• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prima tt traktori

ivan33

Član
Tu od
14 Ožu 2010
Poruka
284
Grofe, samo da se zemlja još malo osuši i bit će frezanja. Kod mene je u ravnici isto tako, još ništa od frezanja, a u brdu sam frezao još neki dan i išlo je fino. Još koji dan, strpljen- spašen ;) Izboljšanje je super! Sad je kao veliki!

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Havarija Prime

Jučer sam drljao zimsko oranje kod tasta njegovom Primom, kad sam čuo neko škljocanje, drobljenje u zadnjem trapu. Prekinuo sam posao i polako se s njive vratio u dvorište. Danas je to raskopano i imalo se što vidjeti.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Jučer sam drljao zimsko oranje kod tasta njegovom Primom, kad sam čuo neko škljocanje, drobljenje u zadnjem trapu. Prekinuo sam posao i polako se s njive vratio u dvorište. Danas je to raskopano i imalo se što vidjeti.

Česta bolest na TV traktorima sa reduktorima

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Ovo je stvarno katastrofa. jedino što je ostalo ispravno je glavčina s osovinom. drugo sve, pa i rukavac, je uništeno.Sad trebam vidjeti gdje se i pošto mogu nabaviti svi ti dijelovi. Ima li možda netko katalog ili zna odakle se može skinuti?

danot

Član
Tu od
2 Srp 2009
Poruka
633
Pa majke mu, sta je ovo:supris:, zarem i rukavec je otisao:?
Ja sam lud sta cjelo vreme sanjam za dvocilindrasa:prayer:

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Ovo je stvarno katastrofa. jedino što je ostalo ispravno je glavčina s osovinom. drugo sve, pa i rukavac, je uništeno.Sad trebam vidjeti gdje se i pošto mogu nabaviti svi ti dijelovi. Ima li možda netko katalog ili zna odakle se može skinuti?

koji dio rukavca je uništen??
ne bi se dale na strojnom obradom to dale sanirati?
za kontakte oko dijelova javi se na PP,
skočiš po nje prek brega ;)
kataloga za primu nažalost nemam i ne znam gdo bi imel,
ali misli da ti od serije 800 u potpunost odgovara…

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585

koji katalog fali ? zar nisu svi nađeni ?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

koji katalog fali ? zar nisu svi nađeni ?

Za TV traktore jesu, ne znam ke je sa Primom
e se svi kataloški brojevi poklapaju i pojedini dijelovi su izmijenjeni
u odnosu na Tv traktore, ali getriba je ubiti ista...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ako su djelovi isti a kat brojevi različiti onda samo navesti iz kojeg je kataloga a oni će znati oćemu se radi ili recite ako katalog postoji pa ćemo ga naći i postaviti na forum . neka služi

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
Upravo riješavam takav problem na tomi 732 naizgled je isto trebalo bi malo izmjeriti.Najbolje da zamjeniš sva četri ležaja na osovinama koje spajaju diferencijal i reduktorčić jer se zbog ležaja i desio kvar.

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Uništeni su dosjedi za ležajeve. Mislim da bi novi ležajevi imali previše zračnosti i da bi se cijeli vrtjeli. sutra ću nazvati Kuhare (PSC Kuhar i Partner), možda koji zna koliki će to biti trošak i da li ima kakva alternativa.

teškar

Član
Tu od
12 Pro 2010
Poruka
948
Upravo riješavam takav problem na tomi 732 naizgled je isto trebalo bi malo izmjeriti.Najbolje da zamjeniš sva četri ležaja na osovinama koje spajaju diferencijal i reduktorčić jer se zbog ležaja i desio kvar.
Mislim da je greška konstrukcijska, da osovina vrši prevelik bočni pritisak na redukcijski zupčanik.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Uništeni su dosjedi za ležajeve. Mislim da bi novi ležajevi imali previše zračnosti i da bi se cijeli vrtjeli. sutra ću nazvati Kuhare (PSC Kuhar i Partner), možda koji zna koliki će to biti trošak i da li ima kakva alternativa.

sve objašnjeno na PP ;)

G

GROF

Guest
Ej, Grofe, nešto su ti brazde slabo okrenute! Je li to orao ovaj plug što si ga prodao?

., poštovanje forumašu teškar!

., ovo oranje je od jesenas u polju, orano sa priminim plugom od 10 coli., ali su brazde slabo okrenute TOČNO u pravu si!, jako je bila mokra zemlja puna strnokosa i otave., a kiša stala padat pred 5 sati?! :finga: ...

., uh gljedam sada ovoga zelenka od tvoga punca., očito su loži ležajevi i eto ti ga na., predpostavljam da su u primi najjeftiniji dijelovi.- :? ..., a ča da TI pišem, sretno TI sa popravkom.-

., pozdrav prijatelju firemanpeter!., TOČNO u pravu si!, probal sam frezat ovo jesensko oranje, jednostavno neide., kud je tvrdo?, tud je mokro - vlažno., odgodjeno za par dan da se barem dobro osuši., ma ima vremena., kaže se kodmene u mojoj Liki!, ki je smočil?!, taj će i osušit!!!...

., ej!, forumski prijatelju Ivane33!., ma dela se punom parom čim je lipše vrime i malo slobodnog vremena od službovanja!!!...

., aj Bog!, dragi moj svite!, čitamo se ...

VranicD

Član
Tu od
24 Lip 2010
Poruka
193
Evo par slikica s ovogodišnjeg sajma! :D

dsc00459es.jpg

dsc00481g.jpg

dsc00482lq.jpg

dsc00483id.jpg

dsc00484i.jpg

dsc00485sc.jpg

dsc00486o.jpg

dsc00508u.jpg

dsc00509uz.jpg

G

GROF

Guest

., lip pozdrav svim mojim dragim forumašima i forumskim prijateljima!., pogotovo veliki pozdrav svim ljubiteljima, posjednicima i korisnicima, preponosnim vlasnicima traktora TOME!!!

., prijatelju moj i rodjo VranićD!., fala doneba za pokeljene slikice na spomen za vo hodočašće u Gudovec!, odličan poljoprivredni sajam!

., eh!, DA! i za kraj tri veličanstvena!!! ...

dsc00508u.jpg

., p.s., ima još dosta slikanoga materijala., čim se uvati malo slobodnoga vremena budemo pokeljili., neka narod i svit gljeda zeku - peku!!!...

., aj Bog!, čitamo se ...

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294

., lip pozdrav svim mojim dragim forumašima i forumskim prijateljima!., pogotovo veliki pozdrav svim ljubiteljima, posjednicima i korisnicima, preponosnim vlasnicima traktora TOME!!!

., prijatelju moj i rodjo VranićD!., fala doneba za pokeljene slikice na spomen za vo hodočašće u Gudovec!, odličan poljoprivredni sajam!

., eh!, DA! i za kraj tri veličanstvena!!! ...

dsc00508u.jpg

., p.s., ima još dosta slikanoga materijala., čim se uvati malo slobodnoga vremena budemo pokeljili., neka narod i svit gljeda zeku - peku!!!...

., aj Bog!, čitamo se ...

ima nešto i urednika priručnika na ovoj slici...
e da ja sam bio stvarno lijep ove godine imalo se što vidjeti, kako na štandu Prime, tako i kod ostalih izlagača, kod Prime sam se začudio sa
količinom izložaka i to pozitivno, ali kako i uvije ima još mjesta za modernizaciju, tj. kako bi naš forumski prijatelj firemanpeter rekao izboljšanja...

G

GROF

Guest
., lipi VAM pozdrav dragi moji forumaši - moj narode!!!
., evo ko ča sami morete vidit da se kodmene delalo punom parom!!!

dsc00870u.jpg

dsc00871f.jpg

dsc00872g.jpg

dsc00873cb.jpg

dsc00874cl.jpg

dsc00879m.jpg

dsc00880vg.jpg

dsc00881lb.jpg

dsc00882af.jpg

dsc00883y.jpg

., neko je komentiral da prima nima 540 okretaja kardana u minuti!., to je TOČNO!., evo moj traktorić tome - prima ima oko 50 - 100 okretaja po minuti., toliko sam uspil izbrojit!., hehehe

Na vrh