• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Zvao sam ministarstvo vezano za mjere 6.3 i mjeru 11. Mjera 6.3 će ići u travnju, po FADN-u uvjet od 1000-8000e, potpora u iznosu od 3000-15000e, ići će u iznosu do 100%, nikakvih uvjeta neće bit (mladi, eko). Financirat će se sve prema skraćenom poslovnom planu, životinje, strojevi, oprema, sadnice...
Nisam pitao kada će ići mjera 11. To će biti plaćanja po ha, za ekološku poljoprivredu, za one koji su eko i one u prijelaznom razdoblju, isplaćivat će se od 250 - 800e po ha godišnje.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Jebote po takvom na milijon kuna moras njima dati tristo tisuca pa onda se neislati iti na ruralni...pitaj jos jedanput ide vjerovatno 3% i jos 2 % to je sto posto jer sam se i ja raspitival

Posljednje uređivanje:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,134
Kako 300k ?

aa vidim da je ovaj napisao 30%..

hah, ma 2-3% je max.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Nekaj ti tu ne štima . Znači ako želiš uložiti 200 tisuća eura u investiciju, po tvojem bi konzultantu morao dati 30%, to znači 60 tisuća eura ???

Ma nema to veze s mozgom, pa tko bi dao 60.000 eura na lijepe oči s mogućnosti da popuši dobitak, to ko da uložim tu lovu na kladionici na jedan par recimo Barcelonu i oni spuše doma od Malage kao što je bilo prije par kola. Hoću reći priča je ono da ćeš 80-90 posto dobiti pa se dogodi onih 10 posto i ne dobiješ.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Zvao sam ministarstvo vezano za mjere 6.3 i mjeru 11. Mjera 6.3 će ići u travnju, po FADN-u uvjet od 1000-8000e, potpora u iznosu od 3000-15000e, ići će u iznosu do 100%, nikakvih uvjeta neće bit (mladi, eko). Financirat će se sve prema skraćenom poslovnom planu, životinje, strojevi, oprema, sadnice...
Nisam pitao kada će ići mjera 11. To će biti plaćanja po ha, za ekološku poljoprivredu, za one koji su eko i one u prijelaznom razdoblju, isplaćivat će se od 250 - 800e po ha godišnje.

Što ti znači ovaj po FADN-u uvjet 1000 do 8000 eura?

I jel ova mjera 6.2 ulaganje u turizam već aktualna ili će i ona u travnju?

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Jučer sam bio na predavanju za mjere 4.1. i 4.2. te je bilo riječi i o mjeri 6 koja je namjenjena za poljoprivrednike koji kreču od nule. Znači nemoraš imat ništa na sebi od zemlje,strojeva,stoke niti bilo šta,nemoraš imat ni radnoga staža,samo je uvjet da otvoriš novi opg. Dobiješ max. 70 000€ i za to kupiš šta hočeš od strojeva mogu bit i rabljeni,možeš izgradit štalu,ili kupit zemlju. Samo moraš imat dobroga konzultanta koji će ti dobro sastavit zahtjev,a ok uzima novca kolko se dogovorite,na manje iznose uzme manje novaca a na veče iznose više novca i plus 3-4% na ukupni iznos. Koliko sam shvatio uvjet je da imaš neku poljoprivrednu struku,fakultet,sss poljoprivrednu ili večernju školu poljoprivrednu i nije bitno dali za pčelara,ratara ili nešto treće. Možeš imat školu za pčelara a želiš se bavit ratarstvom to prolazi.
Ta mjera još nije do kraja razrađena i nezna se kad će točno krenut,najvjerovatnije nagodinu.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Što ti znači ovaj po FADN-u uvjet 1000 do 8000 eura?

Bilo je već govora o FADN kalkulatoru, samo progooglaj. Po njemu računaš veličinu gospodarstva. Za mjere 4 je bio uvjet preko 8000e i iznimno za nešto 6000e.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Bilo je već govora o FADN kalkulatoru, samo progooglaj. Po njemu računaš veličinu gospodarstva. Za mjere 4 je bio uvjet preko 8000e i iznimno za nešto 6000e.

Dakle mora biti više od 1000 eura, nadam se tu kod 6.3 podmjere neće komplicirat i da ćemo moći to sami sastaviti, a jel si možda pitao jel strojevi moraju biti novi obzirom da nije neka lova u igri?

krunich2103

Član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
259
@Zetorproxima90 Mislim da ipak nije tak. Moj kum se javio na natječaj i uzet će strojeva za cca 800tk.(traktor, pluge i špricu). Konzultant ga je koštao 12tk i 2% ak prođe na natjecaju.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Sve ti ovisi kod kojega konzultanta je išao,ako se ide kod privatnika onda će te oderat,a ako ideš kod nekog koji radi za državu onda ćeš proč jeftinije. Rekao nam čovjek na prezentaciji da ovi privatnici su se pobunili da im ovi ruše cijenu,tako da cijene svima idu gore.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Da mislim da je to privatnik sto nam je tražio 30% za ulaganje od 8000€. Al još ćemo se raspitati kod drugih konzultanta.

djelac

Član
Tu od
9 Tra 2009
Poruka
530
Kolega nej se srditi al jednostavno nebrem verovati da neko trazi toliko ...o mi je van svake pameti...jebote 50% dobis od europske unije i disi onda ...neznam mislim da ste krivo culi...meni je najskuplji konzultatn rekel 5% bez racuna bez icega od investicije...po tvojem niko nebi onda isel u to jer za konzultanta moras imat svoje novce

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Tako su mi rekli moji jer su se oni raspitivali.. uglavnom pitacu ih detaljnije pa napišem tu.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Pa jel ovi iz Ministarstva ne bi mogli dati ljude da nam riješe te papire, ionako ništa ne rade.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Rapitali smo se i za drugog konzultanta i kod njega je 2%. Danas smo trebali imati sastanak, ali odgođen je..

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Dakle mora biti više od 1000 eura, nadam se tu kod 6.3 podmjere neće komplicirat i da ćemo moći to sami sastaviti, a jel si možda pitao jel strojevi moraju biti novi obzirom da nije neka lova u igri?

Nisam pitao jel strojevi moraju biti novi.

zumbul

Član
Tu od
9 Velj 2015
Poruka
90
Mišljenja sam da nije fer što se potiče samo kupnja novih strojeva ,mogli su spustiti malo kriterije pa dati ljudima i nepovratne pare za kupnju polovne mehanizacije i to ne starije od npr 5 godina za mehanizaciju i 10g za traktore i kombajne i naravno ne mora taj iznos biti kao za nove ali neka su i upola manje pomoglo bi onim ljudima koji ne mogu da kupe novu ali zato mogu dobru i jeftiniju polovnu koja također može da posluži dobro tok taj opg nestane na malo bolje noge da si može kupiti novo .

Ovako po meni pravimo dodatni pritisak na ionako već mali broj onih koji pozitivno posluju da se zadužuju ,što naravno može biti a i ne mora pozitivno ,a diskriminiramo ove druge koji trenutno nisu možda u mogućnosti da budu u tom društvu ,kao ni početnici .

Pogotovo je problem s ljudima početnicima ,protiv njih je sve ,imaju dobru ideju imaju volju ali nemaju adekvatnu i realnu podršku ni od države ni od banaka a ako i imaju onda se kreditiraju i daju im se nepovratna sredstva samo novo ,što po meni nekada nije dobro ,jer vjerujem da se neki poslovi mogu s rabljenom i upola manje vrijednom opremom isto tako mogu postići dobri rezultati ili pak ne mogu?

Pa eto što vi mislite o tome ?

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh