• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,599
Nemože se kuruzovina namotati, niti čičoka niti kamilica. Ali kad se malčira ostruga onda ona se namota. Pogotovo kad se oko stabala recimo i voćnjaku pokosi i stavi na hrpu i kad na to naiđeš 100 ih prođeš jedna napravi ***** od rada. Takođe kad se malčira bujad pomiješana sa ostrugom.
Prve izrade su bile takve a onda sam morao rešavati neželjene posledice. Ako se to tebi desi ti ćeš popraviti, ja kad prodam nesmije se to dešavati.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
864
Vise što gledam ovaj strugač, više mi se čini, da jeste majstor,koj ga sastavljao na lageru kod Jager tgovine, stavijo naopako. Ako pogledate zadnju sliko, je stavljen bijo kontra. Znači kontra od prve slike ovdi.Sad sam ga okrenuo malo iz radoznalosti.i vidi vraga. Sad je na idealni poziciji,da odpilava. Ak je kontra on samo odgurava travo i zemljo. A još i to, da je štelovan tako na prvi slici na 3 mm točno, možda 2. Druga slika je,kad je demontiran. Zazor između vrat i valjka je nekdi 12,13mm. Siguran sam, da i ova vrata možedu odraditi sve same, il inače da kažem onoliko, kao je prije opravil kontra okrenuti čistač na sliki 3. E a sad budi pametan...
Šaljeno sa mog Tapatak:):):)

Prilozi

• 20241220_151555.jpg
    20241220_151555.jpg
    29.8 KB · Pregleda: 35
  • 20241220_151834.jpg
    20241220_151834.jpg
    31.8 KB · Pregleda: 36
  • 20241025_162648.jpg
    20241025_162648.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 36

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
153
Kako je na prvoj slici tako je orginal postavljen na INO-brezice. Samo kaj je kod njega tocno na sredini valjka. Meni se nikad nije valjak zaštopal

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
864
MAlo sem goglal. Očitno je majstor namontirao pravo po navodilima proizvođača. VSi imadu montirano tako kako je na zadnji sliki i kako je došao do mene. Znači ovaj Šarktiman montira kontra ove čistače kao INO. Več na oko mi je logičnije, da je INO montirao to bolje. A imao sam i nekada TFZ 160 INO i nije se baš nešto šopao. Prvo budem pokušao bez čistača. Ako se mi ne bude šopalo bez čistača kao kaže slika 2, onda budem namontirao naopako ko je inače original ,po slici 1 kao ima INO.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,676
@reider,

vrata na tvojem malčeru potpuno zatvore izlaz iznad valjka. Probaj raditi bez njih. Ako ne usitnjava dovoljno, doradi vrata da ih možeš otvoriti onoliko koliko želiš.

Na mojem je originalni strugač iz HOP L30*30*3 i bil je okrenut kao na prvoj sliki. Njegov položaj je bil takav da se između gornjeg kraka vinkla i valjka toliko naštopalo da je bila muka ježova to očistiti.
Čini mi se da sam tebi, pred dosta godina, slal ovu sliku:

Za dobar rad čistača je jako važno koliki je promjer valjka. Premali promjer daje premalo okretni moment i valjak se prestane vrtjeti čim strugač treba skinuti malo veću količinu.

reider

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2012
Poruka
864
Doduše istočnjaci nešto odkrivaju toplu vodu koliko vidim. Sve naprave, samo prav ne. Naravno da je druga tvoja slika prav, al treča najbolja opcija. A da napravim ja kao proizvođać 10cm valjak i postavim strugač sa slike tvoje 1, onda moram biti na drogama. Dal se stide bar prekopirati po zapadnjacima il nesmijedu .
Vrata jesam skinuo odmah prije sam počeo raditi sa njim, al dogodilo se, da se od suhe trave prašina dizala tamo van i sve bilo u prašini od mulčera do traktora. Odmah ga vratijo nazad istovremeno, kad popravljao odsijeknuto crijevo(znači poslije jednog prolaska po travnjaku). Poanta bila da kod otvora nije ljetijelo ništa ozbiljnog osim prašine, jer kao sam več kazao šasija malčera napravena je ,da previše straga zasukana je na dole i tako pada malčirano izpred valjak. Nikako preko njega van. TAko da nema veze,da napravim pante na vrata. Valjak mu je 130 il 150. KAd bi postavijo nazad čistač po moji sliki broj 1 onda bi mi se čini ne bilo više problema. Al još uvik najbolje je kako ima sasvim straga postavljeno INO.
Na kraju za mojeg malo rada sve je dobro, pa maka ga ni nema namiještenog:).

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,298
Vidil sam taj Shaktiman da prodaju.. Jel je to k cemu? Ja gledam neki 2.20m da kupim

Najnoviji postovi

Na vrh