Ne vjerujem da omekšivač djeluje (nisam probala) , nego VARIKINA (probala) . Ubija ih 100 % (klor), ali, treba ponoviti zbog onih koje nisu izašle.Ocisti kokosinjac i u sumrak je najbolje preprskati, sacekati da pane mrak jer tada izlaze iz pukotina letava i zidova i preprskati naftom sa svih strana pogotovo sa dodje strane sletve. Kokosima stavi vani nekolike letve da prenoce a kokosinjac zatvori tu noc kad prepskas, sjutri dan uzmi letve dje su vani spavale i vidi na njima ima li crvenih grinja. Ako nadjete Taktik ili Beymint tako nekako se zove preparat, napravi rastvor i okupaj kokosi samo pazi glavu da ih ne potrujes. Ovo sve ponovi za 7 dana a posle toga lampicom prati da li ih ima dje po letvama dje leze ako ima ta mjesta preprskati naftom. Probao sam i razblazenim omeksivacem od robe ali ne znam koliko je djelotvorno, probajte i vi!!!
Upravo sam jednu tu bubicu nasla na sebi na vratu!
upomoc! Sta ako su tekuti presli na nas ljude? Kako ih se rijesiti???
Kako djeluje to sa orahovim liscem , samo suho ili?Kad primijetim da se koke "trijebe" (nekaj traže med perjem) bacim u kokošinjac (2x1 m) par šaka suhog orahovog lišća. Stanje se popravi i traje neko vrijeme, a onda ponovim. Ove godine malo više šparam s lišćem jer trošim pretprošlogogišnjeg. Prošlu jesen je bilo jako vjetrovito kad je otpadalo i nije bilo kaj za nazubljati.
Kokoši s tekutima, kak i mi s korona virusom.