš bez 4x4...

B

BAGERISTA

Guest
Predobri ste,,,,nema ča,,,,a i svi veseli,,,,,,,,,..

Kadi su ostali,,,,ča niko ne drži više do fešte,:mad:,,,,samo ti grofe i dica...........:supz::supz:

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
dsc00442ky.jpg

dsc00448dh.jpg

dsc00450nk.jpg

dsc00746m.jpg

dsc00748x.jpg

dsc00751ms.jpg

dsc00762.jpg

dsc00763ue.jpg

dsc00765.jpg

dsc00779a.jpg

G

GROF

Guest
., narode moj!, evo još malo sličic Jezeranski mačkar!

., rodjo VranićD! fala, forumski prijatelju Željac! fala!.-

makarekpl1.png

makarekpl2.png

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
Šta drugo reći, nego ponoviti sve pohvale Grofu i dječici! Fino vas je vidit ovako sve na okupu!

G

GROF

Guest
., narode moj!, evo još malo slikic, da vidite kako je sve pomalo počimalo!!!

prospektikpl1.jpg

prospektikpl6.jpg

prospektikpl8.jpg

prospektikpl9.jpg

prospektikpl5.jpg

prospektikpl7.jpg

prospektikpl10.jpg

G

GROF

Guest
:mrgreen:
Pa kamo su danas cijene otišle? gotovo je sve duplo skuplje

., lip pozdrav mojim dragim forumašima i forumskim prijateljima!

., moj forumašu mrga!, DANAS cijene nisu nikuda išle!, hehehe :mrgreen: ...,
., ovaj cijenik okačili - zaljepili smo namjerno iz razloga da se vididu cijene nekada i danas!, pa se i nebi baš sa tobom složil da su DUPLE!!!, veće - skuplje., sve ostalo je samo tamburanje! :gitarist: ...

., aj Bog!, čitamo se., materijala ima jako punooo za pokeljit!.-

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav prijatelju Grofe.
Gledam ovu kosilicu SRK- 70, izgleda mi dobra, dobro napravljena. Čak ima regulaciju brzine kretanja :supz:. Jel imaš koje iskustvo kako se ponaša na terenima sa nagibom (npr. nekih 18 stepeni ako ti taj podatak nešto znači).
Izrada i to sve što se može vidjeti na prospektu mi se dopada jedino cjena mi je malo uhuhu, a neznam ni koja bi cjena danas bila ali neki mi je dojam da se vrti oko 1000€, ona jača nešto više od 1000 druga nešto manje.

Ako malo usporedim cjenu sa onim traktorom 830S koji vredi 7 tih kosilica :scratch Onda mi se on čini jeftin jer taj je koštao 7000€. Jeftin je naspram kosilice jer ima puuuno više sklopova, djelova, mehanike...

Neznam sad kakve su danas cjene ali manje vjerovatno nisu?

G

GROF

Guest
pa da bas,,, znas li Grofe kolke su sad cjene?

., lip pozdrav svim mojim dragim forumašima i forumskim prijateljima!

., forumašu marin123!., eh DA!, znam i sada cijene koje su velike, velike ko i uvik, kada čovik nešto mora kupit?!... :rolleyess:

., aj Bog!, čitamo se ...

G

GROF

Guest
Gledam ovu kosilicu SRK- 70, izgleda mi dobra, dobro napravljena. Čak ima regulaciju brzine kretanja :supz:. Jel imaš koje iskustvo kako se ponaša na terenima sa nagibom (npr. nekih 18 stepeni ako ti taj podatak nešto znači).
Izrada i to sve što se može vidjeti na prospektu mi se dopada jedino cjena mi je malo uhuhu, a neznam ni koja bi cjena danas bila ali neki mi je dojam da se vrti oko 1000€, ona jača nešto više od 1000 druga nešto manje.

Ako malo usporedim cjenu sa onim traktorom 830S koji vredi 7 tih kosilica :scratch Onda mi se on čini jeftin jer taj je koštao 7000€. Jeftin je naspram kosilice jer ima puuuno više sklopova, djelova, mehanike...

., lip TI pozdrav moj forumski prijatelju firemanpeter!

., TOČNO! u pravu si., tvoje ovo pismo - štoriju potpisujem u cijelosti!
., puno i previše košta ova; SRK samohodna rotaciona kosilica u odnosu na traktorić!., e sad ovdeka ima po pitanju cijene koštanja puno nekakovi sitnic za diskusiju, komentiranje voga i noga., ajmo probat ovako iz moje strane gledanja, spoznaja - znanja;
- ovo je profi - profesionalna kosilica,
- motor, dizel - benzin, dvi verzije; lombardini - neki yapanski,
- velika količina proizvodnje traktora u usporedbi sa kosilicami,
- prevelik PDV, odnos traktor - kosilica,...

., e da, pitaš me Petre za nagib košnje?, neznam nagib točan, koliki more savladat, imal sam prilike kosit na dosta neravnom - kosom terenu i pičila je bez problema., moje osobno mišljenje da sve zavisi o kome motoru se radi?, ki je motor ugradjen???!, kako sam i napisal da ji ima dosta vrsti., a motori se ugradjujedu po želji kupca i po trenutnoj mogućnosti nabave isti na tržištu.- :confused: ...

., aj Bog!, moj narode, čitamo se., slikanoga materijala, ko i pisanoga ima dosta., prva prilika i sve budemo pokeljili pa neka narod i svit gljeda!.-

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433

Evo tu ti je mala recenzija koju sam jednom bio napisao o sličnoj kosilici.
Jedino mi nije jasno na kakvu regulaciju brzine kretanja misliš:scratch. Regulacija je samo preko ručice gasa, nema nikakve mehaničke promjene redukcije već samo obićni automatski regulator broja okretaja motora.
Još jedna stvar što nisam tada napisao, a to je da bi za poprečnu košnju strmina trebalo napraviti "izboljšanje" odnosno trebalo bi prednje okretne kotače fiksirati jer kosilica "bježi" u grabu.
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=16178&page=611

G

GROF

Guest
Molim moderatore da ne diraju veličinu slika, jer u protivnom svijet ne bude moga pročitati tekst mojih pisama tvornici traktora PRIMA

pismoprvo1.jpg
pismoprvo2.jpg
pismodrugo1.jpg
pismodrugo2.jpg
pismodrugo3.jpg
pismodrugo4.jpg
pismotree1.jpg
pismotree2.jpg
pismotree3.jpg

Shema spajnja ventila kočenja za tt 826:

1001gl.jpg

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Pozdrav Grofe i Jeffy
Prvo hvala za odgovore koje ste napisali.

Grofe, u pravu si, ovo je profi kosilica, vidi se da je snažna dobro napravljena. Motor je dobar, jak i sve to zajedno košta. Mislim da bi ta kosilica mogla preživjeti gazdu ako ju redovno održava. Istrošila bi se jedino kod jako velike upotrebe npr. u komunalnoj firmi.

Vjerovatno nema tih kosilica polovnih za kupit?

Jeffi
Zanimljiva su tvoja iskustva od rada sa kosilicom a i priča kako si je ponovo oživijo.
Razumem da je regulacija kretanja samo sa gasom i da nema menjača. Ali treba imat neku određenu količinu gasa da dobro kosi što znači da je ta regulacija kretanja osiromašena i nema nešto velikih mogučnosti odabiranja brzine? Neznam baš ali tako razmišljam. Koliko je njeno kretanje brzo? Vidim da piše 4,5 km, jel to prebrzo?

Što se tiče tog izboljšanja, nebi to bilo problema. Mislim da bi se moglo napravit tako da se kotače ili fiksira ili otkači, da odabiraš ono što ti treba u danom trenutku.

Još se pitam dali je moguče kosilicu okrenut tako da se prednji kraj podigne pa zaokrene, neznam koliko je ona težka u tom slučaju?

PS
Grofe, one se slike nevide dobro, nemože se pročitat pa ako može da se popravi?

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Jasno, kosilica ima regulaciju samo preko poluge gasa, ti na ručici odrediš nazivni gas, a onda motor sam prema opterečenju dodaje ili oduzima gas. Takvo imaju svi stabilni motori, od briggsa do lombardinija:p. Kosilica je dovoljno brza ako kosiš nogometni teren, čak mislim da prije pokosiš od traktorčića, no ako kosiš teren sa puno obilažnja, zbog kanđastih spojki npr u desnom zavoju desni kotač se okreće tih 4.5km/h, a lijevi tada ubrza pa imaš osjećaj ko da odleti u zavoju. Kad nemaš prakse to zna biti škakljivo....Kosilica se može bez problema nagnut nazad ali ne preporučam jer je dosta teška, a i same ručke bi mogle biti deblje(jače). napominjem ja imam motor od 6 ks(220ccm) i to je po meni sasvim dovoljno, jako me interesira kako bi se tek ponašala sa 8ks dieselom:prayer::prayer:. Kosilica ima sa prednje strane zaštitni lim koji se može skinuti tako da može kositi veču travu...još jedan nedostatak, kad se kreće nizbrdo tada je ne moguće kočenje motorom pa ako je velika strmina mora se pridržavati rukama.
Sve u svemu ja sam jako zadovoljan, jedino bi smanjio brzinu kretanja za nekih 15-20%
Još nešto, jednom sam slučajno naletio na njuškalu, jel slučajnost ili je to pradeda SRK kosilice, što mislite?
kosilicatomovinkovictor.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
getimagevariationphpd.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Najnoviji postovi

Na vrh