• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prodaja trupaca

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,599
.? Zakaj bi svi to prodali? U čemu je štos? Ne kužim? Kaj bi prodaval ak sam ga za drva zrušil? Da kurim snjim. Znači drugi bi se bogatili na nama? Sad je bil jedan pajdaš sa velikim šublerom kod mene kaje to malo premeril, i ponudil mi za kubik 260€
Pitao si zašo su ti svi to rekli za prodaju.
Ti odlučuješ i to je to. Pravi domaćin i gazda sigurnoi bio promišljeno sagledao situaciju.

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
862
Video od ove godine.
Taj momak je tu jako popularan, pogotovo među klincima, inače se bavi navigacijama, a puno snima promo video materiale. Ima na sajmu štand sa majicama, kapama itd. i tamo su uvijek redovi roditelja sa decom,kojima moraju kupit bar nešto.

Matko38

Novi član
Tu od
20 Pro 2024
Poruka
1
Pozdrav, trebao bih savjet.

Imam (sve legalno) malu sumu u turopolju, ima nekih 18 hrastova.

Imam ponudu kupca za hrast, nudi mi 200 eura po kubiku (za trupac) + 25 eura ostatak (za ogrijev). On placa rusenje, odvoz i dozvole .

Dosta su visoki hrastovi, mozda po 10 metara.. fi trupca je u prosjeku 45 cm.

E sad, kupac je racunao trupac po 200 eura samo do prvih vecih grana ili mjesta gdje drvo krivuda, znaci samo ono sta se moze dobiti ravan trupac za pilanu, a sve ostalo za ogrjev.. prosjek cca 4.5 metara visine, po njegovom proracunu.

Kako vam se čini ponuda? Nije neka super cifra sve skupa, mozda 2500 eura.. nisam lud za prodajom, ali opet me strah da se drva ne razbole/sruste sto vec.. neki hrastovi vec imaju polomljene/trule grane u krosnji, neka drva su se vec srušila (grabovi cini mi se).. nemam pojma koliko mogu jos pozivjeti.. stara su cca 70 godina.. odokativno.. mozda i vise.

Hvala svima.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,770
ako imaš čisto vlasništvo na čestici, najbolje je da sam odradiš sve vezano uz doznaku i kubiciranje (šumarska savjetodavna služba i Hrvatske šume, ili neki samostalni inžinjer šumarstva koji ima čekić za doznaku...treća strana izračuna kubikažu i odredi klase, i tu onda nema mjesta za prevaru...inače, teško da bi na 18 komada 70 godišnjih hrastova bilo samo 2500 eura u lovi...neš mi tu ne štima u izračunu (200 eura kubik x 18 (recimo da ima kubik po korjenu, a trebalo bi biti i više) je 1000 eura više + drva.

turke

Aktivni član
Tu od
8 Pro 2014
Poruka
106
Pak je kubik hrasta od 300 do 700€ . Rušenje i zvlacenje je 30€ po kubiku

ako imaš čisto vlasništvo na čestici, najbolje je da sam odradiš sve vezano uz doznaku i kubiciranje (šumarska savjetodavna služba i Hrvatske šume, ili neki samostalni inžinjer šumarstva koji ima čekić za doznaku...treća strana izračuna kubikažu i odredi klase, i tu onda nema mjesta za prevaru...inače, teško da bi na 18 komada 70 godišnjih hrastova bilo samo 2500 eura u lovi...neš mi tu ne štima u izračunu (200 eura kubik x 18 (recimo da ima kubik po korjenu, a trebalo bi biti i više) je 1000 eura više + drva.
To mu sve i šumarije napravi i tak je na kraju najbolje . ili neki privatnik . A dok kupci sami mjere kubikaža većinom prevare po par kubika na kraju .

MarkoD

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2023
Poruka
163
Uff pa to je malo,ne malo,nego kriminalna ponuda.
Moj tata je prije par godina(dok su kune bile) prodao hrasta za 2800kn(to je malo manje od 400€) i to su oni sve odrađivali,a i tada su cijene bile drugačije. Tako da danas ovih 200€ je bezobrazna ponuda.
Ja kažem,ili nađi boljeg kupca ili se strpi.

Najnoviji postovi

Na vrh