• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

L

lanjski

Guest
Skini taj cep dok radi motor, ako bas puno duva, ako se vidi dosta pare koja izlazi pod primetnim pritiskom (malo mora) onda je sigurno da su karike popustile, ako jos uocis i da baca kapljice ulja to je znak da je motor pri kraju.
Taj cep (kao i na rezervoaru sto rece muhanicar) ima orugu koju pritisak savlada i tako odusi, tako je konstruisano, nema razloga da stavljas novi cep.
Ako je taj var los, ako postoji rupa na njemu, zacepi je nekako, zavari.

O

Odessa88

Guest
Jel zna neko iz kog razloga malo curi ulje ispod boce od kompresora i na onu cev ispod na onom delu gde se stavlja crevo za pumpanje???Jel su karike od kompresora otisle ili je do neceg drugog???
Rucku blokade jedva sam razradio,tek posle par grejanja sa brenerom uspeo sam da je okrenem.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Jel zna neko iz kog razloga malo curi ulje ispod boce od kompresora i na onu cev ispod na onom delu gde se stavlja crevo za pumpanje???Jel su karike od kompresora otisle ili je do neceg drugog???
Rucku blokade jedva sam razradio,tek posle par grejanja sa brenerom uspeo sam da je okrenem.

Ulje dolazi iz kompresora.Moze da ga baca iz dva razloga:karike ili stublina kompresora.

J

jura-vg

Guest
Jedno brzo pitanjce.Da li se može za ugradnju i skidanje kompletnog motora M33 koristiti kuke na glavi motora?
Da li su dovoljno jake i kak se ponaša motor s obzirom na centar težišta zbog zamašnjaka?

O

Odessa88

Guest
Ako napravim kuku za auto prikolicu al za traktor,i planiram da je stavim na rupcastoj poluzi al kako onda da blokiram rupcastu da se okrece na polugama???Ili je bolje da napravim za dole gde je kuka,posto imam jednu polomljenu kuku pa da zavarim za nju pa onda samo menjam kuke??Al ovako na rupcastoj bi mogao i malo da je podizem kao da kipam!Sta predlazete???

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Ako imas donju poteznicu na traktoru lakse ti je da kuglu navaris na klin koji normalno stavis u poteznicu i stavis osigurac, jako jednostavno i brzo. Ako nemas mozda da tu rupicastu sa nekom polugom ucvrstis za poteznicu

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ja imam na toj poluzi sa kuglom za autoprikolicu sa lijeve strane navarena 2 zeljeza koja idu na lijevu polugu hidraulike tako da se kugla ne moze pomicati. nista komplicirano..

O

Odessa88

Guest
ja imam na toj poluzi sa kuglom za autoprikolicu sa lijeve strane navarena 2 zeljeza koja idu na lijevu polugu hidraulike tako da se kugla ne moze pomicati. nista komplicirano..

Jel ti problem da uslikas sve da vidim kako je??!!!

O

Osječanin

Guest
kugla za šapu autoprikolice

Pogledaj na stranici 263 fotografije. I mene je to zanimalo pa su mi dečki dali pravi savjet.

O

Osječanin

Guest
IMT 539 prednji semering radilice

Konačno sam danas prevezao auto-šlepom moj prvi traktor u životu, od prethodnog gazde do mojeg sela. Čim sam stigao, dečki se sjatili da vide što sam kupio i odmah su primijetili da kaplje ulje sa čepa za ispuštanje ulja na karteru (to sam i ja vidio) no oni su ustanovili da se ulje cijedi zbog neispravnog prednjeg semeringa radilice (što god to značilo). Ne znam da li je to velika mana (osim što kaplje i ružno izgleda). Vozač šlepe me utješio da je to lako zamijeniti skine se hladnjak i neki dekl i promijeni semering, no rekao mi je se ne sekiram jer svi tu puštaju, kaže nadosipavaj decilitar ili malo više ulja i "tjeraj Miško". Budući da nemam pojma o traktorima molio bih za savjet. Ako treba promijeniti, što sve trebam kupiti. Vidim da semering košta 15,00 kuna, da li trebaju još neke brtve, koliko vremena treba za to zamijeniti itd. Hvala na odgovoru.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Jedno brzo pitanjce.Da li se može za ugradnju i skidanje kompletnog motora M33 koristiti kuke na glavi motora?
Da li su dovoljno jake i kak se ponaša motor s obzirom na centar težišta zbog zamašnjaka?
Tome i služe, a da nebi bilo debalansa zakopčaš ga na dugačko pa ga lakše centriraš pri montaži.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Konačno sam danas prevezao auto-šlepom moj prvi traktor u životu, od prethodnog gazde do mojeg sela. Čim sam stigao, dečki se sjatili da vide što sam kupio i odmah su primijetili da kaplje ulje sa čepa za ispuštanje ulja na karteru (to sam i ja vidio) no oni su ustanovili da se ulje cijedi zbog neispravnog prednjeg semeringa radilice (što god to značilo). Ne znam da li je to velika mana (osim što kaplje i ružno izgleda). Vozač šlepe me utješio da je to lako zamijeniti skine se hladnjak i neki dekl i promijeni semering, no rekao mi je se ne sekiram jer svi tu puštaju, kaže nadosipavaj decilitar ili malo više ulja i "tjeraj Miško". Budući da nemam pojma o traktorima molio bih za savjet. Ako treba promijeniti, što sve trebam kupiti. Vidim da semering košta 15,00 kuna, da li trebaju još neke brtve, koliko vremena treba za to zamijeniti itd. Hvala na odgovoru.
Tak semering za 15 kn nemoj ni ugrađivati ......... Uzmi silikonski za 75 kn

