Ne paše jer se traktor rado vrti na visokim okretajima i tih 3 ks u tom rasponu okretaja mi ne znače ništa. Tako da kad povučeš gas do kraja je optimalno za oranje i ne treba gledati okretomjer....hvala za slike...A čemu ga smanjivati?
To kaj imaš seleniju ništa ne govori pitanje da li je koncentrat ili je več pripremljen da se uljeva u sistem bez dodavanja vode .
Obično sve piše na pakiranju ..kao i omjeri mješanja ako je koncentrat .
Dakle ako je ta tvoja selenija koncentrat i mješa se 1:1 za temperaturu -36 onda je dovoljno 4 litre
Traktor mora biti na ravnom (definiraj blagu kosinu?)...i prije otvaranja slavina otvori čep hladnjaka
Slavinu možeš zatvoriti ako si siguran da se sve scjedilo .
Nema potreba da pališ traktor nakon otvaranja slavina .
Sredstvo za ispiranje na vlastiti odgovornost ...crijevo nebi trebalo štetiti
Ako sada staviš antifriz miran si 5 godina .
Tu je količina goriva
To je sve kaj ti treba jedino kod tebe treba sad još jedna redukcija radi bušenja poklopca.Evo sta sam ja dobio.
Antifriz ostaje stalno jer ima antikorozivnu zaštitu i veču temperaturu vrelišta, štiti crijeva, vodenu pumpu, glavu i tako dalje.Onda antifriz ostaje isto kao u autu i preko leta u sistemu?I nisi mi rekao za ona antikorozivna sredstva??Da ne stavljam??Hvala na pomoci
A kaj ti misliš s njim samo orati ili svaki put za oranje skidati broj okretaja, a transport ga podizati?Ne paše jer se traktor rado vrti na visokim okretajima i tih 3 ks u tom rasponu okretaja mi ne znače ništa. Tako da kad povučeš gas do kraja je optimalno za oranje i ne treba gledati okretomjer....hvala za slike...
To je sve kaj ti treba jedino kod tebe treba sad još jedna redukcija radi bušenja poklopca.
Između ove sonde na slici i redukcije koja je gore zašarafljena bi trebal biti konus i tu bi trebalo brtviti.
A da nije kod tebe čep na imbus pa da nisi dobro videl?
A kaj ti misliš s njim samo orati ili svaki put za oranje skidati broj okretaja, a transport ga podizati?
Računaj s tim da broj okretaja na praznom hodu i pod različitim opterečenjima (čitaj različitom dubinom oranja i različitim vrstama tla) nije isti
Pa treba ti još jedna redukcija koju buš zavaril za poklopac.ne razumijem to oko redukcije sta hoces da mi kazes. sta znaci britviti?
Između sonde i redukcije će ti puštati...A da se postavi ona čahura kao što je za centralno grijanje, zatvorenog tipa? Samo uguraš unutra sondu i to je to.....ne razumijem to oko redukcije sta hoces da mi kazes. sta znaci britviti?
Ti najbolje znaš, ali onda ti je u tom slučaju jednostavnije napraviti neki graničnik koji učvrstiš na polugu gasa (tam na boš pumpi) i kad ga trebaš ubaciš, a kad netrebaš izvadiš. Par sekundi posla, a i nemaš brige da ga kod vračanja na veči broj okretaja ne nafrkneš prevečTreba mi za orati, frezati, rad sa malčerom....za transport mi ne treba...koristim 533 jer je registriran. Ionako za opet podići okretaje je 2 min posla...
Između sonde i redukcije će ti puštati...A da se postavi ona čahura kao što je za centralno grijanje, zatvorenog tipa? Samo uguraš unutra sondu i to je to.....
Skineš onaj poklpac na njoj (ona dva šarafiča na šarafciger) i točiš u nju motorno ulje dok na prelivnu cijev nejde čista nafta.ma siguran sam da nema ali sutra cu jos bolje da pogledam i uzet cu sarafciger i njime malo izgrebati to mjesto gdje je saraf mozda ga je zalijepila prljavstinja pa mozda je ravan sa glavom, ali to cu sutra da pregledam.
a nesto me strah to busiti da se sta ne sjebe i ode glava jebemu belaj.
imam jos jedno pitanje.
nesto spominjete podmazivanje bospumpe ja to nisam radio do sad kako se to radi.
Hvala vam puno sto se trudite da mi pomognete u ovom mom belaju.
Možda će izaći čisto motorno ulje :drinkers:Skineš onaj poklpac na njoj i točiš u nju motorno ulje dok na prelivnu cijev nejde čista nafta.:lol: