gladhr2
Aktivni član
- Tu od
- 17 Velj 2019
- Poruka
- 287
Pozdrav svima već neko vrijeme sam na forumu i muku mučim s prikolicom koju sam kupio iz Slovenije, prikolica WOZ Anhanger A80 model od 8 tona ukupne nosivosti, sama prikolica ima dvije tone.. traktor je 230ks od cca 9 tona, ne osjeti je, osovina na prikolici je pomjerena previše naprijed prema traktoru, ne znam da li zato jer na njoj tvornički postoji kuka za drugu prikolicu ili zašto?! Uglavnom dogodilo se to da mi je guma dva puta otišla, jednom eksplodirala pri prijevozu pijeska, nije bio pretovaren ali možda je bilo 6 tona, a drugi put je guma kao odlijepila se s felge uglavnom izgleda mi čitava. U oba slučaja felga se iskrivila sva i po tom sam zaključio da je to sve ukupno skup sport (prvi put je garancija bila priznata, drugi put nisam ni pokušavao jer sam tad bio bez prikolice skoro dva mjeseca dok sam se naganjao za garanciju, a drugi slučaj je bio lijevi kotač u blagoj rupi na putu i bilo je oštrog kamenja pa je možda zato odlijepila se podmotala ili sta već..
Kakvo vi imate iskustvo s takvim gumama 400 60 15.5? Kako podnose teret?
Da li je problem u toj osovini?
sad sam kupio 4 kamionske gume s felgama 235 75 17.5 nosivosti atestirane na 2 tone po gumi pri 120km/h, i morao sam raditi neke podloške da bi kotač bio odmaknut od prikolice skoro centimetar, i kupio nove šarafe u ponedjeljak ću to sve kompletirati da probam i nadam se da ću si ovako rješiti nastale probleme..
Kakvo vi imate iskustvo s takvim gumama 400 60 15.5? Kako podnose teret?
Da li je problem u toj osovini?
sad sam kupio 4 kamionske gume s felgama 235 75 17.5 nosivosti atestirane na 2 tone po gumi pri 120km/h, i morao sam raditi neke podloške da bi kotač bio odmaknut od prikolice skoro centimetar, i kupio nove šarafe u ponedjeljak ću to sve kompletirati da probam i nadam se da ću si ovako rješiti nastale probleme..