@nisamja......da li ste obveznik plaćanja PDVa ?
Pitam zato jer se PDV ne kreditira ako je povrativ, pa me zanima da li ste i u kom trenutku morali dokazati da imate sredstva za plaćanje PDVa......na koji način to dokazujete?
Pozdrav, evo i ja sam podnio zahtjev za zajam i imao dopuna i sve je sad na povjerenstvu za odobravanje. Jel znate koliko dugo se od njih čeka rezultat?Bon 2 od žiro računa na kojem imaš iznos koji pokriva pdv. To dostavljaš kad dobiješ obavijest da ti je zajam odobren. I otvaraš žiro račun posebne namjene na koji ti se sredstva usplačuju. Nakon toga potpisuješ ugovor i sredstva to isplate na taj žiro posebne namjene.
oko 2 tjedna,max 3...otprilike.onda vam obavijest pošalju da ste prešli,tjedan dana imate da otvorite žiro račun posebne namjene,pa za tjedan dana dobijete ugovor,potpišete i ovjerite i čim dobiju ugovor,uplate vam novac.Pozdrav, evo i ja sam podnio zahtjev za zajam i imao dopuna i sve je sad na povjerenstvu za odobravanje. Jel znate koliko dugo se od njih čeka rezultat?
Ok hvala na odgovoru, cekam već 2 tjedna sad bi to onda trebalo bit pa ću vidjeti kakve sam sreće.oko 2 tjedna,max 3...otprilike.onda vam obavijest pošalju da ste prešli,tjedan dana imate da otvorite žiro račun posebne namjene,pa za tjedan dana dobijete ugovor,potpišete i ovjerite i čim dobiju ugovor,uplate vam novac.
Koliko ste bodova imali V,i koje ste prosli na mjeri ? Da se znam orijentirati otprilike koliko bodova bi trebao imati.
Od danas imamo mladig poljoprivrednika na gospodarstvu.
Sad čekat natječaj pa ćemo vidit kako će to proći.
Što se gleda kod mjere za mlade što nosi bodove.
Do kraja programskog razdoblja (2020.) nema više natječaja za mlade u najavi, iskorištena su planirana sredstva u prva tri natječaja.
Zanima me mišljenje nekoga tko se prijavio na 6.2.1. Ja sam prijavio aktivnost "Izgradnja stambenog objekta za iznajmljivanje". U opisu aktivnosti je navedeno ovako:
"Unutar ove aktivnosti ubrajaju se svi troškovi gradnje stambene građevine do faze njezina opremanja (iskopi, izrada temelja, zidanje vanjskih zidova, izradu betonskih ploča, izrada krova, izrada unutarnjih pregradnih zidova, izrada podloga, instalaterski radovi, keramičarski radovi, ugradnja opreme za grijanje, ugradnja vanjske i unutrašnje stolarije, fasaderski radovi, termo i hidro izolacija, limarski radovi)"
Iz APPRRR mi javljaju da s obzirom na ovo izgradnja montažne kuće nije prihvatljiva. Što vi mislite?
Nigdje nije specificirano kojim materijalom, svi gore navedeni radovi se izvode i kod gradnje montažne kuće, temelji, krov sve je identično. Jedino je upitno "zidanje vanjskih zidova", ali nit piše kojim materijalom niti slično. Spajanje više montažnih panela je također "zidanje".
Mislite da ima smisla da dalje inzistiram? Jednostavno je nemoguće naći majstore za klasičnu gradnju, predvidjeti troškove i cijene su otišle u nebo. Mislim da ću morati odustati ako ne prihvate montažnu iako sam dobio pozitivnu odluku o kontroli..
Rekla-kazala. Vidi činjenice:Ova iz savjetodavne govori da će biti
Prihvatljivo je to, inzistiraj i dalje. Sad jedino ne razumijem, kako ti javljaju da nije prihvatljivo a istodobno si dobio pozitivnu odluku?