• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Program ruralnog razvoja - 2014. do 2017.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
Javio sam se na mjeru 4.1.1. za mehanizaciju. Radi se o OPGu
S obzirom da imam jednog zaposlenog a u natjecaju je bilo navedeno da ce doci inspekcija za zastitu na radu u kontrolu jucer mi se najavio inspektor.
Zanima me da li ima jos tko takav slucaj ?
Da li jos kome najavila inspekcija ovih dana a da se javio na natjecaj i dal dolazi nekom tko se nije javio?

Poznanik se javio na natječaj, i također dobio čestitku od inspektora za zaštitu na radu.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Kod mene ista stvar.. Nemam nikog zaposlenog na Opg- u. Sta se to sve smatra pod opremu zastite na radu??

Landini100

Novi član
Tu od
12 Kol 2015
Poruka
3
moras imat zdravstveni pregled,položit za rukovanje traktorom i priključcima imat elaborat procjene rizika za opg položit zastitu na radu za sebe i zaposlenog djelatnika te ugovor sa ovlaštvenom tvrtkom koja ce vodit zastitu na radu,sve sam to mora ja napravit

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
A što bi kod nas bilo jednostavno kad se sve može zakomplicirat da porezni obveznici misle kako mi bez njih nemožemo i da bi opravdali svoje bogom dana radna mjesta.

Njoko

Dobro znana faca
Tu od
9 Lis 2010
Poruka
1,635
Ovo sve više nema smisla, cilj uništenja je mali poljoprivednik u svim granama proizvodnje. Imamo velika očekivanja ali nažalost stvarnost je sasvim nešto drugo. Gledam voćare okolo i svi se krte da prodaju tj doniraju dio svog roda da za 60 dana dobiju 3,05 kn po kg jabuka i naravno to su uvijek iste face kojima je poznanstvo dalo i otkupilo proizvod a kukaju na tv a stvarnost jr drugačija. Najžalosnije to što doniraju svrstava se u industrijsko voće, svjedok sam toga i zbog toga se dogodi da donirana jabuka upakovana u vrećice 5 kg nitko od djece neće nositi kući i završavaju u smeću. A na deklaraciji lijepo piše 1 klasa

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ne bi li bilo predobro kada bi sve bilo onako kako mi zapravo i želimo?
Uvijek kada se radi o tome da MI poljoprivrednici budemo dobili nešto,uvijek moraš i dati,hoćeš u vidu nebuloznih inspekcija,razno raznih propisa koji vjerovatno ničemu ne služe,pa nebuloznih kamata na kredite,kao i raznoraznih peripetija kojih se nemogu niti sjetiti,ali uspješno ćeš izvaditi zadnju kunu iz džepa kako bi bio u "igri" da nešto dobiješ...
Kad se sve zbroji i oduzme,pitam se,koliko si zapravo dobio u cijeloj toj igri..bojim se da ako se nešto i dobilo,to su mrvice!

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
gamad jedna... i ako i to imaš sve, dali traže tada novo nešto? jel se ko prijavio za onu mjeru 6, do 15 000E ?

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
A što će se ljudi prijavljivat, vidiš da je egzodus za Njemačku pogotovo iz Slavonije, ne možeš se tu ništa, uništava nas uvoz, Poljak prodaje jabuku po 50 lipa u Hrvatsku, švabo krumpir po 50 lipa pa se ti nosi s time.

korisnik2508

Član
Tu od
24 Kol 2010
Poruka
119
Zanimljivi su nasi politicari i njihove bolesn ideje. Jedna od njih je rekla kako bi trebalo dati neobradjeno zemljiste onima sto bjeze iz Afrike. Mi imamo situaciju gdje ljudi zavrse poljoprivredni fakultet, generacijama se bave poljoprivredom i ne mogu opstati, a gospodja bi dala zemlju nekom ko se nikad nije bavio poljoprivredom, mozda u zivotu nije vidio obradivo tlo.

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Sad kad ovo čitam,drago mi je da se nisam upuštao u koštac sa našom birokracijom ove godine,ne bi li dobio natrag kakve mrvice jednog dana iz ruralnih fondova...previše bi sve to utjecalo negativno na moje poslovanje i način proizvodnje i prodaje vlastitih poljoprivrednih proizvoda...tako da sam posao odlučio i dalje razvijati iz vlastitih sredstava,ne trebaju mi nikakvi fondovi i birokracija,koja će mi svako malo kucati na vrata,opravdavati razlog svog postojanja i zagorčavati život...

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
ja sam sada kupio krumpir po 5 kn, koji nije tretiran.... da bi biste barem vi slavonci francuzi poskipali, ako nemate ni gnoja više, onda makar zemlju

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Jel si siguran da nije tretiran?

Posljednje uređivanje od moderatora:

noviuposlu

Član
Tu od
7 Tra 2011
Poruka
759
Dosta, jer sam često kod njega i uzmem mu i pšenicu i nju sam jedanput dao na testiranje pošto mi uvijek govori da ne tretira s ničim, a i nema mi nekog razloga lagati jer zna da ako ga otkrijem gubi sve od mene

Posljednje uređivanje od moderatora:

gusta

Član
Tu od
27 Pro 2012
Poruka
235
Tišina o ruralnom razvoju oćito nešto stvarno mutno .Već bi trebali raspisivati novi natjećaj a o starom ni slova . Da vidimo koji su to baje dobili ,ili će to biti tajna od strateškog interesa,,,,

zecky

Član
Tu od
25 Tra 2007
Poruka
69
Da stavim što je sve potrebno iz zaštite na radu ako nekom bude dolazila inspekcija da zna što ga ćeka...
1.Procjena rizika
2.Plan evakuacije prema propisina zaštite na radu (potreban za farmu, garaže, skaldišni prostor...)
3.plan i program osposobljavanja iz ZNR
4.osposobljavanje radnika - rad na siguran naćin
5.ispitivanje el. instalacija
6.ispitivanje fizikalnih čimbenika radnog okoliša (buka, osvijetljenost i mikroklima)
7.Ispitivanje kemijskih čimbenika radnog okoliša
8.znakovi sigurnosti i upute za rad (evakuacijske oznake, upute o postupanju u slučaju nastanka opasnosti, upute za pružanje prve pomoći)
9.ispitivanje strojeva s povečanim opasnostima

Potrebno je imati liječničku svjedodžbu od medicine rada i nekog osposobljenog za pružanje prve pomoći (naravno ona prva pomoč koju smo svi položili koji imamo vožačku dozvolu ne vrijedi...)

U svakom slučaju dobro dođe i završeno osposobljavanje za upravljanje i rukovanje traktorom s priključcima, kombajnom, motornom prskalicom, SZB.....

temptation

Aktivni član
Tu od
20 Ruj 2010
Poruka
1,250
Samo da dodam da provjeravaju i ateste dimnjaka i snage peći za grijanje plastenika,odnosno potrebno je imati kotlovnicu za sustave grijanja pod tlakom snage iznad 50 kW...prije nekoliko godina su mi se ljudi smijali kada sam pisao da mi je bila inspekcija,sada me baš zanima kako će ti isti lumeni proći kada njih počnu posjećivati?
Također je potrebno sav otpad iz proizvodnje zbrinuti na pravilan način i pokazati dokumentaciju o zbrinjavanju na uvid...
I to sve nema veze sa ruralnim razvojem,jer inspekcije idu na teren nasumično...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Jel i provjeravaju zeljezne kapice na cipelama?
Gori od vlastodrzaca su mi samo oni koji misle da je to zbog naseg boljitka...

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.
Na vrh