Znaš onaj tvoj smajlić kad baca novčić u zrak ..samo mi se taj mota po glavi :rolfer:Jel buš ih nagovoril da raštelaju još ono malo kaj je ostalo naštelano :scratch
Razvodnik ste mijenjali?
mali problem na fercu 533,Muhaničar ti znaš ziher kaj ga muči
traktor stajal par dana dođem jučer da ga zapalim on ni da bi trznul ko da je otkopčan akumulator,trknem čekičem po anlaseru odma se javil i poslje 20 puta probam bez problema upali,cijeli dan posle sve pet,al danas ujutro ista stvar.jel gubi negde kontakt il četkice poderane,da ga ne skidam dolje nepotrebno.
Čekaj malo, Pa kaj ste vi onda uopče mijenjali? Samo gumice :scratchNe razvodnik nije diran!Neznam zašto.
Jesi možda usput podmazal i napred na onom malom šarafiču kud klizi bendix?eto kak sam brz popravil anlaser konačno danas.:rolfer:
zaštekal automat,skinul dolje,opral očistil,podmazal i radi ko novi:drinkers:
Ako je neko nekad kad ga je rastavljal razmišljal pa je flanđu okrenul da je taj šaraf okrenut prema van, a ne prema bloku onda još uvjek stigneš, a da ga ne skidaš.naravno da nisam(konj)sam zaboravil
al namazano je sve,svaki djelić koji obavlja bilo kakvu radnju.
prešel sam sa masti po osovini piksi itd.dost mu je masti do jeseni.nis još dodatno ugural.
moral sam ga cijelog rastepst em je bilo sve crno i ona korozija i prašina,a tak je bil dolje i napol otvoren,sve je čisto ko novo.
Lak nevoli baš ni benzin.Nis pukel , uobičajno je da djelove (barem ja) prerem u nekom kemijom za odmaščivanje , ono se obićno ispire vodom .No namotaji rotora i statora ne vole vodu .
Ja isto izbjegavam pranje namota, malo ih propuhati sa kompresorom i obrisšem sa krpom. Jedino dobro operem svo polužje, puškice i "iz čačkam" kolektor i sa finim šmirglom poravnam..ist to napravim i sa "bendixom". Na kraju podmažem osovinu sa grafitnom masti i to je to....prosto je nevjerojatno kolko to osvježi pokretač
Inače, ja jako često koristim perilicu suđa za pranje dijelova, bitno je samo da se sve rastavi do zadnjeg komada i na kraju dobro osušim sa fenom....na taj način sam prao doslovno sve osim "struje"