• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,002
Slazem se da tko ulaze stotine tisuce eura da mora platiti jer ipak nisu to mali iznosi,ali npr ako netko hoce 10-15 tisuca eura ulaganja,pa onda,narocito mala gospodarstva ili mladi koji ne zele ogromna zaduzivanja,puno je dati 2 tisuce eura za projekt pa jos postotak od odobrenog.
svaka cast tko ima ambicija i love za ulazak u velike projekte,ali bit rob kreditu,a nitko ti nece potpisati otkup mesa ili mlijeka po toj i toj cijeni,da si mozes financijsku strukturu poslozit.

mcmarko0204

Član
Tu od
13 Ožu 2010
Poruka
706
Napisat ću da svima bude jasno.
Ako netko traži novac unaprijed plus postotak od projekta je pljačka.
U pozivu na natječaj piše koji su prihvatljivi troškovi.
Primjer podmjera1 - Ulaganja u polj. gospodarstva.

Prihvatljiva ulaganja pod C - Opći troškovi
-usluge arhitekata, inženjera (uključujući geodete), konzultanta, studije izvedivosti, patenti i licence do 15 % vrijednosti ukupne javne potpore.

Nemojte se dati nasanjkati da vam uzimaju novce dvaput. Plaću konzultantu definirajte samo jednu. Nikakva davanja prije kao kaparu. Moj projekt je 15000 eura kao što si nave u primjeru, konzultanta plaćam 2 % vrijednosti. To je cca 2000 kuna. Platite pola iznosa unaprijed a drugu polovicu nakon što projekt bude odobren.

Sve ostalo tipa ja vam garantiram da će projekt proći, ali mi morate dati novac unaprijed su prijevara. Pa 90 posto projekata u ruralnom razvoju će proći.
Na kraju žalosna istina, od 100 posto prijavljenih projekata netko mora i popušiti. Toga morate biti svjesni.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Ja ću ići na ruralni razvoj sa mjerom 4, a uzimacu Gaspardo sijacicu 4 reda za kukuruz i krunjac za kukuruz sa trakom i puzom za prikolicu (5t/h). I minimalno ulaganje za tu mjeru je 10 000 eura. Natječaj traje do 10.4.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Imam pitanje,za vas sto uzimate mehanizaciju,di kupite bodove?.Posto to najmanje nosi bodova.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,303
Moji su bili u savjetodavnoj u Sisku i tamo su im to izračunali. Mislim da ja imam 55 bodova znači negdje na sredini sam po broju bodova.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Ako bude odobreno 90 posto zahtjeva ode proračun za mjeru 4, ostale mjere neće ni ići?

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Ma nista od toga,jel ima tko da kaze di dobio bodove?Dí se dobiju 50 i vise,pitam za mehanizaciju?

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Dobiješ bodove ako te Policija ulovi da voziš kvalitetno pijan, uz to dobiješ i uplatnicu, a izgubiš vozačku. Pa idi u savjetodavnu i neka ti izračunaju tvoje bodove.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Malo smo svi lakovjerno ušli u to sve,ja odustajem,kada sam izračunao kredu kamate,konzultante i sve drugo,hvala ne, za sada da vidim kako će pojedinci proći, ipak te mjere idu svake godine do 2020.Kako nam je krenula poljopriveda više uvozimo nego kada smo bili u EU a izvoz se uvelike smanjio.

zumbul

Član
Tu od
9 Velj 2015
Poruka
90
Kako ruralni razvoj stoji s kupovinom novih strojeva za keš ili baš mora biti kredit da bi se dobila ta nepovratna sredstva kao u slučaju kapitalnih ulaganja.

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Ako misliš na keš kao gotovinsko plaćanje - novčanice, to ne prolazi, ali plaćanje svojim sredstvima sa svog žiro računa na račun dobavljača je uredu. Plaćanje gotovinom se sigurno ne prihvaća. Ako nemaš novce na žiru odeš do banke i položiš kao pozajmicu, neznam u kojem si poreznom sistemu ili van sistema, ali žiro kao OPG moraš imati i ako napraviš pozajmicu nema problema kod porezne prijave.

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Danas sam razgovarao s jednim konzultantom i kaze on ovako..
Za poslovni plan 35 000kn, dio prije pocetka, dio kad bude gotova a ostatak po ostvarenju povrata i jos 2%od ukupnog odobrenog povrata...
Odnosno ako ti treba PP je 35T kn bez obzira jel ti projekt tezak 200 001kn ili 2MIL kn

krunich2103

Član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
259
To mi je totalno bezveze. Zkj svi konzultanti nemaju istu cijenu i voljno. Npr. moj kum je za poslovni plan "težak" cca 90t eura platio konzultantu 12t kuna i 2% ak program prođe.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Meni je bilo kakvo plačanje unapred bezveze! To ko da sam kod k... Ako prođe dobiš lovu, ako ne ko te šljivi, pa nisam ja kriv kaj on nezna program napisati!

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Nisu svi konzultanti isti, a ni ljudi..nekome je i puno malo,a nekome je imalo dosta..
Poslovni program nije tako jednostavno napisat,a pogotovo kvalitetan i koji drzi vodu..
Prije 6god mi neki lik pisao poslovni program,mislim da je kostao 27 Tkn i bilo je nekih gresaka pa se to moralo ispravljat.. mislim da tu greske nebi prosle i da bi te otkantali

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
Nisu svi konzultanti isti, a ni ljudi..nekome je i puno malo,a nekome je imalo dosta..
Poslovni program nije tako jednostavno napisat,a pogotovo kvalitetan i koji drzi vodu..
Prije 6god mi neki lik pisao poslovni program,mislim da je kostao 27 Tkn i bilo je nekih gresaka pa se to moralo ispravljat.. mislim da tu greske nebi prosle i da bi te otkantali

krunich2103

Član
Tu od
10 Velj 2015
Poruka
259
Svjestan sam da je program teško napisat al 30t kuna netko za tu lovu radi cijelu godinu. Da su korektni stavili bi plaćenje poslije 3-5% i ja bi tražil konzultanta odma :D: a i mislim da bi se onda više potrudili.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh