• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

O

Osječanin

Guest
Uglavnom svi taj prekidac premastaju kao sto rece @lanjski. Njegova uloga je da nebi upalio traktor u brzini. Ako hoces da radi na mjenjacu ispred glave volana sa desne strane stoji prekidac.Na njega idu dvije zice koje su u tvom slucaju premostene.

Uploaded with ImageShack.us

Hvala na odgovoru, pobojao sam se da je nešto sa mjenjačem, kada ono elektrika. Ne smeta me, samo uspoređujem teoriju i praksu.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
Evo danas montirao alternator od golfa 1, a pošto ga ovaj moj 539 nije imao, nije bio u uporabi, zanima me kako se spaja. znam da ove veće idu prema akumulatoru i prekidaču, samo neznam di dođe uzbuda.

ako može ko napraviti shemu u paintu bio bi jako zahvalan, iako pretpostavljam kako bi to trebalo ić :))
CameraZOOM-20120319172456534.jpg

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Znaci glavna debela zica ide sa glavnog osiguraca na posve desni siroki prikljucak a na mali uski lijevo ide na osigurac ( a i ne mora) pa na kontrol lampicu i sa drugog pola lampice na kontakt bravu mislim da je broj 54b uglavom jako jednostavno za napraviti

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
aha. znači na kontakt bravu moram dopeljat napon da bi svijetlila lampica, a alternator dobio uzbudu.

a ovaj osigurač između njega i baterije mora bit, ako da koliko ampera.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Da tako ja gledas na kontakt bravi na koji broj da stavis kad stavis kljuc da ima struju a ne stalno a tvornicki ide preko osiguraca i kod mene je od 16 A

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
čekaj.... znači prekidač mora bit stalno u kontaktu ili ga mogu isključit nakon šta upalim traktor.
dali alternator izgubi uzbudu kada mu prekinem napon preko lampice?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Alternator spoji direktno na bateriju ili na elektropokretač, ne treba ti osigurač. Tako je i tvornički spojeno. Stavi kabel od nekih 10mm². Ako imaš ampermetar spaja se drugačije. Pobudu povuci žicu D+ od alternatora do lampice, a drugu žicu od lampice na osigurač br 9.

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
nije tako tvornicki spojeno nemoj pricai makr sta vec je spojeno na osigurac! a da kljuc uvijek treba biti u kontakt bravici kad je traktor upaljen gdje si vidio da se kljuc vadi kad traktor radi

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Meni to ne treba jer mi smo 89 kupili novi IMT 539 i ja sam na njemu radio instalaciju po njegovoj original koja je bila na njemu i bilo ja na osiguracu ali drzi se ti te sheme, to je shema IMT 533

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Alternator spoji direktno na bateriju ili na elektropokretač, ne treba ti osigurač. Tako je i tvornički spojeno. Stavi kabel od nekih 10mm². Ako imaš ampermetar spaja se drugačije. Pobudu povuci žicu D+ od alternatora do lampice, a drugu žicu od lampice na osigurač br 9.

Najjednostavniji odgovor Pjero. Na ovaj nacin mu je najlakse odraditi posao.

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
ma dobro, kontam ja većinu toga...završio sam za elektrotehničara.
Samo me je zanimalo ovo za pobudu, valjda sam prespavao taj sat :)
hvala svima

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
748
evo danas sve napravio... radi super... još sam uspio napraviti duga i kratka svijetla .

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Jedno pitanjce; tu ispod čepa za točenje ulja mi baca ulje koje se slijeva po toj cijevi. Gledao sam i nije do čepa on dobro dihta i ona gumena brtva je gore, baca mi ispod onog šeširića na koji se čep stavlja, pa me zanima jel se to da kako sanirat?

Uploaded with ImageShack.us

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
To se obično sanira tak da se napravi generalni remont motora.
Prvo provjeri da nije odušak zaštopan.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Oćeš reć da je motor u banani kad tu baca ulje? Nije mi jasno kud prolazi ulje van kad čep dobro dihta?

Najnoviji postovi

Na vrh