• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

O

Osječanin

Guest
Pojedene lule vode IMT 539

Jučer mi je majstor popravio prednji semering radilice na IMT 539 i zamijenio pumpu za vodu. Gornja lula izjedena, a i doljnja koja ide u blok motora je sva izjedena. Ovu gornju sam pronašao na internetu, no donje koja se nalazi iza bosch pumpe ne mogu pronaći. Zna li netko gdje se može nabaviti?

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Jučer mi je majstor popravio prednji semering radilice na IMT 539 i zamijenio pumpu za vodu. Gornja lula izjedena, a i doljnja koja ide u blok motora je sva izjedena. Ovu gornju sam pronašao na internetu, no donje koja se nalazi iza bosch pumpe ne mogu pronaći. Zna li netko gdje se može nabaviti?

Si gledo u Traktor Centru kod kolodvora?

Tu od
21 Sij 2012
Poruka
496
Ima jedna mala trgovina dijelovima u osijeku u strossmayerovoj ulici na samom cosku kako se ulazi u ulica za pampas sajam pa tamo pogledaj

O

Osječanin

Guest
Ima jedna mala trgovina dijelovima u osijeku u strossmayerovoj ulici na samom cosku kako se ulazi u ulica za pampas sajam pa tamo pogledaj

Hvala na odgovoru. U TVAK na kolodvoru ću ići samo ako nigdje drugdje nema. Oni imaju maržu 500 %. Kod njih je čep ulja za IMT 539 55,00, a na internetu u Trgoagenciji 10,00 kn. Filter goriva je u TVAK-u 25,00 kn, a drugdje 12,00 kn. Bio sam jučer u Slatini u trgovini (tamo mi je traktor) i rekli su mi da imaju trgovinu u Osijeku u Strossmayerovoj, pa se zahvaljujem da si mi objasnio gdje je točno ta trgovina. U Slatini su dijelovi zaista po povoljnim cijenama. Tako kod njih čep za ulje košta 26,00 kn, filter goriva 12 itd. Semering radilice prednji sam platio u TVAK-u 45 kn, a u Slatini isti takav košta 26,00 kn, dakle TVAK dere. Otići ću u ponedjeljak u Strossmayerovu pa ću pogledati za te lulice, vidim na internetu da ih pravi Zenit iz Inđije, tako da ih se valjda može pronaći. Imao sam problem s remenicom radilice jer je to stari model traktora na koji ide remen 17, a takvih remenica više nema, pa je tokar odradio svoje. Dobro je da ima dijelova i poštenih trgovaca. Tražim još kuglu za kačenje autoprikolice i to onu koja ima navoj i maticu, da bih to mogao namontirati na vodoravnu poteznicu i onda koristiti auto prikolicu za traktor.

O

Odessa88

Guest
Evo kako sam uradio kuku za auto prikolicu

Prilozi

• DSC00087.jpg
    DSC00087.jpg
    83.9 KB · Pregleda: 3,550
O

Osječanin

Guest
Evo kako sam uradio kuku za auto prikolicu

Hvala na ideji. Već su mi članovi foruma ranije poslali jednu odličnu ideju koja ide preko horizontalne poteznice (nešto kao ona sa rupama) samo ima zavarene komade ravnog željeza sa kontra strane da se onemogući okretanje u kuglama poteznice. Na to se usarafi kugla koja ima šaraf i maticu i onda mozes dizanjem poteznica napraviti "kipanje" auto prikolice. Ima takvih kuka kod nas u Trgoagenciji vidi link:
http://www.trgo-agencija.hr/detalji...in-za-sapu-autoprikolice-22x125mm-3500kg.aspx

no kazu mi da ih trenutacno nema njihov dobavljac. Ovaj tvoj patent je fiksan, a ja imam ideju da bi se moglo kipati

O

Odessa88

Guest
Ma ja sam imao kuku vec polomljenu od pre jos,a sa otpada kupio kuku za auto prikolicu pa mi drugar vario.Nije lose ni na poluge al onda mora da bi ruda od auto prikolice bila horizontalna mora poluge stalno da budu spustene,pa se meni to bas nije svidjalo,ovako je fiksirana i nema mrdanja.A i bila bi skoro pola metra vise unazad kad bi bila na polugama.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
ljudi, imam problem na imt 539. na onom gdje se kopca toplink.. naime isao sam tanjurat vrt i normalno zakopcao toplink na traktor i sve je normalno radilo, ali kad sam odkapcivao tanjurace primjetio sam ovo:

kako to nazad "nagurati" unutra?

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Prvo odvrni ta dva vijka kljuc 19 ,a sa unutarnje strane imbus 10.Zatim probaj navrnuti tu veliku okruglu maticu.
Imam osjecaj da si ti iscupao navoj unutra.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
Prvo odvrni ta dva vijka kljuc 19 ,a sa unutarnje strane imbus 10.Zatim probaj navrnuti tu veliku okruglu maticu.
Imam osjecaj da si ti iscupao navoj unutra.

a ovo crveno, jel to neka opruga velika ili sta? cini mi se da to nece tako lako unutra.. to je uvijek bilo fiksno i dobro zasarafljeno.. a ako se ostetio navoj, hoce li se moci narezati ponovno, a ako ne sta onda?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ništa čudno,nemaš se šta sekirat da se taj dio kupit. Jedan lik je na 558 to isto isčupo sa vitlom i kupio novi taj dio cijeli,ali neznam gdje ga je uzo.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
ak me sječaanje ne vara oko 2000kn novi poklopac.
il naguraj i daj nekom meštru da zavari.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,242
ako se navoj ostetio onda budem varil.. puno mi je davat tolike novce ako se moze proci jeftinije.. samo je problem kak to nagurati unutra.. pokusavao sam ali nemogu ga ni pomaknuti..

F

FERGUSONN

Guest
ako se navoj ostetio onda budem varil.. puno mi je davat tolike novce ako se moze proci jeftinije.. samo je problem kak to nagurati unutra.. pokusavao sam ali nemogu ga ni pomaknuti..

mene zanima kad slepam nekog dali mogu sajlu tu zakaciti ili ce mi se ovo desiti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
a ovo crveno, jel to neka opruga velika ili sta? cini mi se da to nece tako lako unutra.. to je uvijek bilo fiksno i dobro zasarafljeno.. a ako se ostetio navoj, hoce li se moci narezati ponovno, a ako ne sta onda?
To crveno je balansna opruga i ona ide po pravilu lagano unutra. Napravi onak kak ti je Lisnik pojasnil samo prije toga sve izvadi van i pogledaj da ti nije ona pločica sa rupom (koja je ispod opruge) ispala van pa ti upire u jednu polugu. Radi toga možda nemožeš sastaviti.
Tu bi se dal drugi navoj narezati, samo stvarno neznam ko bi ti to mogel odraditi, a onda bi ti taj trebal i novu maticu napraviti.
Varenje ne dolazi u obzir jer se s tom maticom nekaj i štela.
mene zanima kad slepam nekog dali mogu sajlu tu zakaciti ili ce mi se ovo desiti
Možeš, ali nemoj ;)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
Štelanje dvostepenog kvačila na 533

Slabo mi odvaja drugi stupanj kvačila, znači kad uključujem kardan. Znam da se skida onaj poklopac od ispod i da se tu šteluje. Ako netko može to objasnit kako se radi i jel to previše koplicirano za uradit bez da ga vozim mehaničaru.
Hvala

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
otpeljaj kod Pavlakovića
u ovoj temi je već objašnjeno štelanje kvačila, muhaničar je i fotografije stavil, negdje pri početku teme...

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,797
tražim pa niš nemogu nać, idem ponovo u pretragu

Ma imam ja svog majstora al eto da ne gnjavim kuma za takve stvari rado bi to sam napravio ako nije komplicirano

Najnoviji postovi

Na vrh