@samko,bez ljutnje,sada sam izbrojao da sam u 9 godina imao 20 vrsta hibrida i nekoliko običnih i niti jedan nije bio bez okusa.Niti jedna sjemenska kuća ne proizvodi rajčicu koja bi bila bez okusa,nema logike,zar ne ?Za okus rajčice odgovaraju sami proizvođači.Koliko proizvođača bere rajčicu čim zarumeni,pa se stavlja na toplo na "dozrijevanje" jer se mora biti prvi na tržištu.Koliko proizvođača ostavi rajčicu da dozri na stablu (ne mislim na rajčicu u ljetu kada ne ide prodaja),kida se previše lišća pa rajčica zri na brzinu od stresa,šopa se sa kalijem nitratom( ne razmišlja se šta radi dušik velikim količinama niti da su biljci potrebni drugi elementi koji život znače).Da li znamo da generativna i vegetativna rajčica traže različita formulacije gnojiva,postoji rajčica koja traži EC 2.8-3.2 (inače se EC kreće od 1.6 -2.0),razlika između rane i kasne sorte (nije u brzini sazrijevanja),ima još puno razloga zašto... Moj primjer,prošle godine Cinto bio dobar,ove godine katastrofa,sjeme iz iste vrečice.Ravnao sam teren u nagibu,promjenio strukturu zemlje koje mu više ne odgovara,nije kriv Cinto,zemljište mu više ne odgovara. Matias kod mene i Matias kod tasta 100 km dalje kao da nije ista sorta.Znam čovjeka koji 10 godina sadi Relly i svake godine baci mjesečno količinu jer jako puca ali on ga sadi dalje jer tu je neka navika i njemu je on jednostavan za uzgoj i kad mi se netko hvali da je na 5 kata dobio 4 kg...Puno ljudi sadi krupnu sortu iz jednog razloga: nečemo mu dati sve što treba pa ne će biti 300 gr ,biti će 200 gr.Svaka zemlja ne odgovara za svaku sortu rajčice niti je svaki proizvođač spreman pratiti svaku rajčicu u uzgoju,svako pronalazi ono što njemu odgovara,da li fizički ili financijski.
Evo par slika,još malo pa ćemo u zemlju.