Pozdrav,,,
Ovako,čitam ovaj forum i mislim da će ovdje netko znati malo konkretnije odgovore obzirom da su se neki susretali s onim što mene zanima (iako nije vezano striktno za poljoprivredu) 1.- Planiram otvoriti opg (ili j.d.o.o) za preradu žitarica i proizvodnju običnog i eko brašna od pš.,heljde,pira,raži i sl.,,i planiram aplicirati za EU fondove,znači komplet izgradnja hale,nabava opreme i sl., i dobio sam info. da se mogu prijaviti na nekoliko točaka (4.2.1 , 6.1 i 6.3) pa me zanima dali se,ako prođu,iznosi tih potpora zbrajaju i mogu biti sveukupno do 50% ili se računa svaki zasebno,tako da njihov zbroj može biti i više od 50 % od ukupnog ulaganja?
2. -Kod izrade pos.plana;dali ja konzultantu moram potanko napisati što ću,kako,kome, i po kojoj cijeni prodavati ili je to njegov posao za odraditi?
3. - Kakav je sistem kod tog povrata sredstava nakon eventualnog odobrenja EU? Npr.,investicija je 50 000 E, dali ja dižem kredit na taj iznos (50 tis.) pa onda EU vraća određeni odobreni iznos ili ja u startu nakon odobrenja plačam tj. zadužujem se za ''svoj'' dio ulaganja npr. 50 % (ako npr. drugih 50 financira EU)...?
4.- Može li netko preporučiti dobrog i uspješnog konzultanta/tvrtku,a naravno da ne bude pre skup i kako ide njihov postotak i koja je cijena usluga (okvirno) ?
Hvala :drink:
Ja to mogu reci da za to trebas agenciju koja ce to odraditi kako treba. Do sad je bila lraksa da ako si predao zahtjev za jednu potporu nemozes podnijet zahtjev za drugu . Medjutim novi ministar pojednostavljuje postupak,tako da se informacije dobivaju u hodu . Preporuka ,obratiti se agenciji ...lp