a i nema baš korova!ako i šta nikne,onda motikom!NIKAKO HERBICID!!
Petula to je brilijant(grapolo)!vrlo prozračna biljka,malo svjetlijeg lišća i izuzetno kvalitetna(boga mi i skupa)!možda ti se zbog sunca čini da je svijetlo lišće!plodovi su prorjeđeni na 5 komada po jednoj cvjetnoj grani zbog krupnoće!folija je širine 70cm(50cm kad se zagrne sa svake strane)!istina,nemamo problema sa korovima pa zbog toga ne stavljamo široke folije(dobro kažeš,zbog uštede,jer i sam znaš koliki su inputi u jednu takvu proizvodnju!)inače folije postavljam sa polagačem!
Mondial, rallyplevak koju to sortu imaš?
Mondial, rally
Ove sam godine na probu stavio i stotinjak komada niskog na špagu u plastenik i pustio na dvije grane po jednoj špagi i za sada na njemu imam već 6 - 8 klastera na 70 cm visine stabla. Oplodnja potpuna te ukoliko bude sada još i debljina kao što je vani mislim da od iduće godine idem samo na niski u plasteniku. Ako bude kako vjerujem da bude, po jednom niskom bi morao dobiti 50% viši prinos nego na visokom, uz manje troškova, posla i manje problema kod visokih temperatura. Budem kasnije stavio slike jer sam sa tim niskim sortama išao kasnije pa su tek oplođena jedno 4 klastera.
poz.
Ja zadnjih par godina sadim isključivo niski paradajz,zbog gušćeg sklopa biljaka,veće prozračnosti i većeg prinosa u kratkom periodu dok je cijena donekle prihvatljiva...mogu na taj način imati i dvije berbe paradajza godišnje u negrijanom plasteniku...
Preopširno pitanje. Svakako pogledaj starije postove, a dio imaš i na portalu (vidi potpis). A što se tiče rajčice/paprike svakako jedan od većih problema je kalcij. Tu "školu" moraš uspiješno položiti, jer bez toga nema uspiješne proizvodnje rajčice/paprike. 8)da li može netko od Vas napisati sa čime je najbolje prihranjivati rajčicu, krastavce papriku.doziranja i načini...
hvala
Preopširno pitanje. Svakako pogledaj starije postove, a dio imaš i na portalu (vidi potpis). A što se tiče rajčice/paprike svakako jedan od većih problema je kalcij. Tu "školu" moraš uspiješno položiti, jer bez toga nema uspiješne proizvodnje rajčice/paprike. 8)