thompsonzfa
Član
- Tu od
- 20 Ožu 2009
- Poruka
- 238
Ovako, imam pitanje vezano za kočnice za IMT 539. :?: Negdje prije sam čitao neku temu vezano za to al sad je nemogu naći pa ev postavit ću pitanje ovdje. Znači kočnice totalno slabo koče i ajd idem ih ja naštelat malo (sa šarafcigerom tamo iza) i to sam napravio, čak sam i jedan kotač skinuo da vidim kakve su pakne, kad ono pakne ko nove, nije ni čudo kad nije nikad ni radila kočnica kako treba otkad je traktor kupljen. I kad sam to malo doštelao koči on puno bolje, al ipak nije to to. Još je taman nakon što sam završio poslić počela padati kiša i ja probam ono super koči, al dok je suho opet nekak slabo, trebaš cijeli stat na kočnicu.... i sad nedavno smo kupili 549 i na njemu su kočnice boli glava, samo malo stisneš on se cijeli ukopa, čudo jedno... i sad sam išao uspoređivat neke stvari, i jedini zaključak do kojega sam došao je da 549 ima malo dužu polugu na zadnjem dijelu mehanizma za kočenje i da zato treba manja sila na papučici da bi on kočio... e sad me zanima dali je netko radio već nešto po tom pitanju i dali bi bilo dobro nekako na 539 produžit tu polugicu da ne treba tolko stiskat a da ipak malo bolje koči jer stvarno je nezgodno pošto nema ni zračne kočnice a kad je iza prikolica i 5 tona nečega u njoj treba dobro planirat zaustavljanje :shock: :? Inače traktor je '87 godište sa 2300 rh.