• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Stisni kvačilo, drži ručicu povučenu i polako popuštaj kvačilo.
Kad buš osjetil da je uzubilo stisni kvačilo.
Predpostavljam da se to obično događa kad je ulje hladno.

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ponovis kvacilo i uklopice.Znaci kad stisnes i ono nece tad pustis kvacilo i opet stisnes.Uklopice bez problema.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Meni kod baliranja (isključim kardan kod otvaranja komore) nekad i po tri puta ne će uzubiti i tak desetak godina ma IMT je to za njega je sve normalno moramo se mi njemu prilagoditi .

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Aaaaa.... to je zaštita od slučajnog uključivanja :biggrin::icon_winkle: he,he,heee....

zetor7245

Član
Tu od
5 Ruj 2009
Poruka
174
Meni kod baliranja (isključim kardan kod otvaranja komore) nekad i po tri puta ne će uzubiti i tak desetak godina ma IMT je to za njega je sve normalno moramo se mi njemu prilagoditi .

e bas to i meni se to desi, ali izgleda bas dase mi moramo prilagodjavati IMT je to

Gringo

Novi član
Tu od
27 Tra 2014
Poruka
12
Je li Hidraulik hlp 46 dobro za Imt 539 hidrauliku i mjenjač? Na minimumu je i malo bi dolio.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Najbolji za njega je transhidrol 85.
To je i propisano za njih za getribu i hidraulik.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Za nadolijati je dobro bilo kakvo, ni od onoga za šalatu mu ništ nebi bilo.
Toči to kaj imaš i ne brini.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pazi da tebi nebu gemist u getribe kad zmesa dvije razlicite vrste ulja....:icon_e_confused:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Muha imaš rundu, ako dođeš u moj kraj dojdi na gemišt.
Nemoj baš jestivo, ali hidraol može :(nod):
Pazi da tebi nebu gemist u getribe kad zmesa dvije razlicite vrste ulja....:icon_e_confused:
Nemaš ti pojma Oficir o uljima.
Niti koje se s kojim smije, niti koje je s kojim poželjno, a niti koje s kojim se nesmije..... a ni iskustva nemaš.
Uostalom, od dobrog gemišta glava ne boli :icon_keel:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Oficir mora još puno naučit sa gugla o stvarnom-realnom životu i stvarima,tak da ja njegove savjete čitam sa :icon_pray::icon_rofl:

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
IMT trosi sve vrste ulja.Sta god nalijes on radi.U nekim slucajevim su ljudi da bi razrijedili ulje donalijevali naftu.Bitno je da nije pregusto radi hidraulika...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ništa spektakularno, naročito ako bi samo nadolijal.
Sjeti se onih svih Deutz motora koji su se napapali hidraola dok na mjerač nije počelo iči van, pa tak nekoliko puta dok nisu dobili motorno i u hidrauliku. Onih svih izsluženih kojima je ulje na leru svjetlilo pa su na hipenol išli ...
Nekad baš i nije bilo u ponudi tipova i vrsta ulja ko danas, kaj je bilo pri ruci to se točilo.
Danas kad dođeš u dučan neznaš kaj bi odabral, a ko puno bira obično krivo ubode ...

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Muhač zaboravil si da uz hipenol dobro došla tuba grafitne masti i pritisak ko na novom stroju :icon_fU:

mursanic

Član
Tu od
1 Lis 2008
Poruka
723
Vidim ,odgovore večinom z okolice Zeline,,,,,pa mi nič ni jasno,,,,no inače za te islužene staro motorno o
ulje od kamiona de se ne mjenja prečesto a dela puno kilometri- ,tak je tihi ,i pali ,i pritiska ima ..kad mu gazda novi zmeni ,več je kesno ....

StricVujc

Član
Tu od
1 Tra 2010
Poruka
835
da li je moguće da se raštima ler gas na traktoru? Moj stari tvrdi da mu traktor radi na min gasu prebrzo i da troši primjetno više nafte dok radi na minimumu i tjera špricu za vinograd.
Ja sam to pogledal i onak po zvuku čini mi se da je malo možda zeru brži, kazaljka leluja oko 600 ne spušta se skroz do 400, iskreno nisam nikad niti obraćao pažnju na to pa nemam pojma.
Provjeril sam da polužje od gasa nigdje ne zapinje i sad se pitam dal se da to kaj korigirati na onim šarafima na pumpi :icon_confused:

Na vrh