temptation
Aktivni član
- Tu od
- 20 Ruj 2010
- Poruka
- 1,250
Pa ne misliš valjda da se današnja proizvodnja sjemena temelji na hibridima za nas male proizvođače,koji svoju robu prodajemo direktno krajnjem kupcu na tržnicama i sajmovima...mi smo ekipa koja izumire,kupci su sve siromašniji i već se neko vrijeme hrane na kredit neznajući koliko se kockaju sa vlastitim zdravljem...Niti jedna sjemenska kuća ne proizvodi rajčicu koja bi bila bez okusa,nema logike,zar ne ?Za okus rajčice odgovaraju sami proizvođači.
Mi smo nebitni u cijeloj toj priči i novi hibridi se delaju isključivo za šoping centre i masovnu proizvodnju...
Evo ti jedne firme koja ima u svojoj ponudi LSL (long shelf life) rajčice,mogu trajati 21 dan nakon berbe,a da uopće ne kaliraju...
http://www.semillasfitoworld.com/en/products/vegetable_seeds/tomatoes/index.htm
A jedini u svijetu proizvode i LSL dinje...
http://www.semillasfitoworld.com/en/products/vegetable_seeds/melon/index.htm
Ovo si u pravu da su proizvođači krivi za okus paradajza,ali samo oni koji sade ovakve genetski modificirane hibride...
A gle, ja ti samo želim skrenuti pozornost da se neke vrste paradajza ne mogu kupiti po šoping centrima (šljivar,cherry,rozi...) ili se ne mogu kupiti po cijenama (niskima) po kojima ih mi proizvođači možemo imati u maloprodaji...Temotation, nažalost u vukovarsko srijemskoj županiji tržnice zapravo više ni nema. Ostali su još poneki proizvođači. Uzornih ni nema. Mušterije se znaju napamet. Standard u banani i pada.
Što će meni 5 vrsta? To su već tjeranja maka na konac. Ja sam proizvođač koji prodaje na način kvaliteta ispred kvantitete. Dobro je imati više vrsta, isto koliko i loše.
Nikad cijenu ne dižem zbog potražnje i nika ne varira već ide linearno sukladno s mojim izdatcima. Jer ne bih ni zelio da mi to netko radi.
Ja ti kažem da je tu još prilika za uzeti neke novce,a da li ćeš me ti poslušati to je tvoja stvar...
Hvala Dane001...Imam ja i kornišone u ponudi,ali su mi već bili riknuli,ovo je slika iz 11-tog mjeseca...breskve bi bile pravi hit u to doba godine...:drink:temptation, štand ti izgleda prekrasno,svaka čast na ponudi i urednosti. još ti fale moje breskve i kornišoni i da vidiš love haha