kaj nije za kranjeg kupca bolja da su drva sitnije iskala ?..naravno ako nisu slagana poprek ?
Mi smo uvijek imali vise vrsta drva na lageru, govorim o debljini na koju su kalana a vrsta drva uvijek se odvajala grab i bukva kao jedna vrsta a hrast i ostala druga vrsta,,,
Buduci da smo snabdijevali dosta starackih domacinstava za njih smo obicno i ciljano kalali na sitnije i gledali da tu ne stavljamo kvrge jer su one bile pozeljne kod onih za centralno i da su sto debljeg promjera,,,
U radu sa drvima najbitnije je povjerenje između onoga koji prodaje i onoga koji kupuje,,,
@mranderson me pitao zasto sebe nazivam svercerom, a kako nazvati nekoga tko kupi neki proizvod i preproda ga a bez da na razliku u cijeni plati porez,,,
e sad nekad (kad je sumarija izrađivala metrazu) smo znali zakupiti cijeli lager (citaj od 500 metara pa na vise, nekad i preko 1000) i to smo po potrebi odvozili kod musterija, gotovo nikad mi lugar nije dolazio kako bi izmjerio koliko trebam natovariti, on bi samo napisao papire a ostalo nama prepustao na povjerenje,,,
Kad se izvezlo sve sa lagera obicno se radila festa za sve, nikad nam nije falilo a nikad nismo bili prisiljeni krasti ali nismo ni vozili obrv mjere,,,
E sad ako sam ja dobro skuzio @mranderson ocekuje bas tu nadmjeru za sebe, zasto je zapravo sumarija imala nadmjeru?
buduci da se drva ne mogu u kratkom roku izvesti niti prodati a s vremenom se posuse kako lugar nebi morao varati za kolicinu koja se posusila stavljala se ta nadmjera koja je pokrivala taj manjak,,,
Bas bi volio vidjeti svakoga tko bi kupio lager od 500 i vise metara i tko bi davao tu nadmjeru, taj sigurno nebi dugo poslovao jer zacas bi bio u minusu,,,
Prijedlog za kolegu @mrandersona i ostatak ekipe koji se smatraju ostecenima,,,
zabijte siljak u zemlju da vise iznad tocno metar i drugi na duzinu koliko drva kupujetea svercer kad dopelja neka popuni na metar visine, ako ima manjka neka doveze a visak neka si vozi,,,
Samo da se ne iznenadite,,,,