• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

G

GROF

Guest
Dali ima koristi od razdvojenih koćnica na tomi kod stalne 4 vuće i stabilnim poterećenim prvim kotaćima ?

., lip TI pozdrav prijatelju ARNO!

., interesantna stvar, zakriće se ko pravi!, ISPROBANO!!!... :D ...

., prijatelju Josa!!!., e da, da., naj mali tomica - ante!!!, dal bi dušu spasit u tvome vinogradu, taman je!!!., samo nebi smili kušat razno - razna vina :partyman: prije frezanja u vinogradu!, bilo bi tamburanja; :gitarist: ...

., aj Bog!, čitamo se ...

L

lunic

Guest
Sigurno su razdvojene kocnice dodane kao pomoc tj. ''zadnja blokada'' diferencijala. Ukljucis prvu blokadu i jos si pomognes tako da malo zakocis kolo koje proklizava i lakse se izvuces.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Sigurno su razdvojene kocnice dodane kao pomoc tj. ''zadnja blokada'' diferencijala. Ukljucis prvu blokadu i jos si pomognes tako da malo zakocis kolo koje proklizava i lakse se izvuces.

salažem se sa tobom, trebalo bi dosta pomoći kod oranja...

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
salažem se sa tobom, trebalo bi dosta pomoći kod oranja...

Ja ih imam razdvojene na Pasqualliju i kak veliš kod oranja u teškoj zemlji su velika pomoć. Pogotovo meni jer nemam utege na zadnjim kotačima (Tomekovi su pasali samo na prve).

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Ja ih imam razdvojene na Pasqualliju i kak veliš kod oranja u teškoj zemlji su velika pomoć. Pogotovo meni jer nemam utege na zadnjim kotačima (Tomekovi su pasali samo na prve).

se više razmišljam da ja skemija razdvoje na svojega tomeka,
je od serije 800 su predug papuče da montiram gore..

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
tomo sa razdvojenim kocnicam,se moze motat kocnicama samo tako,provjereno 100%
uglavnom pomoglo bi u mnogo cemuu

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
......napravljene su razdvojene kočnice., NIKO NI NIŠ KOMENTIRAL, očito da ni niti vidil?...

razdvojene kocnice ima GOLDONI kod kojeg se zakrecu prednji tockovi (koji nije zglobni)
kad neko polomi volan negdje u zabiti, razdvoji kocnice - jedan tocak koci noznom, drugi rucnom kocnicom, prva spora i vozi traktor kuci :blackeye

na zglobnom traktoru bi pomoglo kod proklizavanja, da kocis onaj tocak koji proklize, za okretanje.....ne znam :rolleyess:

vidim tu i jedan nedostatak: ako bi cesto koristio jednu stranu kocnice, npr u oranju, razbacan stajnjak i uvijek lijevi proklizava, kocis stalno tim lijevim, brze bi se trosio, a svi dobro znamo sta na traktoru tipa TV znaci kad hvata samo jedan tocak.....to bukvalno znaci da hvata samo jedan a ne cetiri ako koce oba zadnja ravnomjerno.....

generalno uopste nije neki problem za napraviti odvojene papuce, treba jos jedna papuca, i nova osovina (duza)....ili dodatnu papucu uglaviti na novi nosac

G

GROF

Guest
., moj narode!., evo još malo slikic sa Priminoga štanda u Gudovcu; 03./2011. godine.-

gudovec032011001.jpg

gudovec032011002.jpg

gudovec032011003.jpg

gudovec032011004.jpg

gudovec032011005.jpg

gudovec032011006.jpg

gudovec032011007.jpg

gudovec032011008.jpg

G

GROF

Guest
., narode moj!, još malko slikic PRIMA-e!., nezamjenjiv meštar od kompijutera - moderatora gospon zbalija!, glavni i odgovorni forumaš - tehnička služba - rodjo - prijatelj VranićD!, moja malenkost u nepotpunom izdanju grof!.-

gudovec032011009.jpg

gudovec032011010.jpg

gudovec032011011.jpg

gudovec032011012.jpg

gudovec032011013.jpg

gudovec032011014.jpg

gudovec032011015.jpg

gudovec032011016.jpg

gudovec032011017.jpg

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
grofe jel mozda imas koju sliku od ovog novog malog priminog tomice (serija400) kako on ima iza rjesene poluge il jos uvjek ima one traverze iza,te ako ima poluge dal ih je moguce narucit u primi i dal pasu na staru seriju 419...!? uh,al sam skompliciro:rolleyess:

G

GROF

Guest
., moja izboljšanja na traktoriću zelenku!

- prekidač minus pola,

- dodatna kištrica za alat,

- nosač poluge - poteznice.-

dsc00812th.jpg

dsc00814b.jpg

dsc00815h.jpg

dsc00817jm.jpg

dsc00818c.jpg

dsc00819q.jpg

G

GROF

Guest
grofe jel mozda imas koju sliku od ovog novog malog priminog tomice (serija400) kako on ima iza rjesene poluge il jos uvjek ima one traverze iza,te ako ima poluge dal ih je moguce narucit u primi i dal pasu na staru seriju 419...!? uh,al sam skompliciro:rolleyess:

., lip TI pozdrav moj prijatelju forumski medjimurec!!!

., ma nisi niš zakompliciral., sve je ok-e!., ovaj tomica sa priminoga štanda zadnju kraj ima ko serija 800., a jako zgodno ima sistem prihvata poluga koje bi TI pasovale ORGINAL za tvoga tomu, ko i za sve serije 400 i 500!.-

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
., lip TI pozdrav moj prijatelju forumski medjimurec!!!

., ma nisi niš zakompliciral., sve je ok-e!., ovaj tomica sa priminoga štanda zadnju kraj ima ko serija 800., a jako zgodno ima sistem prihvata poluga koje bi TI pasovale ORGINAL za tvoga tomu, ko i za sve serije 400 i 500!.-

mozda znas sto o cijeni tog kompleta znaci poluga,tih prihvata za poluge ,te onih spanera te kako to nabavit?
pozdrav

G

GROF

Guest
mozda znas sto o cijeni tog kompleta znaci poluga,tih prihvata za poluge ,te onih spanera te kako to nabavit?
pozdrav

., cijenu stvarno neznam., moj savjet!, nazovi tvornicu traktora Prima!, traži šefa prodaje, gospodna Grgo Šarić, iznesi mu svoj problem, i to je to!!!

PRIMA!, PRIJATELJ MOGA DOMA!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Opa opa, Grofe moj, radila se izboljšanja :p

Minus prekidač je stavljen na armaturu, odlično! Tako sam i ja pokušavao na svojem ali nema nekog pametnog mjesta. Pa se onda rješilo na drugi nači, samo da je na dohvatu ruke.

Kutija dodatna, znam kako je, uvijek fali mjesta. To ti je isto kao krov, uvijek ga fali pa kolko god ga imaš i napraviš, opet ga posle nekog vremena nema dovoljno.

Nosač toplinka, bez njega toplink nemože bit stalno na traktoru, smeta. Onda ga vadiš pa drugi put tražiš... Izboljšanje za 5 ;)

G

GROF

Guest
., ej prijatelju firemanpetre!., ča pisat TI mogu?, već fala!...

., izboljšanja ima još., ali me zeka fotić - kompijuter - keljenje!...

., frezanje čeka suvlje dane ko i sve delo oko moje mini-poljoprivrede!!!...

., narode moj!, našal sam jednoga orginalnoga vinkovića serije 700, zeleno narandžaste boje oko 22 kw motor, dvocelindrični - zrakom ladjen, proizvodnja motora je Poljska., godina proizvodnje traktora je oko 1983.!???., pokeljiću slikice kada mi to dopusti viša sila, budete vidili mašingeveru!!!...

Najnoviji postovi

Na vrh