• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem na IMT 533

sale_h

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
62
Pozdrav.
Ja sam ovdje novi na forumu i forum je odlican.
Imam jedno pitanje za imt 533
kupio sam onaj termometar ali nemam gdje da zavrnem onu sondu.
Nema onog cepa izmedju druge i trece dizne. Pa vi bi mi mogli sigurno pomoci oko toga.

Unaprijed Hvala

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Probao nema efekta,,,, još teže pali i zavlači. Neda mi se ić rastavljat bez veze ak neznam otprilike gdje treba rastavit. A majstora ni za lijek,,,,, sve neki pekari :finga:
A ti bi sladoledara u ispomoč :mrgreen:

Veliš generalka je rađena, ali kakva?
Dali je glava uređivana?
Dali je pumpa bila na stolu?
Klipovi i pikse ili samo karikaš?
Lanac i lančanici novi ili?

Dize veliš da su ispravne, a ono kaj si napisal za ventile je skoro dobro i do toga nije sigurno.
Pipsal ga valjda nisi kad veliš da je palil dobro :scratch

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Pozdrav.
Ja sam ovdje novi na forumu i forum je odlican.
Imam jedno pitanje za imt 533
kupio sam onaj termometar ali nemam gdje da zavrnem onu sondu.
Nema onog cepa izmedju druge i trece dizne. Pa vi bi mi mogli sigurno pomoci oko toga.

Unaprijed Hvala
Ako nema rupe na glavi onda možeš bušiti zadnji poklopac na glavi i tu ugraditi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Bio mi je volan jako tezak za okretanje pa sam vidjeo da je gornji dio kucista,kroz koji ide osovina kriv pa osovina zapinje....a i gornji lezaj je bio jako zategnut pa iako sam malo odvrnuo maticu ispod volana nije bilo efekta....Nadam se kad promijenim to kuciste osovine da cu imati lagan volan....Nedavno sam mijenjao i piksne na prednjem trapu ali nije pomoglo.....
Nadam se da si i aksijalne promjenil

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Da se nadovežem na muhaničarov post, prečnik kuglica je fi8 a ima ih 28 kom.
Mene sve nekak vuče da je neparan broj :scratch Ali stvarno nemogu sa sigurnošču tvrditi, sljedeči put bum probal zapamtiti, a dotad hvala ;)

sale_h

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
62
Ako nema rupe na glavi onda možeš bušiti zadnji poklopac na glavi i tu ugraditi.

A znaci moram odvrnuti taj poklopac i izbusiti rupu i onda narezati navoj na njoj za onu sondu.
Sta ima iza tog poklopca,.. mislim jel se tamo nalazi voda koja kruzi kroz sistem ili nesto drugo?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
A znaci moram odvrnuti taj poklopac i izbusiti rupu i onda narezati navoj na njoj za onu sondu.
Sta ima iza tog poklopca,.. mislim jel se tamo nalazi voda koja kruzi kroz sistem ili nesto drugo?
Upravo tako, samo poklopac je tanak i trebalo bu gore zavariti priljučak.
Tamo je voda, a trebal bi biti antifriz ;)

sale_h

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
62
Upravo tako, samo poklopac je tanak i trebalo bu gore zavariti priljučak.
Tamo je voda, a trebal bi biti antifriz ;)

Kad izbusim rupu zavarim neku maticu kroz koju bi isla ona sonda. Ali neznam sta da stavim da to sve dihtuje da mi tu nece curiti voda.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,807
Kad izbusim rupu zavarim neku maticu kroz koju bi isla ona sonda. Ali neznam sta da stavim da to sve dihtuje da mi tu nece curiti voda.
Pa kaj nisi dobil sa tim termometrom i priključak?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Na kučištu regulatora imaju dva vijka na podešavanje , jedan je min. broj okretaja , drugi maximalni ...
Ako misliš na klipnu pumpu .onu drugu podesiš na polugici "gasa"

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
viš ti njega , nema do dobre slike .
Na nekim pumpama su min. i max. podešava " iznutra" , kao na ovoj min.
(zelena strelica)

El znaš jel se može zamjeniti brtva na polugici gasa bez da se otvara polopac regulatora(curi ) ?
Ako ne gdje kupiti koplet brtvi za to gov*o ?

sale_h

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
62
Pa kaj nisi dobil sa tim termometrom i priključak?

Evo sta sam ja dobio.

attachment.php

Prilozi

• Image256.jpg
    Image256.jpg
    31 KB · Pregleda: 10,697

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
da to je to.samo mi nije jasno kak nema čepa između 2 i 3eče dizne na glavi.

O

Odessa88

Guest
Koliko bi antifriza islo u 539 posto ukupno staje 8.5 litara??Imam 4 litre Selenije za auto pa jel moze taj i u traktor ili???I danas kad sam ispustao vodu po prvi put odkad je traktor kod mene iz bloka je bas curila zardjala voda pa sam se mislio za neki dan da stavim crevo za vodu na hladnjak pa da pustim da curi neko vreme da se ispere ili mora sa nekim sredstvom???I jel bolje kad se ispusti voda zbog smrzavanja da ostanu slavine otvorene ili je bolje da ih zavrnem i dal treba svaki put kad iscuri da posle upalim da radi par sekundi ili ne?I dal mora kod ispustanja vode da bude na ravnom ili je nebitno,ako je na blagoj kosini???

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
To kaj imaš seleniju ništa ne govori pitanje da li je koncentrat ili je več pripremljen da se uljeva u sistem bez dodavanja vode .
Obično sve piše na pakiranju ..kao i omjeri mješanja ako je koncentrat .
Dakle ako je ta tvoja selenija koncentrat i mješa se 1:1 za temperaturu -36 onda je dovoljno 4 litre
Traktor mora biti na ravnom (definiraj blagu kosinu?)...i prije otvaranja slavina otvori čep hladnjaka
Slavinu možeš zatvoriti ako si siguran da se sve scjedilo .
Nema potreba da pališ traktor nakon otvaranja slavina .
Sredstvo za ispiranje na vlastiti odgovornost ...crijevo nebi trebalo štetiti
Ako sada staviš antifriz miran si 5 godina .

sale_h

Član
Tu od
6 Lis 2011
Poruka
62
da to je to.samo mi nije jasno kak nema čepa između 2 i 3eče dizne na glavi.

eh neznam ni ja kako nema tog cepa na glavi izmedju 2 i 3 dizne.
Na 58 stranici pise da je korisnik veron imao isti slucaj i on nema tog cepa i neznam jeli on uspio izbusiti taj poklopac i ako jeste neka malo opise kako je to uradio i neka stavi neku sliku. Koliko je to sigurno?

Na vrh