Bok svima,
sagradio sam ovog ljeta kokosinjac od OSB ploca.
Na podu je neka plasticna podloga koja se pokazala odlicnom za ciscenje.
Nabavljao sam kokice u više tura.
Početkom ljeta nesivost mi je krenula od 6, pa 12 da bi dobivao 16-18 jaja dnevno.
Unatrag tri tjedna nesivost je počela padati tako da je sada na 5-6 jaja. (Nese 20 kokoši, plus možda je koja mlada prenijela).
Problem.
Izgleda da sam u zadnjoj turi kad sam kupio nekoliko mladih kokoši (domaćih) na placu u VG dofurao i tekuti.Prvo mi je pred tjedan dana uginula jedna mlada, nesilice su ju skljucale po glavi.Rekoh ok, ajde nisu ju prihvatile.
Jučer mi je uginula još jedna i skužim na ruci dvije tekuti.
Krenuo sam malo bolje pregledavat kokoši i skužim da jedna starija ima pojedeno perje pri na početku krila, znači na dijelu koje dodiruje trup.
Druga starija ima isto tak samo dosta jače, ima dosta gole kože koja se čak vidi ako se odozgo s metra visine pogleda.
Danas skužim da mi jedna mlada zaklapa jedno oko i vidim kao tri suzice u oku i nekako je bezvoljna.
Sjetio sam se da su susjedine kokoši imale slične simptome prije tri tjedna.
Njene i moje dijeli žičana ograda pa pretpostavljam da je moguće da se neka bolest prenjela na moje.
Uglavnom, čitajući vaše savjete sinoć navečer sam neo pitroidom našpricao kokoši po njima i ispod krila. Danas preko dana sam sve pomeo i kokošinjac naprašio neo pitroidom.
Budući da imam i orahovog lišća poštrajio sam kokošinjac tim lišćem.
Kupio sam Geomycin i dodao u prehranu.
Kako skužiti jel ima manje tekuti? Ja sam na ruci skužio samo dvije, druge nisam vidio.
Nemojte se smijati ali sinoć sam UV lampom pregledavao kokošinjac i nisam skužio nikakvo migoljenje.
Što dalje? Kupit antibiotik, koji? Eritromicin i davat svim kokošima?
Koja je fora kod tog orahovog lišć, ostavit ga cijelo vrijeme ili ostavit par dana pa ga onda izbacit van? Vidim da je netkonapisao da ga je topio u hladnoj vodi? Zašto? Za ponovnu upotrebu?
Budući da se hvali byemist mislio sam i njega kupit pa za koji dan pošpricat.
Hvala na savjetima!