Koliko vremena treba ovisi o tvojoj sposobnosti, o danu kakav je, jel sve ide ko podmazano ...........ako ide ko po loju 3 do 4 sata, a ako nejde pol dana pa na dalje

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
cistio stalu u nedjelju vozi stajnjak od ovci i ostane mi jos pola sata posla i ferdo mi ostane u rikvercu i hoce samo u rikverc.Sva sreca ostao je u jednoj brzini ,dosao stric skinuo onaj cep od ulja i pomaknuo sa sarafcigerom i uspio je..kaze da se moze dogodit da ostane u dvije brzine i onda nemozes krenut crkava. Velika rucica mjenjaca ima lufta gore dolje pa mi je receno da ne dizem rucicu u zrak vec uvijek stiskat prema getribi i obavezno saltati po shemi pozzz....inace ferdo ide sve bolje 25 sati mu je na ledima...

ralf

Novi član
Tu od
12 Ožu 2012
Poruka
16
cistio stalu u nedjelju vozi stajnjak od ovci i ostane mi jos pola sata posla i ferdo mi ostane u rikvercu i hoce samo u rikverc.Sva sreca ostao je u jednoj brzini ,dosao stric skinuo onaj cep od ulja i pomaknuo sa sarafcigerom i uspio je..kaze da se moze dogodit da ostane u dvije brzine i onda nemozes krenut crkava. Velika rucica mjenjaca ima lufta gore dolje pa mi je receno da ne dizem rucicu u zrak vec uvijek stiskat prema getribi i obavezno saltati po shemi pozzz....inace ferdo ide sve bolje 25 sati mu je na ledima...

ista stvar mi se desila jučer u šumi, prvi puta do sada u 13 godina, imt 539 je u pitanju, dakle ako neko može napisati šta treba pogurati kroz poklopac, pretražio sam forum ali nisam našao iako mise čini da je nteko to već objašnjavao.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Pomiješaju se brzine:finga:

Treba probat izvadit onaj štfit na mjenjaču.Mjenjač podič gore dolje i šaltat u razne smjerove,nekad se zna desit da se kvar i tako može otklonit i opet se šalta dalje bez problema..

Ako se tako ne može popravit,treba odšrafit ključ 27 pored mjenjača gdje se ulje doljeve i pajserom ili malo dužom šipkom nač zupčanik koji je krivo sjeo i onda ga pajserom povuč i vozi dalje:)

ralf

Novi član
Tu od
12 Ožu 2012
Poruka
16
Pomiješaju se brzine:finga:

Treba probat izvadit onaj štfit na mjenjaču.Mjenjač podič gore dolje i šaltat u razne smjerove,nekad se zna desit da se kvar i tako može otklonit i opet se šalta dalje bez problema..

Ako se tako ne može popravit,treba odšrafit ključ 27 pored mjenjača gdje se ulje doljeve i pajserom ili malo dužom šipkom nač zupčanik koji je krivo sjeo i onda ga pajserom povuč i vozi dalje:)
Hvala Marko, riješen problem, samo milimetar ga trebalo pomaknuti, a ključ 27 i montirač su u torbi, ipak nikada mi se to još nije desilo pa nisam bio spreman:rolleyess:

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Hvala Marko, riješen problem, samo milimetar ga trebalo pomaknuti, a ključ 27 i montirač su u torbi, ipak nikada mi se to još nije desilo pa nisam bio spreman:rolleyess:

samo saltaj po shemi i polako i poredu!

J

Jozha24

Guest
Pozdrav svima... Imam jedno pitanjce, radi se o IMT 533 (40 i koju godinu starom :cool: ). Naime primjetio sam danas da mi na onom iberlaufu gdje inace curi višak ulja kad se toci u linijsku pumpu lagano slini nafta ili neki mix nafte i ulja, pa me zanima zašto bi to moglo biti? Poderani elementi pa puštaju?
Evo i slicice da se bolje skuži o cem pricam, dakle ovo di je crveno zaokruženo...

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Moze pustati pokraj ostecenih elemenata.
Cesci slucaj je pustanje s vanjske strane elemenata kraj kucista pumpe.

Ako traktor dobro pali i radi probaj dotegnuti ta tri vijka na koje se navrcu cijevi visokog pritiska.
Trebao bi biti kljuc 22.

Najnoviji postovi

Na vrh