• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Ali Poljaci imaju dobro razrađenu šemu, i to sve po zakonu. Bilo je prije oko mjesec i pol rasprava u vezi sa Poljskim traktorskim špricama i link na firmu koja ih prodaje. Između ostalih poveznica na linku kao što su adresa, proizvodi i sl. je i poveznica na fond rurarnog razvoja, tako da po mojem, čim ti dođeš nešto kupiti od strojeva oni ti odmah pokušavaju srediti povrat iz EU fondova. Za razliku od njih, koji idu naj vjerojatnije na varijantu prodati čim više strojeva po povoljnoj cijeni, naši trgovci odmah dižu cijene i pokušavaju "očerupati" naivne mušterije, to jest nas.

motohod

Član
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
780
Koliko vidim po oglasima naveliko se traže serviseri. Znači, očekuje se dobra prodaja.
No nikad više neće dostići one brojke iz 2006. - 2009. :icon_fU:

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Ja se nadam da ce pasti cijene rabljenih,to me jedino "drzi".
a bome ovi konzultanti lijepe pare deru i ruku na srce ja mislim da si sam mozes napraviti jednako kvalitetan program za sudjelovanje..

Ja isto mislim da će pasti cijene rabljenih, pa već sad ako dobiješ 50 % ispada jeftiniji novi od polovnog, a tu je i PDV

A ovo da si sam možeš napraviti program, to teško. Ja sam pokušao, to je toliko komplicirano i toliko puno ima dokumenata, tablica, formula, užas.
Čak mi je rekla žena iz savjetodavne koja je sama sebi isto htjela pisati da je odustala jer je prekomplicirano
Po mojoj procjeni sigurno mjesec dana pisanja svaki dan po 3-4 sata dnevno ako sve znaš...

zumbul

Član
Tu od
9 Velj 2015
Poruka
90
Koliko vidim po oglasima naveliko se traže serviseri. Znači, očekuje se dobra prodaja.
No nikad više neće dostići one brojke iz 2006. - 2009. :icon_fU:

neće možda u prodaji ali hoće u propadanju ,ima da za dvije tri godine bude propalih i blokiranih ajme ,treba čovjek dva tri puta da razmisli prije negoli se odluči na smrtnu kaznu.:icon_hang:

Sad navalili na ove mlade samo im nude daju šakom i kapom a poslije ima da mu kuka majka.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma bude ih puno pa sve je loše ne da se raditi prodati.
I sad kao fol nude novce ne daju ništo se sve bude platilo.
I jamčilo biće oduzetih blokiranih.
To je njima interes bolje pomalo pa sigurno nego preko noći na dug.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
Pa što je to doktorat, što se ima toliko pisati?

http://www.apprrr.hr/ruralni-razvoj-1022.aspx evo ovdje ti je vodić za upis u evidenciju korisnika ruralnog razvoja. Kad to skineš vidit ćeš kako da se upišeš ( moraš imat skener jer treba očitavat neke dokumente, osobna i sl.)

Kad se upišeš i daju ti šifru možeš krenit s popunjavanjem

A ovdje se može dobiti uvid u to koliko je komplicirano, samo probajte pročitat sve ove dokumente dolje http://www.apprrr.hr/mjera-4---ulaganja-u-fizicku-imovinu-1040.aspx

I da odma su me upozorili Ovdje nema dopunjavanja kao u IPARDu, ako nešto zezneš ili ti bilo šta fali neće te uopće razmatrat i čak ako sam dobro shvatio nesmiješ se više prijaviti u idućem krugu za taj isti projekt

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Čekaj pa to je u tom slučaju posloženo u korist nekog drugog, a ne nas seljaka, meni ti uvjeti na to sliče.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
ako nema dopunjavanja,tko kaze da ce ti oni koji izradjuju projekt napraviti projekt kako se i spada,a za to ce ti uzeti i lovu...i to dobru lovu..svaka cast vama koji se upustate u to,bojim se da ce biti puno razocaranih ljudi,i na kraju krajeva "oderanih"!

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Ja ću probati za ovu podmjeru 6.3 sam nešto sastaviti pa što bude, bar neću plakat za onim što sam dao konzultantima.

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
248
ako nema dopunjavanja,tko kaze da ce ti oni koji izradjuju projekt napraviti projekt kako se i spada,a za to ce ti uzeti i lovu...i to dobru lovu..svaka cast vama koji se upustate u to,bojim se da ce biti puno razocaranih ljudi,i na kraju krajeva "oderanih"!

Pa kolko sam se ja raspitivo otprilike oko 15 tis kn ti uzmu kvalitetni konzultanti u startu i to im ostaje bez obzira proso ti ili ne. Neki uzimaju i 5 tis.al ti ugl.nemaju neke rezultate iza sebe... i onda ako prodes placas im jos 2-5% od ukupne vrijednosti projekta,ovisi o puno toga.

