• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Danas je svanuo dan za ozbiljnu probu Prime s novom korpom. Ovo je početak probe. Korpa se pokazala izvrsno. Samo traktor ima još uvijek svoju staru boljku: kad se jako zagrije, jednostavno se ugasi i tad imam pola sata prisilnog odmora. Ipak, pola hektara njive je palo!:weedman:

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
da tebe, na plug mislim, da li je to 2x8 cola?
Tu ima 27 cm. Ako mjerim na pravom mjestu, to bi bilo 11 cola.
Ne vuče na stranu, samo je brazda ružna, jer nema noževa, a i ne okreče brazdu dovoljno. Taj plug mi je inače od TV 521, a za kopčanje na primu je ova posebna poteznica.

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Dobro meris. Kaze upatstvo i ljudi da je 10, a ustvari je malo vise od 10 cola...

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Dobro meris. Kaze upatstvo i ljudi da je 10, a ustvari je malo vise od 10 cola...
A širinu prve brazde podešavaš na poteznici, također je ovisna o bočnom nagibu terena.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Danas je svanuo dan za ozbiljnu probu Prime s novom korpom. Ovo je početak probe. Korpa se pokazala izvrsno. Samo traktor ima još uvijek svoju staru boljku: kad se jako zagrije, jednostavno se ugasi i tad imam pola sata prisilnog odmora. Ipak, pola hektara njive je palo!:weedman:

drago mi je da je korpa "legla", a nisi nam spominjao gasenje......to se redovno desava? da nisu slucajno stavili nekakvu vraziju zastitu? napisi malo detaljnije, moze i na pp

.....Ne vuče na stranu, samo je brazda ružna, jer nema noževa, a i ne okreče brazdu dovoljno......

daleko lakse ide s nozevima, ako to podloga dozvoljava, nema trave i onih vrazijih puzavica.....jesi pokusao jos nageti plug desno da bolje okrece, orao sam na nagibu - brazda gore naravno

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
Evo malo slikica Jezeranski maškara :D

dsc00433.jpg

dsc00434.jpg

dsc00438.jpg

dsc00439f.jpg

dsc00442bg.jpg

dsc00446tj.jpg

dsc00448zx.jpg

dsc00450w.jpg

B

BAGERISTA

Guest
Svaka čast grofe,,,,skidan ti kapu,,,za sve ča delaš za tu dicu,,,i triba ti se cilo selo bit zahvalno,,jer ne daš da se zabi tradicija,,,da se pozabi,,kako se nikad feštalo,,,kako su se ljudi veselili,,magari i z malin,,,,a ne ko danas,,,da se neznaju nanka šalit akop nemaju 200eura u đepu.........

Najlipše je ča se dica raduju,,,,i ne daš da se tradicija zgubi,,,,,svaka čast,,,,i ljep si primjer svaken roditelju i čoviku u jezeranan......................:supz::supz::supz:

Pozdrav,,,tebi i tvojima.........

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
Svaka čast na obavljenom djelu! Samo da jer toga još više i još češće! Treba veselja, jer jednom se živi!

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

Dali motor ima kakav termo prekidaš čoji zaustavi dotok nafte,
jer ti motori 4LDA 625-2 nisu po konstrukciji isti kako LDA 672 koji
ima turbinu za hlađenje, dok 625 im samo ventilator ko na ruggerini motoru

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
a ko če kaj napravit nego GROF, GROF-a za gradonačelnika!!
hip hip hurrrraaaaa!!! :D

i zanimljivo je da nam je svima najzanimljiviji radio na primi :lol:

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Dali motor ima kakav termo prekidaš čoji zaustavi dotok nafte,
jer ti motori 4LDA 625-2 nisu po konstrukciji isti kako LDA 672 koji
ima turbinu za hlađenje, dok 625 im samo ventilator ko na ruggerini motoru

Motor je ovaj, a da li i gdje ima taj prekidač, ne znam. Ne mogu naći ni senzor za pregrijavanje motora. Na komandnoj ploči ima simbol, ali ne mora biti i da ima senzor.

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Motor je ovaj, a da li i gdje ima taj prekidač, ne znam. Ne mogu naći ni senzor za pregrijavanje motora. Na komandnoj ploči ima simbol, ali ne mora biti i da ima senzor.

kako se ponasa? naglo se samo ugasi ili pocne prvo da zeza, gubi snagu, nema odziva na gas, zadimi crno, bijelo....?
jesi probao odvrnuti cijevi visokog pritiska pa zaverglati?
kako se ponasa kad "ocepis" gas do kraja, na mjestu bez opterecenja, tako drzis nekih 5-10 s

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
[YT]http://www.youtube.com/watch?v=L3OqvZJlavU[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=3bU8mICYwUE&feature=mfu_in_order&list=UL[/YT]

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

iskreno ne znam ke bi se moglo dešavati,
ja znam svojega dobro zagrijati (čitaj pregrijati) u
ljetu kod radi cijeli dan na 2000 rpm i još neke ibera,
a jedini problem nastaje kad ga ugasiš i oečš ga odmah upaliti,
onda vergla malo duže koda goriva, pa provjeri baš ke
se dešava u visokotlačnom sistemu kako savjetuje Edo...

Najnoviji postovi

Na vrh