• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,133
Ja sam složio na IMT 542 razvodnik sa tri ručke/komande, za dizanje/spustanje , za škare za drva zatvaranje/otvaranje i za zglobnu ruku naprijed/nazad, ovaj tjedan jos par crijeva preuredim - skratim i u petak idem u zavičaj (ogulin) pošarafim crijeva i snimim, ulje u razvodnik ide iz cijevi za kipanje a nazad iz razvodnika kroz čep pored ručke mjenjača, i isprobano već radi , ručica za kipanje u gornji položaj i ulje stalno prolazi kroz razvodnik i vraća se nazad u "traktor" ... razvodnik novi kupio u križevcima; s 3 komande imaju i sa dvije i jeftiniji je nego polovni u oglasima..

Ali nemožeš koristit zadnje poluge?
Meni trebaju i poluge i ulje u razvodniku.

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
Ali nemožeš koristit zadnje poluge?
Meni trebaju i poluge i ulje u razvodniku.

* Meni netrebaju poluge, one su kod mene ispod rude od šumske prikolice, a mogao bi staviti na crijevo koje je ustekano u cijev kipanja jedan kutni ventil, i kad obavim s razvodnikom utovar i sl, taj ventil zatvorim (prije spustim ručicu hidraulike) i koristim poluge, meni to netreba ali na takav način najjednostavnije mozes složit da mozes koristit i jedno i drugo, istovremeno nemože.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Servo volan na IMT 533

Pozdrav!! Imam IMT 533, i vise mi je dojadil onaj njegov tvrdi volan. Nakon cijelog dana na polju, ruke me ubijaju, pa me zanima, dal postoji mogucnost ugradnje servo volana na njega? Kolka je isplativost i naravno funkcionalnost? I na kraju krajeva, koliko bi otprilike kostali svi djelovi za ugradnju?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Prije nego kreneš u avanturu sa servom ti očisti i podmaži sve rukavce,pogledaj imaš li ulja u pužu i u kakvom je uopće stanju puž... Ako imaš loše gume,kupi nove ali za traktor,ni slučajno one od kombija.

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Nisam svojega nikad rastavljal, pretpostavljam je puz ispod volana.. A kaj rastepsti da dojdem do njega? Na kaj moram obratiti paznju sto se tice stanja puza? Kolko volan smije imati slobodnog hoda? Pitam jer moj ima nesto slobodnoga hoda...gume su promjenjene pretprosle godine tako da su gume nove traktorske na njemu.
Na kaj obratiti paznju i kak ocjeniti stanje rukavaca?

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
sve je objasnio, mislim da muhaničar, u ovoj temi...
samo treba pročitat...
a ako se zapne gdje pri popravku, onda možeš nastavit sa potpitanjima :partyman:

i da, treba pol traktora raskopat da bi došal do puža , hihi, već vidim kak će te instrument ploča izludit... :lol:

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Jel možda netko razmišljao da se na slabije traktore instalira kompaktni EPS....
Kao ideja mi se sviđa, no ne znam kak je riješeno upravljane. Odnosno jel može raditi zasebno....

http://www.classicars-europe.de/html/ez_power_steering.html

Electric-Power-Steering-DFL-10-.jpg

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Čuj hidraulika da se ugrađuje nova bi bila, ako ne, još i skuplja....mene samo muči jel to ide preko ECUa ili se da kak "osamostaliti":scratch....naravno ako bi se pripasivalo od nekog auta

alenvw

Član
Tu od
6 Pro 2009
Poruka
422
Čuj hidraulika da se ugrađuje nova bi bila, ako ne, još i skuplja....mene samo muči jel to ide preko ECUa ili se da kak "osamostaliti":scratch....naravno ako bi se pripasivalo od nekog auta

pa na ovoj slici na stranici nebi reć da ovaj auto ima ECU vidiš da sve neki oldtimeri i koda tu ima ovaj utikač samo s dvije žice

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
U ovom slučaju radi se o primjeru namjenski konfekcioniraniranog sustava za direktnu ugradnju, koji vjerujem da puuno košta....ali ja sam mislio u slučaju kad bi se iskoristilo od nekog karamboliranog auta...

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Nebi bilo preslabo?Znam da su servo uređaji bili preslabi,osim s mercedesovih kombija.Ja bi se ipak držal čiste hidraulike,nekak mi se više sviđa i provjereno je.

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Naravno, govorim o slabijim traktorima kod koji 2kw snage pumpe igra ulogu od 10% snage motora...makar ne bi bio preslabi, jer bi se ugrađivalo između kola upravljača i samog pužnog prijenosnika...u najgorem slučaju trpio bi više puž, jer na ulazu ima veći snagu, koji i jedan čovjek može postići...

L

las2

Guest
Ja sam nekako mišljenja da na 533 bas i netreba servo ni hidro volan, naravno ako je u solidnom stanju mehanizam skretanja, moj funkcionira odlično ali imao sam prilike sjesti za onaj koji je malo "zapeko" tamo bi se i sa servom namučio ali nakon što je promjenjeno ulje u pužu i malo poštelano 533se mota odlično bez potrebe za servom...

karlo.bozic

Član
Tu od
27 Svi 2011
Poruka
703
Pa nije ni moj nesto ekstra tezak za skretanje, ali nakon citavog dana uvecer ti ruke otpadnu. Jel ima neki drugi nacin provjere stanja puza i ulja u njemu, a da nemoram rastavit pola traktora odozgo?
Ne rastavlja mi se to sve da bi otvorio, rekao e sve je ok i opet zatvorio pa sastavio se natrag. Na kraju krajeva, na sta obratiti pozornost kod procjene stanja puza?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,723
Za ulje ti je čep ispod akumulatora, a za puž, samo širom.

O

Osječanin

Guest
Brezoni donja poteznica

Trebaju ti brezoni na kojim je navoj koji se uvrce u kuciste m16 ,a navoj na koji se navrcu matice m16x1,5.

Na žalost obišao sam sve trgovine koje prodaju šarafe no nemaju takvih brezona. Gledao sam i na internetu i nisam pronašao. Da li se mogu napraviti od navojne šipke m16 (DIN 975) i koja je približna dužina tih brezona?

Najnoviji postovi

Na vrh