• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Lindner

Novi član
Tu od
23 Velj 2015
Poruka
13
Da li je moguće dobiti povrat sredstava i za mehanizaciju kupljenu tijekom 2014. negdje sam to pročitao???

Bracika

Aktivni član
Tu od
23 Ožu 2011
Poruka
247
Da li je moguće dobiti povrat sredstava i za mehanizaciju kupljenu tijekom 2014. negdje sam to pročitao???

piše da su prihvatljivi troškovi opći troškovi nastali od 01.01.2014., a da se u postupak nabave može krenuti nakod prijave na natječaj. Neznam šta su točno opći troškovi, ali za mehanizaciju kupljenu prošle godine čini se da nemožeš ništa dobit

petula

Novi član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
5
Opći troškovi bi bili troškovi konzultanta (npr izrada prijave ) , troškovi projektanta , troškovi nadzora i sl. Ukupno opći troškovi se sufinanciraju u max iznosu od 10 % ukupnih troškova dok će se za konzultanta prihvatiti mislim do 3 % ukupnih troškova.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Netko je bio rekao da je mladi poljoprivrednik onaj između 18 i 40 god. tko nema PG duže od 5 godina, ali to nije tako koliko sam ja razumio, mladi poljoprivrednik je svatko od 18 do 40 god. i onaj tko nema PG duže od 5 godina, znači ako imaš 50 godina, a PG si otvorio sa 46 godina ulazi u to da je mladi poljoprivrednik.

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Krivo si razumio,mladi poljoprivrednik je od 18-40g i nesmije duze od 5g,biti nositelj gospodarstva..

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Po onome što piše na akroklubu mislim da nisam.

Mladi poljoprivrednik je osoba starosti između 18 i 40 godina, koji je nositelj OPG-a ili je tijekom najviše 5 godina prije datuma podnošenja Zahtjeva za potporu postao odgovorna osoba u PG-u.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
U agroklubu su malo nespretno napisali :^): . Znači, u trenutku podnošenja zahtjeva ne smiješ biti stariji od 40 godina i opg ti ne smije biti stariji od 5 godina. Ja ove godine navršavam 40 pa se u agenciji dobro raspitao na tu temu.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,457
Ja iz ovoga što sam napisao iščitavam ovako:

Mladi poljoprivrednik:
-Osoba starosti između 18-40godina koja je nositelj gospodarstva
-Osoba koja je tijekom 5 godina postala odgovorna osoba PG.

Znači ili je ono prvo ili je ono drugo. Da se ovo drugo odnosi na prvo bilo bi bez ''ili''. Ovako ispada kao što sam napisao, dvije stavke. Jedino ako je krivo napisano na agroklubu.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Ovo oko mladih poljoprivrednika je čista pušiona,znaći bitno je ovo ,NE smiješ biti stariji od 40 godina,NE smiješ biti nositelj opg više od 5 godina.Evo jedan primjer tata prepiše opg na sina od 36 godina u ponedeljak on u srijedu ima status mladog poljoprivrednika sa svojim opg-om.Ali veliki je problem što imate veliki broj mladih osoba koji su mlađi od 40 ali su nositelji više od 5 godina,oni ne ulaze u taj kriterij ali oni imaju neke povlastice oko nitritne direktive,mislim da mogu ostvariti povrat investicije do 70%

adan

Član
Tu od
5 Sij 2013
Poruka
410
Ja iz ovoga što sam napisao iščitavam ovako:

Mladi poljoprivrednik:
-Osoba starosti između 18-40godina koja je nositelj gospodarstva
-Osoba koja je tijekom 5 godina postala odgovorna osoba PG.

Znači ili je ono prvo ili je ono drugo. Da se ovo drugo odnosi na prvo bilo bi bez ''ili''. Ovako ispada kao što sam napisao, dvije stavke. Jedino ako je krivo napisano na agroklubu.

Mladi poljoprivrednik je osoba do 40 godina starosti uz uvjet da nije nositelj OPG-a duže od 5 godina i da ima završenu odgovarajuću školu poljoprivrednog smjera ili priznati tečaj (tečaj može završiti do podnošenja zahtjeva za isplatu sredstava). Radno iskustvo u OPG-u kao člana mu se priznaje umjesto školske spreme, mislim da treba 8 godina ukupno biti član i nositelj.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Krivo su napisali . Evo kaj piše u praavilniku :
»Mladi poljoprivrednik« je osoba koja u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu nema
više od 40 godina, posjeduje stručna znanja i vještine sukladno članku 15. stavku 11. točke c)
ovoga Pravilnika te na poljoprivrednom gospodarstvu ima status nositelja/odgovorne osobe
najduže pet godina.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Dodao bi još nešto.
Mora biti mlađi od 40, nositelj ne duže od 5 godina i ako nema poljo školu mora imat 3 godine iskustva kao nositelj. Dakle, mora biti nositelj 3-5 godina ako nema školu.

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
PITANJE: Da li je kod obrta potrebno izraditi Elaborat zaštite na radu? (kod prijave)

ODGOVOR: Agencija za plaćanja ne zahtjeva ovakav elaborat. Agencija će po službenoj dužnosti zatražiti inspekcijski nadzor korisnika iz područja zaštite na radu.

Šta im ovo konkretno znači?

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
PODMJERA 6.3.
Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Nigdje nešto opširnije o tome, 15.000 eura, 100 posto povrat, ali koje uvjete treba ispuniti da se ovo dobije i u što se može novac potrošiti, zasad me jedino ta mjera zanima.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh