Ekononska mi je 8100€, a bodova imam u okvirnon izracunu blizu 80. Pokusat cu pa sta bude..
Ekonomska velićina ti je prevelika ne smiješ preći 8000eur
Ekononska mi je 8100€, a bodova imam u okvirnon izracunu blizu 80. Pokusat cu pa sta bude..
Idem na 6.1, a ne na 6.3
Bok svima..eto stvarno vise neznam koga da pitam i di da pitam pa mozda vi mi mozete pomoci...prijavio sam se na natjecaj 4.1.1 i 4.1.2 jos prosle godine onaj koji je iso, dns 8.5.2018 ja i dalje nemam apsolutno nikakvih informacija dali sam proso ili ne...status obrade je i dalje podnesen..konzultant nezna nista, eto stvarno neznam koga bih pitao...uskoro ce novi natjecaj a ja i dalje neznam sta da radim, kud da krenem? Koga da pitam? Nikakvu obavijest ja nisam dobio na mail da nisam proso, ili sta se vec dobije hvala
I kod nas takav slučaj. Status “Podnesen” i službeno od nikog ništa. Neslužbeno mi rečeno da oni obrađuju slučajeve po rang listi, prvo oni s više bodova. Jako nekorektno od njih, mogli objavit privremenu rang listu da znamo na čemu smo. Trenutno donja granica 60 bodova. Kolko se sjećam mi imali oko 40 tak da se ne nadamo previše.
Pozdrav, vidim da jako malo ljudi pise konkretne stvari o prijavama na mjere... Npr. mjera 6.2.1. me zanima... Da li postoji neka druga tema, forum, fb grupa di se raspravlja o tome...
Mene konkretno zanimaju kontrole nakon eventualnog dobivanja isplate... Koliko je to strogo, koliki je postotak ljudi koji je npr morao vratiti sredsva i zasto...itd...
Hahaha...Pitaj sta te zanima pa ce neko odgovorit
Podmjera 6.2. je tek sad prvi put bila i ne zna se kakve ce bit kontrole.
Inace, praksa je da imaš jednu obaveznu kontrolu prije zadnje isplate kada ti djelatnici APPRRRa dođu u posjetu i kontroliraju jesi li napravija sve sta si i napisa u poslovnom planu.
Ta kontrola je pozitivna jer su oni na "našoj" strani. Oni ti napomenu ukoliko ti nešto nije kako treba bit jer AKO dođe EU kontrola (ima nekoliko tijela koja mogu doć) i pronađu nekakvu prevaru onda su i oni nastradali skupa s tobom
Iz dosadašnjeg iskustva najbitnija im je vidljivost - jeli imaš tablu, naljepnice i slično di piše da je EU financirala.
A ta EU kontrola izlazi na 5% projekata. Tako da vjerojatno još nisu ni bili za mjeru 6. Kod pretpristupnih fondova su dolazili na 100% projekata i isto nije bilo problema jer se ovi "naši" pobrinu savjetima kako da sve bude u redu.
Ugl ako si prijavija projekt - odobren je - i provea si ga kako si reka - nemaš straha
Ako si izmulja sve živo, ukra pare i podmitija ove iz agencije da kažu da je sve u redu onda se imaš pomolit da si u ovih 95% kojima kontrola neće doć i sve u redu smirk):
Molim pomoc zanima me u mjeri 6.3.1 dali treba navesti tocan model traktora koji planiram uzet ili je dovoljna samo maraka i problizno kw npr od 55-75kw ili mora biti tocno se..?
Hahaha...
Ma ovakva je prica, ja sam se sad prijavio na mjeru.. napravio poslovni plan za kucu za odmor gdje sam stavio 160 m2....imam dosta bodova i sanse za dobit... Al projekt gradjevinski nije gotov i ja bi sad tu nesto mijenjao... npr ne 160 nego 175m2 npr... I sad ne znam da li je to moguci razlog da na kraju kontrola ne prodje? Ili npr nisam u plan stavio bazen... Sta ako bazen napravim dodatno itd? Ne mislim muljat al me strah da me takve "sitnice" ne zeznu
Ja sam naveo snagu i iznos koji navedeš je minimalan koliko smiješ platiti,ak staviš npr 80tisuća kuna,smiješ platiti više ali ne i manje,također ako misliš potrošiti više para a uzimaš nešto novoga da dobiješ bodove za uštedu energije,pazi da ti to bude unutar 10-30% ukupnog iznosa..
Hahaha...
Ma ovakva je prica, ja sam se sad prijavio na mjeru.. napravio poslovni plan za kucu za odmor gdje sam stavio 160 m2....imam dosta bodova i sanse za dobit... Al projekt gradjevinski nije gotov i ja bi sad tu nesto mijenjao... npr ne 160 nego 175m2 npr... I sad ne znam da li je to moguci razlog da na kraju kontrola ne prodje? Ili npr nisam u plan stavio bazen... Sta ako bazen napravim dodatno itd? Ne mislim muljat al me strah da me takve "sitnice" ne zeznu
Komer dobro si reka ali to ovisi od natječaja do natječaja. Ovaj sada koji će bit za misec dana je po novom pravilniku i ne znamo oće li ostat to s uštedom energije. Možda sve bude drugačije.
To pitaj konzultanta koji ti je napisa poslovni plan. Dva su najbitnija uvjeta koja moraš ispunit da bi projekt bija u skladu s podmjerom 6.2.
To su:
1. Sve aktivnosti moraju bit provedene2. Suma iznosa svih aktivnosti mora bit iznad iznosa potpore
(pojedinačne aktivnosti mogu bit više i niže od prijavljenih iznosa ali suma mora bit najmanje 50.000eura)
(postoje još oni uvjeti da 70% ukupnog iznosa mora bit oprema i građenje i npr operativni troškovi ne smiju bit više od 37.200 i koeficijenti iznosa za izgradnju i opremanje itd ali to sada nije tema)
Dakle, ako ti je u poslovnom planu aktivnost "izgradnja objekta" onda ti moraš izgradit objekt jer je to prijavljena aktivnost. Nije bitno koliki objekt (ali imaj na umu one prihvatljive iznose po površini). Dakle, možeš izgradit objekt i od 10 m2 ako ćeš s ostalim aktivnostima imat preko 50.000 eura (uvjet 2) i projekt je dobar. Možeš izgradit i veći to nikad nije problem.
Ako ti je u poslovnom planu napisana aktivnost "izgradnja objekta površine 160m2" onda bi ti treba provest tu aktivnost - dakle površine 160m2. Naravno, Agencija većinom izađe u susret i, nakon šta ih pitaš za odobrenje, onda ti potvrde da možeš manji/veći objekt ali u ovom slučaju radije pričekaj odluku i pitaj ih prije promjene aktivnosti.
Većinom slučajeva je kao u primjeru 1. i nemaš brige, a praksa je da veće iznose npr površine, kWh, i slično, možeš bez problema napravit jer to nikome ne smeta.
Ako ti bazen nije napisan kao aktivnost u poslovnom planu onda to niko ne gleda. Ti možeš dodatno radit šta god hoćeš ali to nije dio tvoje prijave za potporu iz 6.2. i to niko ne gleda. Pazi, to znači da ti iznos bazena neće uć u ukupan iznos od 50.000 eura jer ti to nije aktivnost iz poslovnog plana - to jednostavno napravi sa strane i nikome ne spominji.
Ugl. ne mogu dovoljno naglasit da je jedina važna stvar kod aktivnosti to da provedeš sve aktivnosti prijavljene u poslovnom planu i da ukupan iznos svih aktivnosti bude iznad 50.000 eura.