A ja sam se stalno pito zasto nijedna skoro clanica nije iskoristila sve novce iz tih mjera,ugl.pola propadne, kako sam se poceo informirat sad mi je jasnije.
Ja sam jos na vagi ici u to ili ne...ali u 2.krugu,jasno

bobi10

Novi član
Tu od
4 Ožu 2015
Poruka
9
Pa kolko sam se ja raspitivo otprilike oko 15 tis kn ti uzmu kvalitetni konzultanti u startu i to im ostaje bez obzira proso ti ili ne. Neki uzimaju i 5 tis.al ti ugl.nemaju neke rezultate iza sebe... i onda ako prodes placas im jos 2-5% od ukupne vrijednosti projekta,ovisi o puno toga.

A ja sam se stalno pito zasto nijedna skoro clanica nije iskoristila sve novce iz tih mjera,ugl.pola propadne, kako sam se poceo informirat sad mi je jasnije.
Ja sam jos na vagi ici u to ili ne...ali u 2.krugu,jasno

A jel im tu u tih 15 000 kn uračunat i poslovni plan ili i to još moram platiti još jedno bar toliko? jer kolko su mi rekli da je i to treba imati

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
A jel im tu u tih 15 000 kn uračunat i poslovni plan ili i to još moram platiti još jedno bar toliko? jer kolko su mi rekli da je i to treba imati

Teško jer poslovni plani nije baš tako jednostavno napraviti. I PP ti treba ako ti je ulaganje veće od 200 000 kuna.
U pozivu jasno piše da je 15 % iznosa prihvatljiv trošak za konzultante, arhitekte, elaborate, geodete...

I da odma su me upozorili Ovdje nema dopunjavanja kao u IPARDu, ako nešto zezneš ili ti bilo šta fali neće te uopće razmatrat i čak ako sam dobro shvatio nesmiješ se više prijaviti u idućem krugu za taj isti projekt

Ako ti fali neki dokument naravno da te neće razmatrati, ali da ti zbog toga zabrane prijavljivanje na sljedeće raspisane pozive je glupost.
Možeš se prijavljivati koliko puta želiš. Druga stvar je želiš li plaćati konzultante.
Oni ti zbog toga ne smiju zabraniti prijavljivanje jer je to diskriminacija koju EU ne podržava. Osim ako si varao.

Kad bi ovih 900 plus prijava na mjeru 4 bilo odobreno, kompletan proračun za poljoprivredu bi otišao.

Posljednje uređivanje:

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
ovo je nesto slicno legalizaciji objekata,netko masno bere lovu,a tu ce izgleda projektanti!
nek drzava subvencionira projektante,to je pravi poticaj za poljoprivredu!

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Misliš kompletan proračun za ruralni razvoj za ovu godinu?

Ljudi su se napenalili na mjeru 4 kao da stiže armagedon. Tu je i puno više od proračuna za ruralni razvoj u jednog godini.

ovo je nesto slicno legalizaciji objekata,netko masno bere lovu,a tu ce izgleda projektanti!
nek drzava subvencionira projektante,to je pravi poticaj za poljoprivredu!

U nekim slučajevima država i subvencionira dio iznosa za izradu projektne dokumentacije. No, ako netko želi potrošiti 300 000 eura, onda si mislim da bi i trebao platiti barem 1 % za pisanje projekta, jer sve su to prihvatljivi troškovi. A ja svima kažem da si mogu pisati sami.
Bez nekog preveliko razmišljanja će se zadužiti u banci za 150 000 eura uz neku minimalnu kamatu (ali opet kamatu), a trese sve po spisku konzultantu koji mu pisanje i ispunjavanje dokumentacije želi naplatiti 15 ili 20 tisuća kuna.

Zarađivat će konzultanti to je sigurno. Meni i mojoj ekipi je propao projekt zbog bezvezne greške u proračunu. Umjesto milijun kuna pisalo je 10 milijuna. I gotovo. Čija je bila greška, moja, jer nisam dovoljno detaljno pregledao projekt. Gledao sam samo završni iznos proračuna.

Mali OT. Ja sada gledam poduzetnički impuls i gledam kako je to bilo prošle godine. Za pojedinu operaciju/mjeru/poziv je bilo recimo 480 prijava. Odobreno je 23. Prag prolaznosti je bio 80 bodova. Tih 23 odobrenih je moglo biti s bodovima od 90 do 100. A recimo moglo je biti i 90 projekata u rasponu od 90 do 100 bodova. Četvrtina boda nosi razliku hoćeš li dobiti novac ili nećeš.

I razlika od prijašnjih natječaja u ovom PI će svatko tko se prijavi a dobije pismo da je projekt odbijen u njemu pisati jasno kako je bodovan po svim kategorijama ocjenjivanja. Do sada je bilo samo broj bodova i to je to.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh