• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Problem tekuti

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Mi na jesen skupimo suho za cijelu godinu. Sa zelenim nisam probal.
 

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
144
A imam ga ja ali kako to funkcionira ubacim i tekut se skuplja na to ili tjera nisam skuzio, kod mene je kamena kuca zemljani pod imam dva kokosinjca u ovome sa pilicima san na proljeće ubacio slamu tamo je sve puno telutki i na njima a na kokama nema nista ovamo je cist ,a sad je doslo vrijeme da svojim koke i pilice i strah me da nebi i ovamo prenijele ..ima li neko savijet?
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Na znam kak funkcionira to s orahovim lišćem. S obzirom na to da orahovo lišće sadrži neke otrovne supstance, pretpostavljam da, ili ugibaju ili ih rastjera. To nije način za potpuno eliminiranje tekuti, ali je dobar za držati ih na nekoj količini koja ne dela previše štete.
 

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
144
Hvala ti, ma na sto sam muka zato su mi pilici slabo napredovali dok su bili kod kuce ko iz vode rasli sa mjesec ih premjestio gdje je ocito bilo tekuti i bas slabo napredovali😟 sad su im 4 mjseca kasno sam otkrio da imaju tekuti sta je tu je..mozda je glupo pitanje jel smijem jest zaraznu perad tu sa tekuti?
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Talijanka

Član
Tu od
26 Sij 2020
Poruka
108
Ako ne smijes daj ih meni 😀 kuvaj i jedi a dr put prve preprskaj objekat etiolom i bejmitom i nema tekuti
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,918
Gdje ima za kupit u HR etiol i tko ga proizvodi. Prije par godina sam ga zadnji put vidio kad ga je jedan prosvercao preko granice. Svakom malo i ode bocica.
 

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
144
A svatio sam u cemu je bio najveci problem , u kartonu imao sam dosta kartona gdje leze i nose jaja sve je to bilo puno tekuti, izbacio sam sav karton i valjda bude ok jer ja nemam drveni kokosinjc sve je od kamena tako da mislim da jer taj karton sve zeznuo, mislim svjestan sam ih se nisam skroz rjesio ali izbacivanjem tog kartona a bilo ga je od par kutija barem smanjio dosta 😬 a ubaci cu i orahovo lisce takoder.
I znam da nije pitanje uza ovu temu ali imam pilice domace krzljavi to nema kilo a hrane im dajem puno samo ne dajem galofak kako da ih utovim malo ima neko savijet?
 

iko1

Novi član
Tu od
27 Stu 2019
Poruka
13
Imam problem sa kokama. Jedna drugoj kljucaju perje, pa ih je pola golo. Zašto se to događa? Nedostaje li im nešto u hrani? Još je zima, a one gole. Morati ću im sašiti kapute.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Jučer sam jednu moral odvojiti jer su je skljukale do krvi, a onda ne znaju stati. :(
 

TRex

Novi član
Tu od
21 Stu 2014
Poruka
17
Zanima me neko efikasno sredstvo za rjesavanje tekuti u kokosinjcu. Nasao sa nesto od krke pa naznam koliko je sto djelotvorno? Pozdrav.
Pozdrav!
Prije 15-ak god. sam u kokošinjcu imao isti problem, nisam uspio špricanjem ništa postići (stalno su se vraćali) sve dok nisam poslušao starce i okrečio kokošinjac iznutra sa gašenim vapnom (ima ga u plastičnim vrećama za kupiti u svakoj trgovini sa građevinskim materijalom, već smješan sa vodom). Nakon toga sam sa nekim insekticidom još par puta pošpricao koke i potamanio sam sve tekutove. Još sam 2-3 puta okrečio kokošinjac (jednom godišnje) i više se nikad nisu pojavili. Kokošinjac je bio drveni.
 

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,504
Jučer su još jednu sredile. Danas su te dvije na starom mjestu, a ostale sam preselil na veći prostor u voćnjak gde ima i malo trave. Nadam se da bu bolje.
 

iko1

Novi član
Tu od
27 Stu 2019
Poruka
13
Mozda su u malom prostoru pa se ganjaju ili ih pijetao perusa
Možda imate pravo. Ove zime je bilo nekoliko dana temperatura ispod 0, a puhala je jaka bura pa ih nismo puštali vani. Prostor u kojem stoje primjeren je samo za noćenje i kratak boravak. I pijetao ih je također očerupao svojim pandžama, ali to je bilo malo na leđima.
Sad im slijedi po svakom vremenu puštanje vani.
 

fazlabih

Novi član
Tu od
29 Tra 2021
Poruka
29
Ima li tekuti. Kako je stanje kod vas...
Ma havarija. Već treci put ove godine bijem bitku sa njima. Još mi zidani objekat. Zavuku se u krov. Nema koju metodu nisam upotrebio. Al slabo pomaze, bude dobro malo i opet isto da ih prospe neko
 

benjamin3

Član
Tu od
29 Lip 2020
Poruka
69
Da li je netko probao dijatomejsku zemlju protiv tekuta? Prošle godine smo imali puno poblema sa njima, pa sada gledam da preventivno već pošpricam ili zaprašim sa nečim.

Naletio sam na ovo: InsectoSec® 2 kg

Piše da je eko pripravak i ne škodi kokama, a tekuti to prenesu i onda krepaju od toga. Pokušao bi poprašiti kokošinjce sa time, a budem usput i orahovog lišće bacao tokom cijele godine i imam 2 mjesta gdje pepel stavljamo pa nek se valjaju u tome, 100 načina probati samo da nema sranja kao prošle godine :confused:
 

Svijetla

Novi član
Tu od
9 Velj 2022
Poruka
5
Najjeftinije i ekološki.. čista priroda, Dijatomejska zemlja.
Gdje kupiti, ja sam nabavljala ali ta stranica izgleda ne radi vise, hitno mi treba, hvala
 

Najnoviji postovi

Na vrh